امیر تقی زاده در جمع خبرنگاران، به برگزاری کارگاههای آموزش ازدواج، اعطای مجوز مراکز مشاوره تخصصی ازدواج و خانواده در سطح استان اشاره کرد و افزود: ٥٩ مرکز در حوزه ارائه مشاوره خانواده و ۶ مرکز همسان گزینی در سطح استان، فعالیت میکنند که خدمات رایگان برای نیازمندان این حوزه انجام میدهند و تمامی این حمایتها، در همه شهرستان های استان وجود دارد و تلاش می کنیم تا این حمایت ها، در بخشها و روستاهای هر منطقه اتفاق بیفتد.
وی بیان کرد: در سال ۱۴۰۲، بیش از ۶۶۶ کارگاه ازدواج در حوزههای مختلف برگزار کرده ایم که برگزاری این کارگاه ها، امسال نیز ادامه دارد.
تقی زاده با تاکید به اینکه در بحث ازدواج تلاشمان این است که آگاهی بخشی اتفاق بیفتد، گفت: در سطح استان، برای حوزه های علمیه، پادگانها، مدارس و حتی کارخانجات کارگاه های آموزشی ازدواج و خانواده برگزار کرده ایم.
وی در ادامه به تسهیل ازدواج جوانان اشاره کرد و اعلام کرد: به دلیل عدم همکاری که از طریق بانک ها صورت گرفته است، امسال کسانی که در نوبت دریافت وام ازدواج هستند در سطح بالایی است که با پیگیری های شورای عالی جوانان و وزارت ورزش و جوانان، این مهم در حال تسهیل است.
تقی زاده فعالیت های سازمان های مردم نهاد (سمن ها) در سطح استان را مورد اشاره قرار داد و افزود: در سطح استان ۳۲۶، NGO فعالیت می کند که به لحاظ تعداد، بیشترین تعداد سمن در سطح کشور در حوزه های مختلف است.
وی بیان کرد: ۲۱، سمن در حوزه خدمات، ملزومات و تسهیلات حوزه ازدواج در راستای آسان سازی ازدواج با هزینه های بسیار پایین برای زوج های جوان، فعالیت می کنند.
وی به برنامه های متنوعی که سمن ها انجام می دهند اشاره کرد و افزود: ۱۴ سمن، فقط در حوزه ورزش، تفریحات و سرگرمی های سالم فعالیت می کنند، در حوزه نجوم، علمی- پژوهشی، خلاقیت و نوآوری و کارآفرینی فعالیت می کنند که نمودهایشان را در برنامه های مختلف می بینیم.
تقی زاده با اشاره به اینکه کلیه اعتباراتی که برای جوانان از طریق سمن ها هزینه می شود در قالب فصل پنج پرداخت می شود، افزود: هر سمنی که مخاطب حوزه جوان باشد، کار برای جوانان انجام دهد، دارای شناسه ملی بوده و شماره حساب داشته می توانیم تفاهم نامه منعقد کرده و برون سپاری امورات انجام دهیم.
وی گفت: یکی از موضوعات مهمی که در اداره ورزش و جوانان در سال ۱۴۰۲ـ۱۴۰۳ اتفاق افتاد، موضوع اشتغال جوانان است که اعتبارهای بسیار خوبی به این حوزه اختصاص یافته است.
معاون فرهنگی و امور جوانان اداره کل ورزش و جوانان آذربایجان شرقی، به طرح دهیار همیار که در حال برگزاری است، اشاره کرد و افزود: در ۲ بخشداری یامچی و خواجه، دهیاران را به اردوهای یک روزه برده ایم و در سال جاری، ۱۹۶۴ دهیار در سطح استان را با هدف دیدن مشاغلی که در روستاها است در قالب اردوی یک روزه، انجام می شود.
وی انعقاد تفاهم نامه ای با جهاد دانشگاهی را مورد اشاره قرار داد و گفت: در روستاها آموزش هایی متناسب با حوزه اشتغال جوانان با ارائه مدرک، که هزینه هایش از طرف اداره کل ورزش و جوانان پرداخت می شود، اجرا خواهد شد.
تقی زاده به طرح یول تاپ ۲ که در سطح کشور و استانی نیز اجرا شده و بسیار اثرگذار است، اشاره کرد و افزود: این طرح در فاز اول با سخنرانی هفت استاد متخصص در سطح کشور آغاز شد و در فاز ۲، از پانزده صنعت در داخل استان بازدید به عمل آمد و در فاز ۳، اردوهای خارج از استان، در استان های اصفهان، بوشهر و هرمزگان برگزار می شود.
وی با اشاره به اثرگذاری این طرح، گفت: رویداد دانش آموزی طرح یول تاپ نیز، برای پسران و دختران در اردوگاه الغدیر در حال برگزاری است.
