به گزارش ایسنا، نانوذرات مبتنی بر کربن که با آهن تقویت شدهاند، دقت و ایمنی درمان سرطان را افزایش میدهند. به تازگی، یک تیم تحقیقاتی مشترک به سرپرستی پروفسور وانگ هوی و پروفسور کیانجانچائو از انستیتوی علوم فیزیکی حیفی در آکادمی علوم چین، نانوذرات کربن فعال تقویتشده با آهن (FDCN) ساختند که به صورت کاتالیستی فعال شده و به نور پاسخ میدهد. این نانوذرات با پرتوهای مادون قرمز نزدیک ثانویه برهمکنش داشته و موجب افزایش اثربخشی شیمیدرمانی فتوترمال میشود.
نتایج این تحقیق در قالب مقالهای در نشریه ACS منتشر شده است.
درمان شیمیدینامیکی نانوکاتالیستی مبتنی بر کربن (CDT) در بخش درمان کاتالیزوری تومور مورد توجه قرار گرفته است. با این حال، راندمان زیر حد متوسط در کاتالیز کردن فرآیند تولید رادیکالهای هیدروکسیل (· OH) از پراکسید هیدروژن محدودیتهایی در اثربخشی آن ایجاد کرده است.
برای حل این مشکل، این تیم مقادیری از آهن را از طریق یک روش انحلال با گرما به نانوذرات کربنی اضافه کردند. این امر توانایی نانوذرات را در تولید رادیکالهای مورد نیاز · OH بدون آسیب رساندن به سلولهای سالم بهبود بخشید.
علاوه بر این، این تیم CDT را با یک درمان دیگر به نام فتوترمال ترکیب کرد که از نور برای تولید گرما استفاده میکند. این گرما باعث تولید رادیکالهای · OH میشود و باعث میشود که درمان مؤثرتر شود.
به نقل از ستاد نانو، آزمایش نانوذرات FDCN تازه طراحی شده نتایج امیدوارکنندهای را نشان داد. این نانوذرات سلولهای سرطانی را به روشی ایمن و مؤثر هدف قرار داده و با نور NIR-II به خوبی کار میکنند.
به گفته این تیم، این نوآوری رویکردی بهبود یافته در درمان سرطان ارائه میدهد و امکان استفاده از نانومواد مبتنی بر کربن را در پزشکی باز میکند.
انتهای پیام