به گزارش ایسنا، قیمتهای جهانی موادغذایی در ماه سپتامبر با آب وهوای بد و خطرات ژئوپلیتیکی که هزینههای مصرفکننده را برای مدت طولانیتری بالا نگه میدارد، شاهد بزرگترین جهش در ۲.۵ سال گذشته بود. قیمتهای بالاتر موادغذایی ممکن است همچنان به مصرفکنندگان ضربه بزند، زیرا آب وهوای بد و تشدید تنشها در خاورمیانه، بازارهای مواد غذایی را تهدید میکند.
شاخص قیمت مواد غذایی فائو در ماه سپتامبر به ۱۲۴.۴ واحد رسید که سه درصد نسبت به ماه اگوست افزایش داشت. اما ۲۲.۴ درصد کمتر از اوج خود در مارس ۲۰۲۲ و جنگ روسیه و اوکراین باقی ماند.
بر اساس اطلاعات منتشر شده، شاخص قیمت کالاهای غذایی سازمان خواربار و کشاورزی مللمتحد (فائو) به بالاترین سطح از اگوست سال گذشته رسیده است. شاخص قیمت شکر در ماه سپتامبر ۱۰.۴ درصد افزایش یافت. قیمت روغن نباتی ۴.۶ درصد افزایش یافت در حالی که شاخص غلات سه درصد افزایش یافت.
در حالی که این شاخص به جای قیمتهای خردهفروشی، هزینههای کالاهای خام را دنبال میکند، اما این افزایش میتواند نشاندهنده این باشد که قیمتهای بالاتر مواد غذایی ممکن است همچنان به مصرفکنندگان ضربه بزند، زیرا آب و هوای بد در تولیدکنندگان کلیدی و تشدید تنشها در خاورمیانه، بازارهای موادغذایی را تهدید میکند.
اگر چه این شاخص از رکوردی که پس از حمله روسیه شاهد بود، عقب نشینی کرد، اما نشانههایی از عرضههای کم و نقاط ضعف در مسیرهای تجاری جهانی به افزایش قیمتهای مواد غذایی دامن زد.
بیشترین افزایش در قیمت شکر به دلیل نشانههایی از بدتر شدن محصول در برزیل و نگرانی در مورد تواناییهای صادراتی هند مشاهده شد. قیمت روغن نباتی و غلات نیز افزایش قابلتوجهی را در نشانههایی از عرضه کمتر محصولاتی مانند گندم، پالم، آفتابگردان و کلزا شاهد بود.
بلومبرگ گزارش کرد که ممکن است فشار بر بازارها ادامه یابد و فائو به طور جداگانه پیش بینی ذخیره جهانی غلات خود را از یک ماه قبل کاهش دهد.
انتهای پیام