دکتر محمدحسن انتظاری در گفت وگو با خبرنگار ایسنا، درباره تغذیه در فصل گرما و راههای پیشگیری از گرمازدگی، تصریح کرد: امسال شاهد گرمترین روزها در ۳۰ سال اخیر هستیم بنابراین لازم است که برای پیشگیری از گرمازدگی برنامه غذایی مربوط فصل گرم سال برای خود و خانواده تنظیم کنیم.
وی با بیان اینکه امسال علاوه بر گرما بسیاری از استانهای کشور با پدیده آلودگی هوا مواجه هستند، اظهار کرد: آلودگی و گرمای هوا اثر تشدیدکننده نسبت به یکدیگر دارند، به عبارتی در شرایط که آلودگی هوا در استانی مستقر باشد فرد زودتر از حالت عادی احساس گرما و تنگی تنفس خواهد داشت.
عضو هئیت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید تهران با بیان اینکه افرادی که بیماری زمینهای دارند، بانوان باردار و کهنسالان در این شرایط باید تا حد امکان کمتر از منزل خارج شوند، تأکید کرد: کمبود آب و الکترولیک در بدن سبب گرمازدگی میشود بنابراین قدم اول برای پیشگیری از گرمازدگی نوشیدن آب کافی است.
انتظاری با بیان اینکه نوشیدن آب کافی، خوردن میوه و سبزیجات، سالاد میوه، خربزه، طالبی و... در فصل تابستان توصیه میشود، ادامه داد: نمیتوان عطش خود را دوران تابستان با نوشیدن نوشابه، نوشیدنیهای بسیار شیرین، چای، قهوه و ... رفع کرد و بهتر است کمبودآب با نوشیدن آب طبیعی و خوردن میوهها و سبزیجات تامین شود.
وی با بیان اینکه نباید برای رفع عطش نباید یک طالبی کامل یا بطری آب به یکباره خورد و باید اندک اندک در طول روز مصرف شود، تصریح کرد: مصرف فست و فود، چیپس، پفک و سایر تنقلاب آب بدن را کم میکند و سبب تشنگی و گرمازدگی میشود.
انتظاری با بیان اینکه قرار گرفتن در هوای خنک و یا دوش آب سرد به عنوان اولین گام برای رفع گرمازدگی شناخته میشود، خاطرنشان کرد: در صورتی که با فرد گرمازده روبرو شدید، در اولین اقدام بیمار را از محیط گرم خارج کرده و یا مقداری یخ زیر بغل بیمار قرار داده و سپس با اورژانس ۱۱۵ تماس بگیرید. لازم است در وعده ناهار از غذاهای آبکی، کم گوشت استفاده شود و بهتر است غذاهای پر پروئتین را به موعده شام منتقل کنند.
این متخصص تغذیه و رژیم ضمن تاکید به مصرف آب و دوغ خیار در فصل تابستان، گفت: برخلاف فصل زمستان بهتر است که از نمک بیشتری استفاده کنند و وعده صبحانه هم از خیار و گوجه به همراه پنیر استفاده کنند.
وی با بیان اینکه خیار، گوجهفرنگی و سبزیجات جذب آب را کم میکنند و این عمل سبب میشود فرد دیرتر آب بدن خود را از دست بدهد، اظهار کرد: استفاده برنج مخلوط همچون لوبیا پلو، عدس پلو به همراه ماست سبزیجات و سالاد در ایام تابستان توصیه میشود .
وی با اشاره به اینکه لبنیات نیز به ویژه ماست در گرمای تابستان جایگزین مناسبی برای گوشت است، افزود: ماست ترکیب شگفتانگیزی از پروتئین، کلسیم و کربوهیدرات است که هم احساس سیری میآورد و هم حاوی میکرو ارگانیسمهای فعالی است که قدرت سیستم ایمنی بدن و معده را افزایش میدهد.
انتهای پیام