روح الله یزدانی در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: در این مدت ۲۴ هزار و ۸۵۷ نفر از جمعیت بالای ۳۰ سال تحت پوشش دانشگاه مورد ارزیابی خطرسنجی بیماری های قلبی_عروقی قرار گرفته اند.
وی گفت: خطرسنجی ۱۰ ساله یکی از برنامههای مهم در راستای خطر سنجی سکتههای قلبی و مغزی است که برای تمام افراد بالای ۳۰ سال به صورت رایگان در مراکز خدمات جامع سلامت و خانه های بهداشت انجام میشود.
یزدانی با بیان اینکه بر اساس خطر سنجی احتمال سکته قلبی و مغزی، ظرف ۱۰سال آینده به صورت درصد امکان بروز این مشکلات مشخص میشود، تصریح کرد: پس از تعیین احتمال خطر سکته قلبی و مغزی اقدامات مداخله ای لازم توسط تیم سلامت جهت کاهش ریسک انجام میشود.
وی با بیان اینکه در مدت یک سال این اقدام برای ۱۲۶ هزار و ۳۴۲ نفر از جمعیت ۳۰ ساله تحت پوشش دانشگاه انجام شده است، خاطرنشان کرد: با انجام خطرسنجی عوامل خطر متعددی نظیر میزان قند خون و کلسترول و فشارخون، استعمال دخانیات بررسی خواهد شد، همچنین در خدمت خطرسنجی وضعیت فرد از نظر ابتلا به دیابت و فشار خون نیز بررسی میشوند و بیماران شناسایی شده به صورت سه ماهه توسط پزشک و ماهانه توسط بهورز یا مراقب سلامت مراقبت خواهند شد و به صورت فعال مورد پیگیری قرار خواهند گرفت.
رئیس گروه مبارزه با بیماریهای غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: ۱۲ درصد جمعیت بالای ۳۰ سال این استان بیماری فشار خون بالا دارند. مورد انتظار این دانشگاه در ارتباط با جمعیت بالای ۳۰ سال مبتلا به فشار خون تا ۳۸ درصد است.
وی با اشاره به اینکه عوامل مختلفی در بروز این بیماری در افراد تاثیرگذار است، تصریح کرد: سبک زندگی، نداشتن تحرک بدنی، نداشتن معاینات منظم، مصرف غذاهای پرنمک در این امر بسیار تاثیرگذار است.
یزدانی با بیان اینکه بیماریهای قلبی و عروقی در این استان رتبه اول علت مرگ و میرها را به خود اختصاص داده است، ادامه داد: ژنتیک، چاقی و مصرف بالای دخانیات در بروز این بیماری در این استان تاثیر زیادی دارد. میزان مصرف سیگار و قلیان در افراد، بخصوص در جوانها شیوع زیادی پیدا کرده است. از سوی دیگر، میزان مصرف الکل نیز زیاد است که این موارد در بروز بیماری یادشده تاثیرگذار است.
وی بیان کرد: پایین بودن سرانه مصرف سبزی و میوه نیز در بروز بیماریهای قلبی و عروقی در استان موثر است.
یزدانی تاکید کرد: به افراد بالای ۳۰ سال توصیه میشود تا برای بررسی وضعیت فشار خون و همچنین قلب و عروق به مراکز خدمات جامع سلامت مراجعه کنند.
انتهای پیام