پیش‌بینی برداشت ۳۴ هزار تن انگور از تاکستان‌های رزن

معاون جهاد کشاورزی شهرستان رزن از پیش‌بینی برداشت ۳۴ هزار تن انگور از تاکستان‌های این شهرستان خبر داد و گفت: هر ساله به طور تقریبی ۲۵ تا ۳۰ درصد محصول باغات انگور این شهرستان به‌صورت غوره برداشت و مابقی محصول تبدیل به انگور می‌شود.

اصغر صادقی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: شهرستان رزن دارای ۲۵۱۹ هکتار تاکستان و باغات انگور بوده که از این میزان سطح باغات انگور، در ۷۲ هکتار از این باغات طرح فراز احداث شده است.

وی تعداد باغداران انگور این شهرستان را ۱۷۰۰ نفر برشمرد و خاطرنشان کرد: باغات انگور و تاکستان‌های رزن در سطح شهرستان پراکنده بوده اما بیشترین پراکنش باغات انگور شهرستان به روستاهای خورونده، جربانلو و وفس اختصاص دارد.

صادقی با بیان اینکه انگورهای در حال تولید شهرستان رزن در باغ‌های سنتی از نوع عسگری، فخری و کشمش و در باغات جدید از نوع ترکمن چهار، فلیم، سفید بی‌دانه و انگور روسی هستند، افزود: تولید سالیانه انگور شهرستان رزن میانگین ۳۴ هزار تن بوده و انگور تولید شده شهرستان پس از فرآوری به شیره انگور، آبغوره، کشمش به مرکز استان و تهران ارسال می‌شود.

معاون جهادکشاورزی شهرستان رزن با اشاره به پرداخت اعتباری افزون‌بر ۵۰۰میلیون تومان تسهیلات برای احداث باغات فراز در شهرستان رزن در طی چند سال اخیر، افزود: علاوه بر آن در سال‌های اخیر اعتباری افزون‌بر ۶۰میلیون تومان هم برای مساعدت در احداث باغات فراز در این شهرستان به باغداران رزنی پرداخت شده است.

وی از جمله اهداف و مزایای طرح فراز را افزایش کمی و کیفی محصول انگور دانست و جلوگیری از آلودگی و تماس میوه با خاک، کاهش هزینه‌های تولید، امکان مکانیزه کردن باغات، بهبود گل‌انگیزی و تعداد جوانه‌های قابل نگهداری و در نتیجه افزایش عملکرد در واحد سطح، افزایش عمر اقتصادی باغات، فراهم شدن امکان اجرای سیستم‌های نوین و تحت فشار آبیاری و کاهش مصرف آب، کنترل بهینه آفات و بیماری‌ها و کاهش ضایعات را از دیگر مزایای اجرای طرح فراز انگور می‌توان برشمرد.

صادقی همچنین اضافه کرد: در روش سنتی به ازای ۳۰۰ لیتر آب یک‌ کیلوگرم انگور و در روش طرح فراز به ازای ۳۰۰ لیتر آب، پنج کیلوگرم محصول انگور قابل تولید است.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۵ مرداد ۱۴۰۳ / ۰۷:۲۹
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1403051509538
  • خبرنگار : 50037