معاون فرهنگی و امور جوانان اداره کل ورزش و جوانان آذربایجان شرقی خاطرنشان کرد: بعد از بازدید از اردوهای خارج از استان، دانشجویان دوباره به تبریز برگشته و در بحث تیم سازی و ارائه ایده در حوزه اشتغال، از ۱۰ طرح برتر تا سقف ۳۵۰ میلیون تومان از طریق صندوق استعدادهای درخشان دانشگاه تبریز تسهیلات ویژه پرداخته خواهد شد.
وی در ادامه به انعقاد تفاهم نامه ای با زندان تبریز اشاره کرد و افزود: جوانانی که به هر نحوی در زندان گرفتار شده اند، آموزش های لازم در حوزه اشتغال به آنها داده می شود.
تقی زاده ادامه داد: برای بیماران ام اس، دیابت، کلیوی و کسانی که تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی هستند، با انعقاد تفاهم نامه با اداره کل آموزش فنی و حرفه ای، آموزش های مهارت آموزی به صورت رایگان صورت می گیرد.
معاون فرهنگی و امور جوانان اداره کل ورزش و جوانان آذربایجان شرقی به طرح صدف (صنعت، دانشگاه، فناوری) در حوزه اشتغال، اشاره کرد و گفت: با همکاری دانشگاه صنعتی سهند، این طرح، ویژه دانشجویان صنعتی مانند رویداد یول تاپ انجام می شود.
تقی زاده با اعلام اینکه مهم ترین دغدغه ما در حوزه اشتغال، فرهنگ سازی و تغییر نگرش در حوزه اشتغال و کارآفرینی است، افزود: جشنواره ملی تولیدات رسانه ای در حوزه تغییر نگرش در حوزه اشتغال و کارآفرینی با همکاری اداره کل ارشاد، صداوسیما و بسیج رسانه برگزار می شود.
وی ادامه داد: مستند کارآفرینان جوان از مشاغلی که جوانان راه اندازی کرده اند در قالب فیلم کوتاه، موشن، انیمیشین، صوت، پادکست در سطح ملی با ارایه جوایز نفیس تهیه و انتشار می یابد.
تقی زاده ابراز کرد: ۵ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان، تسهیلات ویژه در حوزه اشتغال، از طریق تبصره ۱۸ و وجوه اداره از طریق صندوق کارآفرینی امید، به ۵۹ طرح، با سقف ۲۰۰ میلیون تومان پرداخت شد.
وی ادامه داد: اخیرا نیز برای ۱۷ طرح، ۶ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان از طریق تبصره ۱۸، توسط اداره کار و معاونت اقتصادی استانداری پرداخت شد.
تقی زاده با اشاره به اینکه حوزه توانمندسازی جز اولویت های اداره کل ورزش و جوانان، هیات های ورزشی و هم مسابقات و تورنمتهای مختلف است، افزود: فارغ التحصیلان رشته تربیت بدنی، در واگذاری اماکن ورزشی از جمله باشگاه اولویت است.
معاون فرهنگی و امور جوانان اداره کل ورزش و جوانان آذربایجان شرقی عنوان کرد: در دانشگاه های تبریز، شهید مدنی و پیام نور که رشته تربیت بدنی دارند، در هفته تربیت بدنی، برنامه های مختلفی از جمله راه اندازی ایستگاههای سلامت و یا برپایی نمایشگاهی برای معرفی رشته تربیت بدنی انجام می شود تا بتوانند رشته ای را که خوانده اند به نمایش بگذارند.
معاون فرهنگی و امور جوانان اداره کل ورزش و جوانان آذربایجان شرقی با اشاره به رتبه پنجم آذربایجان شرقی در اعطای تسهیلات حوزه ازدواج در کشور بعد از استان های تهران، مازندران، یزد، گیلان، افزود: طی چهار ماه اول سال جاری، ۷ هزار و ۹۵۸ فقره وام ازدواج معادل ۴۳.۷۳ درصد متقاضی در استان وام دریافت کرده است.
تقی زاده به دوره راهنمای تربیت خانواده اشاره کرد و افزود: این دوره ها که به مدت ۶ ماه برگزار شد و ۸۶ استاد در سطح استان تربیت کرد، جزو شاخص ترین کارهای معاونت فرهنگی و امور جوانان اداره کل ورزش و جوانان آذربایجان شرقی است.
وی ادامه داد: دوره های مختلف دانش افزایی برای ۵۹ مرکز مشاوره، رویدادهای شبکه ملی گردشگری، اخلاق حرفه ای در ورزش، برگزاری ۴۱۳ برنامه ازدواج در هفته ازدواج، تجلیل از ۳۳۰ جوان نخبه و برتر در شهرستان های تبریز از دیگر فعالیت های معاونت فرهنگی و امور جوانان اداره کل ورزش و جوانان آذربایجان شرقی است.
انتهای پیام