• شنبه / ۲۳ تیر ۱۴۰۳ / ۰۷:۱۸
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1403042315249
  • خبرنگار : 71129

لهستان: اعضای ناتو تمایلی برای عضویت اوکراین ندارند

لهستان: اعضای ناتو تمایلی برای عضویت اوکراین ندارند

وزیر خارجه لهستان گفت، ناتو میلی به ارائه پیشنهاد عضویت به اوکراین تا پس از پایان درگیری این کشور با روسیه ندارد.

به گزارش ایسنا، «رادوسلاو سیکورسکی» وزیر خارجه لهستان در جریان سخنرانی در موسسه امریکن اینترپرایز در واشنگتن و پس از نشست ناتو در این شهر گفت، کشورهای عضو ائتلاف تمایلی به ارائه پیشنهاد عضویت اوکراین در ناتو ندارند.

به نقل از شبکه خبری راشا تودی، وی در پاسخ به اینکه آیا آلمان و آمریکا در دعوت از اوکراین برای پیوستن به ناتو بی‌میل هستند، گفت عضویت این کشور پس از جنگ اتفاق می‌افتد و اینکه اوکراین باید اول پیروز شود.

وزیر خارجه لهستان ادامه داد: «هیچ چیز در روابط بین‌الملل خطرناکتر از ضمانت امنیتی غیر قابل اعتماد نیست. ما آن را در سال ۱۹۳۹ داشتیم و برای ما خوب نبود. این شما را شجاع‌تر از آنچه باید باشید، می‌کند. ضمانت‌های ناتو فقط باید به موقعیت‌هایی تعمیم داده شود که در آن مایل هستیم از طرف کشوری که به آن ضمانت می‌دهیم، وارد جنگ شویم.»

وی خاطرنشان کرد: «اما در حال حاضر تمایلی برای عضویت اوکراین در ناتو در میان اعضای این ائتلاف دیده نمی‌شود.»

سیکورسکی تاکید کرد که اعضای ناتو مایل به ارائه «کمک طولانی مدت به اوکراین برای پیروزی در این امر هستند.»

مجارستان و اسلواکی علنا با عضویت اوکراین در ائتلاف ناتو تحت رهبری ایالات متحده مخالفت کرده و گفتند که این به معنای رویارویی مستقیم با روسیه و بروز جنگ جهانی سوم است. قوانین ناتو قبل از اینکه کشورهای جدید بتوانند به آن بپیوندند به رضایت همه کشورهای عضو نیاز دارد.

در بیانیه پایانی نشست ناتو آمده است که «آینده اوکراین در ناتو است» و کی‌یف در «مسیری برگشت‌ناپذیر به سوی یکپارچگی کامل یورو آتلانتیک، از جمله عضویت در ناتو» قرار دارد اما به این مساله نیز اشاره کرده که این بلوک تنها در صورت موافقت متحدان دعوت‌نامه را برای اوکراین صادر خواهد کرد.»

این همان گفته‌هایی بود که سال گذشته در ویلنیوس، لیتوانی مطرح شد. دولت کی‌یف به دلیل عدم دریافت دعوت رسمی با خشم پاسخ داد و ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین با انتشار یکسری پست‌های آتشین در شبکه‌های اجتماعی، ناتو را به «ضعف و بزدلی» متهم کرد.

در حالی که به کی‌یف وعده داده شده بود سلاح، مهمات و تجهیزات بیشتری در آینده وجود دارد، ماه‌ها و حتی سال‌ها طول می‌کشد تا بتوان آنها را تولید کرد و تحویل داد.

مسکو گفته است که هیچ مقدار کمک خارجی نمی‌تواند نتیجه درگیری اوکراین را تغییر دهد و غرب فقط به طور غیرضروری خصومت‌ها را طولانی و خطر رویارویی مستقیم را تهدید می‌کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha