لوکاشنکو: کشورهای مستقل همسود شاهد جنگ هیبریدی دائمی هستند

«الکساندر لوکاشنکو» رئیس‌جمهور بلاروس امروز (پنجشنبه) گفت یک «جنگ هیبریدی دائمی» علیه مردم کشورهای عضو کشورهای مستقل همسود (CIS) در حال انجام است.

به گزارش ایسنا، الکساندر لوکاشنکو، رئیس جمهور بلاروس گفت: «ما تلاش‌های امروزی برای تجزیه و تقسیم کشورهایمان را به خوبی می‌بینیم. ما تحت فشار تحریم‌های اقتصادی یک‌جانبه کاملا غیرقانونی هستیم. یک جنگ هیبریدی دائمی علیه مردم ما در حال انجام است. هر یک از کشورهای مستقل همسود حداقل یک انقلاب رنگی را تجربه کرده‌اند که در واقع به معنای تلاش برای کودتا بوده است.»

لوکاشنکو گفت که بلاروس در سال ۲۰۲۰ شاهد تظاهرات ضد دولتی بود و آنها را تلاشی برای «ویران کردن» این کشور خواند.

به گزارش خبرگزاری بلتا، رئیس‌جمهور بلاروس همچنین گفت: «آنها مانند نازی‌ها به یک حمله رعدآسا امیدوار بودند. آنها از دستورکارهای معروف استفاده کردند اما ما اجازه ندادیم کشور به یک جنگ داخلی سقوط کند. ما چندین قدم رادیکال برای تغییر وضعیت بلاروس برداشتیم.»

لوکاشنکو ششمین دوره ریاست جمهوری خود را در انتخابات اوت ۲۰۲۰ به دست آورد که منجر به اعتراضات گسترده تحت رهبری مخالفان شد. غرب چندین دور تحریم را علیه بلاروس به اتهام تقلب در انتخابات و نقض حقوق بشر اعمال کرد که بلاروس آن را رد کرد. تحریم‌ها بعدا به دلیل حمایت مینسک از عملیات نظامی روسیه در اوکراین گسترش یافت.

سازمان کشورهای مستقل همسود موسوم به سی‌آی‌اس، یک سازمان همکاری منطقه‌ای است که پس از انحلال اتحاد جماهیر شوروی در سال ۱۹۹۱ ایجاد شد. اعضای فعلی آن شامل ارمنستان، جمهوری آذربایجان، بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان، روسیه، تاجیکستان و ازبکستان و همچنین ترکمنستان به عنوان عضو وابسته است.

به گزارش بلتا، رئیس‌جمهور بلاروس امروز در دیدار با اعضای شورای وزیران امور داخلی کشورهای مستقل همسود در مینسک گفت، مبارزه با تروریسم یکی از مهمترین وظایف نهادهای امور داخلی کشورهای عضو است.

رئیس‌جمهور بلاروس مقابله با تروریسم داخلی و بین‌المللی را که در پی فعالیت غرب -در درجه اول ایالات متحده- در اوکراین به طور فزاینده‌ای گسترش یافته است، به عنوان یکی از مهمترین وظایف کشورهای عضو و وزارتخانه های کشور آنها توصیف کرد.

الکساندر لوکاشنکو خاطرنشان کرد: «این اوکراین نیست، بلکه ایالات متحده است که در آنجا اوضاع را در دست دارد و می‌گوید که کی‌یف چه کند. همچنین تروریسم بین‌المللی از آخرین فناوری‌ها و منابع رسانه‌ای برای ترویج فعالیت‌های خود استفاده می‌کند. مبارزه موثر علیه آن نیازمند رویکردی جامع است. این شامل اقدامات سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، توسعه همکاری‌های بین‌المللی، تبادل اطلاعات است. تنها با هم ما قادر خواهیم بود با آن مقابله کنیم.»

رئیس‌جمهور بلاروس از کشورهای مستقل مشترک همسود خواست برای مقابله با جرایم سایبری همکاری کنند.

به گفته او، مبارزه با جرایم سایبری هم یکی از وظایف کلیدی و بسیار دشوار برای ماموران اجرای قانون کشورهای سی‌آی‌اس است. لوکاشنکو گفت: «این به همه کشورها مرتبط است. از این گذشته، پس از شروع عملیات ویژه نظامی (جنگ اوکراین)، مراکزی برای کلاهبرداری فعال‌تر شده‌اند ، از جمله مراکزی که در خاک اوکراین هستند. از آنجا به ما و شما حمله می‌کنند. تعداد تلاش‌ها برای بی‌ثبات کردن کار سازمان‌های دولتی از طریق تهدید عمدی بمب‌گذاری دروغین به مهم‌ترین تأسیسات دولتی هم افزایش یافته است. مشکلات مشابهی در کشورهای عضو هم وجود دارد، بنابراین، تجربه مبارزه با چنین جرایمی برای همه جالب خواهد بود.»

انتهای پیام  

  • پنجشنبه/ ۱۸ مرداد ۱۴۰۳ / ۱۵:۲۴
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1403051812197
  • خبرنگار : 71402