دکتر مصطفی صالحی زاده، شامگاه سه شنبه در کمیته علمی تولید آرد و نان استان افزود: نان پرمصرف ترین ماده غذایی مورد استفاده خانوارهای ایرانی است و در برخی موارد حدود نیمی از انرژی دریافتی روزانه بدن از نان تامین می شود.
وی با بیان اینکه نان کامل سرشار از فیبر، ویتامین های گروهE و B و آنتی اکسیدان ، پروتئین و اسیدهای آمینه ضروری ، چربی غیراشباع، املاح معدنی مثل روی و منیزیم می باشد، تصریح کرد: سبوس گندم موجب افزایش سوخت و ساز چربی، موجب احساس سیری و کاهش دریافت غذا و کمک کننده به هضم غذا می باشد.
وی ادامه داد: نان کامل نیز به دلیل وجود سبوس و جوانه گندم در پیشگیری از ابتلا به انواع بیماری ها از جمله مشکلات قلبی – عروقی، دیابت، مشکلات گوارشی، سرطان ها، چاقی و مشکلات متابولیکی تاثیرگذار است.
وی در رابطه با مشکلات موجود مصرف نان گفت: تمایل مردم به استفاده از نان سفید به جای نان کامل از بزرگترین چالش های موجود می باشد که این موضوع نیازمند اصلاح فرهنگ مصرف با بیان مشکلات نان سفید و اشاعه فواید مصرف نان کامل می باشد.
وی لزوم ایجاد تغییر در ساختار خطوط تولید کارخانجات آرد و ایجاد ساختارهای جدید برای تولید آرد کامل، را یکی از چالش ها موجود برشمرد و افزود: : در همین راستا کمیته علمی بررسی تولید آرد و نان کامل در سطح استان با محوریت معاونت غذا و دارو تشکیل شده تا با مشارکت سایر دستگاه های دخیل در این حوزه، چالش های موجود را بررسی و با ارائه راهکارهای علمی و عملی، زمینه را برای تولید آرد و نان کامل و بهبود کیفیت نان تولیدی در استان هموار کنیم.
انتهای پیام