به گزارش ایسنا، «نارندرا مودی»، نخست وزیر هند روز سهشنبه عازم تور سفری به لهستان شده و قرار است از خاک این کشور با راهآهن به اوکراین سفر کرده تا مذاکراتی را روز جمعه با «ولودیمیر زلنسکی»، رئیس جمهور این کشور درباره حلوفصل صلحآمیز جنگ اوکراین داشته باشد.
رسانههای هندی و اوکراینی پیش از این گزارش دادند نخست وزیر هند در طول این سفر احتمالا «تنها چند ساعت» به سبب دلایل امنیتی در کییف حضور خواهد داشت. مودی که هم با روسیه و هم اوکراین ارتباطات باز خود را حفظ کرده آخرین دیدارش با زلنسکی را در حاشیه اجلاس گروه هفت در ماه ژوئن گذشته در ایتالیا برگزار کرد. این دیدار چند روز بعد از آنکه نارندرا مودی توانست به سومین دور متوالی نخست وزیری در هند برسد انجام شد. نخست وزیر هند در جریان دیدار قبلی با زلنسکی تشویق به حلوفصل صلحآمیز نبرد میان کییف و مسکو از طریق گفتگو و دیپلماسی کرد. دهلی نو از زمان شروع عملیات ارتش روسیه در فوریه ۲۰۲۲ در اوکراین چنین رویکردی را در قبال جنگ در این کشور داشته است.
مودی در پیامی که روز چهارشنبه در شبکه اجتماعی «ایکس» منتشر کرد، نوشت: «ما به عنوان دوست و شریک امیدوار به بازگشت زودهنگام صلح و ثبات به منطقه هستیم.» او با تاکید بر اینکه این سفر وی به دعوت زلنسکی صورت گرفت، اضافه کرد: «این سفر قرار است فرصتی را به منظور پیشبرد مذاکرات قبلی با او و تعمیق دوستی هند-اوکراین به وجود بیاورد.»
وبگاه شبکه بلومبرگ با نقل قول از منابع مطلعی هفته گذشته گزارش داد نارندرا مودی مایل است که واسطه برای ارتباطات میان مسکو و کییف باشد اما به دنبال آنکه برای پایان جنگ اوکراین میانجیگری کند، نیست.
اوکراین در ماههای گذشته چند بار خواستار کسب حمایت از سوی هند شده بود. «دمیترو کولبا»، وزیر امور خارجه اوکراین در ماه مارس گذشته سفری رسمی به هند داشت تا دهلی نو را تشویق به شرکت در اجلاسی که در ماه ژوئن با موضوع صلح اوکراین با میزبانی سوئیس و عمدتا با شرکت متحدان غربی کییف بدون شرکت مسکو برگزار شد، کند. کولبا در ضمن حضور در هند ادعا کرد روابط دهلینو با مسکو بر خلاف روابط بین هند و اوکراین «آیندهای ندارد.»
به نوشته راشاتودی، هند در نهایت در اجلاس صلح اوکراین که به میزبانی سوئیس برگزار شد شرکت کرد اما همچون خیلی از کشورهای دیگر تصمیم گرفت بیانیه نهایی اجلاس را به دلیل عدم شرکت روسیه در مذاکرات در این اجلاس امضا نکند.
هند به رغم فشارهایی که از سوی غرب به آن وارد میشود تا از روسیه فاصله بگیرد، یکی از مهمترین شرکای مسکو باقی مانده است و در ضمن جاری بودن جنگ اوکراین خرید نفت و زغالسنگ از روسیه را افزایش داده است.
نارندرا مودی در دور جدید نخست وزیری خود تصمیم گرفت که اولین سفر ۲ جانبه خود را به روسیه داشته باشد. زلنسکی از دیداری که مودی در ماه ژوئیه با «ولادیمیر پوتین»، رئیس جمهور روسیه در مسکو داشت شدیدا انتقاد کرد، به نحوی که موجب شد دهلینو سفیر اوکراین را به خاطر صحبتهای او احضار کند. مودی در ضمن حضورش در روسیه بر درخواست دهلینو برای حلوفصل صلحآمیز جنگ از طریق تدابیر دیپلماتیک و خارج از میدان جنگ تاکید مجدد کرد.
انتهای پیام