امیر اشتری لرکی در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به ظرفیتهای این دانشگاه، اظهار کرد: دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، دانشگاهی ماموریتگرا و در نوع خود در سطح کشور و منطقه منحصر به فرد است چراکه دارای نقش خاصی در زمینه پرورش نیروی انسانی و متخصصان حوزه دریایی است. به جرات میتوان گفت بیش از ۵۰ عضو هیات علمی رشتههای دریایی دیگر دانشگاهها، دانش آموختگان دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر هستند.
وی ادامه داد: دانشگاه خرمشهر توانسته نقش قابل قبولی در توسعه علوم و فنون دریایی در منطقه و کشور داشته باشد. در این راستا، در حوزه پژوهشی با دستگاههای اجرایی مرتبط با دریا و کشتیرانی در ارتباط است و چنین طرح تحقیقاتی دارد.
رییس دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر با اشاره به طرحهای ارتباط با صنعت این دانشگاه، گفت: در حال حاضر ۱۷ طرح درون دانشگاهی و ۶ طرح برون دانشگاهی در دست اجرا است.
اشتری لرکی با اشاره به ظرفیتهای آموزشی دانشگاه، ادامه داد: در حال حاضر ۱۳ رشته کارشناسی، ۲۶ رشته کارشناسی ارشد و ۶ رشته دکتری تخصصی در دانشگاه تدریس میشوند. همچین حدود ۲ هزار و ۳۰۰ دانشجو در حال تحصیل هستند که حدود ۴۷۰ دانشجو در مقطع تحصیلات تکمیلیاند.
وی با اشاره به اجرای طرح پژوهانه، افزود: یکی از برنامههای مصوب وزارت علوم، حمایت از پایاننامههای تحصیلات تکمیلی است. تاکنون ۴۶ دانشجوی کارشناسی ارشد و ۱۴ دانشجوی دکتری تخصصی از حمایتهای دانشگاه در قالب طرح پژوهانه، استفاده کردند. همچنین افراد دارای ایده غیر از دانشجو و عضو هیات علمی برای استفاده از ظرفیتهای دانشگاه، میتوانند با ارائه طرح و ایدههای پژوهشی خود پس از داوری و تائید توسط مرکز رشد، از امکانات استفاده کنند؛ سال گذشته ۱۲ طرح و ایده در این مرکز تائید و اجرا شد.
رییس دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر عنوان کرد: هدف اصلی دانشگاه، تربیت نیروی انسانی موردنیاز دستگاهها و سازمانهای مرتبط با دریا است. سال گذشته مقام معظم رهبری سیاست توسعه دریامحور را ابلاغ کردند که نشاندهنده اهمیت این موضوع است. عقبافتادگی در دریا داریم و با وجود ظرفیتهای منابع آبی در جنوب و شمال کشور، اما سهم توسعه دریایی در اقتصاد اندک است اما با تربیت نیروی متخصص و به کارگیری آنها و پهنهبندی سواحل و آبهای کشور، میتوان توسعه این بخش را عملیاتی کرد. اگر نگاه توسعهای به دریا داشته باشیم، دانشآموختگان این بخش نیز جذب میشوند. اگر علوم دریایی به جایگاه اصلی خود بازگردد قطعا مساله اشتغال دانشجویان نیز حل میشود.
انتهای پیام