محمدحسن آصفری در گفتوگو با ایسنا، درباره تحرکات دیپلماتیک کشور در آسیای مرکزی و خاورمیانه، اظهار کرد: دیپلماسی میتواند تاثیر زیادی بر کاهش تنشهای منطقه داشته باشد. ما هرچه تحرکات دیپلماتیک بیشتری داشته باشیم، میتوانیم سطح تخاصم را کاهش دهیم. سفرهای وزیر خارجه به کشورهای منطقه و حوزه خلیج فارس در راستای کاهش تنش و تلاش برای ایجاد آتشبس در غزه و لبنان و جلوگیری از کشته شدن افراد بیگناه است.
وی ادامه داد: دیدارهای خارجی رئیسجمهور، رئیسمجلس و وزیر خارجه کشورمان این پیام را دارد که ایران دنبال برقراری آرامش در منطقه است. همچنین به کشورهای منطقه این پیام را دارد که سرزمین خود را در اختیار رژیم صهیونیستی برای ایجاد فتنه، جنگطلبی و تنش بیشتر قرار ندهند. علاوه بر این، پیامی را هم برای رژیم صهیونیستی دارد که در صورت اقدامی علیه کشورمان، ایران آمادگی هرگونه برخورد نظامی قدرتمند را دارد.
نمانیده ادوار مجلس شور ای اسلامی با اشاره به سفر رئیسجمهور و رئیس مجلس به ترکمنستان و تاجیکستان، خاطر نشان کرد: ما با کشورهای این منطقه اشتراکات زبانی، فرهنگی، قومیتی داشته و مرزهای مشترک داریم. این اشتراکات و همچنین وجود دریای خزر و خطوط ریلی مشترک زمینه را برای توسعه روابط تجاری، بازرگانی و همکاری های امنیتی فراهم می کند. با این حال این کشورها باید توجه داشته باشند که وجود رژیم صهیونیستی در این منطقه موجب ایجاد ناامنی خواهد شد. این رژیم دشمن مشترک همه کشورهای این منطقه و ایران است و می تواند در این منطقه فتنه و ناامنی ایجاد کند.
آصفری در پایان با اشاره به نقش توان نظامی کشور برای پیشبرد دیپلماسی بیان کرد: وعده صادق ۱و ۲ به اتحاد جبهه مقاومت کمک کرد. میدان نقش مهمی در نفوذ قدرت کشور دارد. هرچه توان نظامی ما بیشتر باشد، قدرت چانهزنی ما هم بیشتر خواهد داشت. میدان تاثیر بسزایی در توسعه روابط کشور دارد. وقتی ما امنیت داشته باشیم، سایر کشورها هم به توسعه روابط خود با کشورمان علاقه بیشتری نشان خواهند داد.
انتهای پیام