یک متخصص تغذیه:

مردم به شایعه‌های تغذیه‌ای توجه نکنند

یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی معتقد است: شایعه‌های تغذیه‌ای که عمدتاً در فضای مجازی منتشر می‌شوند، سرانه مصرف برخی گروه‌های غذایی مفید و ضروری را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

احمدرضا رسولی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با ابراز تاسف از انتشار انواع کلیپ‌ها و ویدیوها با محتوای غیرعلمی و بی‌اساس در فضای مجازی، اظهار کرد: مخاطبان باید در پذیرش این‌گونه محتواها، هوشیار باشند و برای کسب اطلاع، به افراد متخصص و منابع علمی معتبر مراجعه کنند.

وی ادامه داد: در برخی ویدیوها، فردی به ظاهر متخصص که روپوش سفید دارد یا از گوشی پزشکی استفاده می‌کند، بدون استناد به هیچ‌گونه منبع علمی، ادعاهایی را درباره بعضی خوراکی‌ها مطرح می‌کند که صحیح نیستند. برخی از این محتواها، شهروندان را از مصرف شیر منع می‌کنند و بعضی مواد غذایی دیگر مثل بادام و کلم بروکلی را به‌عنوان منابع غنی‌تر کلسیم معرفی می‌کنند.

وی بیان کرد: برخی محتواهای منتشرشده، سلامت شیرهای پاستوریزه را به روش‌های مختلف زیر سوال می‌برند مثلاً ادعا می‌کنند این شیرها با آب یا ماده سفیدکننده مخلوط شده‌اند یا حاوی نگهدارنده برای طولانی شدن زمان ماندگاری هستند. در حالی که هیچ ماده نگهدارنده‌ای در شیر مدت‌دار نیست و نوع فرآیندی که در فرآوری و بسته‌بندی شیر فرادما طی می‌شود، دلیل بالا بودن ماندگاری آن است.

رسولی به شایعه‌هایی که درباره منابع پروتئینی مطرح می‌شود، اشاره و اظهار کرد: در برخی شایعات ادعا می‌شود مرغ‌ها، هورمونی‌اند یا ماهی سالمون که با گوشت صورتی رنگ شناخته می‌شود، همان ماهی قزل‌آلا است که به آن رنگ زده شده است و همه این شایعات، مصرف این منابع پروتئینی را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

وی افزود: این شایعات می‌تواند اثرهای سوء و زیان‌باری بخصوص در دوره‌های مهم زندگی افراد مثل بارداری و خردسالی یا نوجوانی که دوره رشد و تکامل است، داشته باشد. بنابراین لازم است مخاطبان، هوشیاری لازم را در تشخیص حقایق علمی از شایعات بی‌پایه و اساس داشته باشند.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۲۰ مرداد ۱۴۰۳ / ۱۲:۲۸
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1403052013145
  • خبرنگار : 50167