به گزارش ایسنا، کرواسی به عنوان یکی از جمهوریهای استقلال یافته یوگسلاوی از ۲۰۰۹ به عضویت ناتو درآمده است. دولت جناح راستی این کشور برخلاف میل زوران میلانوویچ رئیس جمهور سوسیال دموکرات به اوکراین هلیکوپتر و تسلیحات ارسال کرده است.
به نقل از شبکه خبری راشاتودی، میلانوویچ در ادامه گفت: «از آنجایی که من رئیسجمهور و فرمانده ارتش هستم، سربازان، افسران و دیگر نهادهای تحت نظر ارتش در فعالیتهایی که میتواند کرواسی را وارد جنگ کند، شرکت نخواهند کرد.»
وی از شرکت در حضور و اعزام نیروها به فرماندهی کمک امنیتی و آموزش ناتو برای اوکراین امتناع کرده که این ائتلاف برای هماهنگی کمکهای نظامی به کییف ایجاد کرده است.
زاگرب قرار بود به این فرماندهی مستقر در «ویسبادن» در آلمان یکسری نیرو اعزام کند.
«آندری پلنکوویچ»، نخست وزیر کرواسی، میلانوویچ را به «انزوای بیشتر کرواسی در صحنه بین المللی و از بین بردن اعتبار این کشور به عنوان عضو ناتو» متهم کرده است.
در این میان، ناتو به میلانوویچ یادآوری کرده است که این فرماندهی در نشست ژوئیه در واشنگتن به توافق رسیده و شامل اعزام هیچ نیرویی به اوکراین نخواهد بود. ناتو همچنین استدلال کرده که صرف صدها میلیارد دلار برای تسلیح، آموزش و تامین اقدامات نظامی کییف در واقع این ائتلاف را به یک طرف درگیری با روسیه تبدیل نمیکند.
رئیس جمهور کرواسی همچنین گفته که تعهد به کمک به متحدان، کاری که زاگرب انجام داده است. اما دیگر مسائل که میتواند کرواسی را وارد یک درگیری کند، انجام نمیشود.
میلانوویچ از مدتها پیش از سیاست ناتو برای تسلیح اوکراین برای مبارزه با روسیه انتقاد کرده است. او همچنین از رفتار اتحادیه اروپا با کشورهای عضوی مانند لهستان و مجارستان انتقاد و بروکسل را متهم کرد که با کرواسی مانند یک «کودک عقب مانده» رفتار میکند.
انتهای پیام