رضا احمدی در گفتوگو با ایسنا، درباره تاریخچه برگزاری جام قهرمانان بازیهای ویدیویی ایران، گفت: سال ۱۳۹۲ اولین دوره از این جام برگزار شد. شش دوره اول جام قهرمانان به صورت متمرکز در تهران برگزار میشد ولی با توجه به بروز بیماری کرونا در سال ۱۳۹۸، به مدت ۳ سال در برگزاری جام وقفه ایجاد شد تا اینکه مجددا از سال ۱۴۰۱ با رویکردی جدید جام قهرمانان را آغاز کردیم.
وی افزود: مهمترین تاکید و رویکرد ما تمرکز زدایی برگزاری جام از تهران بود به همین دلیل از سال ۱۴۰۱ با ۸ استان وارد مذاکره شدیم تا بتوانیم مسابقات را به صورت آزمایشی در این استانها اجرایی کنیم که در نهایت موفق به اجرای مسابقات در ۶ استان شدیم که تجربه خوبی بود. بر همین اساس در سال ۱۴۰۲ توانستیم علاوه بر افزایش تعداد استانهای شرکتکننده به ۱۴ استان، رویکرد جدید دیگری هم داشته باشیم که باعث توجه بیشتر به بازیهای ایرانی شد و ۱۵ عنوان بازی ایرانی که امکان برگزاری مسابقه روی آنها وجود داشت را به جام هشتم اضافه کردیم تا به صورت آنلاین روی آنها مسابقه دهند. در همین دوره از مسابقات جام قهرمانان بود که یک عنوان بازی به نام «فیفا ۲۴» را در مراکز استانها به صورت حضوری برگزار کردیم.
سرپرست مدیریت بهبود کسب و کار بنیاد ملی بازیهای رایانهای درباره جزئیات برگزاری نهمین جام قهرمانان بازیهای ویدیویی ایران، توضیح داد: سعی کردیم تا با برنامهریزی دقیقتر تمامی استانهای کشور را درگیر این مسابقات کنیم. از اردیبهشتماه فرایند اجرایی را آغاز کردیم و ۵ گروه از بنیاد بازیهای رایانهای به استانها سفر کردند و جلسات مختلفی با ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استانها و نهادهای مرتبط در هر استان مانند شهرداری، آموزش و پرورش، کانونهای فرهنگی و هنری مساجد و... برگزار کردند و شرایط نهمین جام برای آنها تشریح شد.
احمدی ادامه داد: امسال علاوه بر اینکه سعی کردیم تمام ایران درگیر نهمین جام قهرمانان بازیهای ویدیویی شوند، در عین حال تعداد بازیهای حضوری و آنلاینی که قرار است برگزار کنیم را افزایش دادیم. در بخش حضوری علاوه بر بازی «فیفا ۲۴» بازی ایرانی «کوییز» را هم اضافه کردهایم که تمام خانواده بتوانند در این بازیها شرکت کنند و به رقابت بپردازند. در بخش بازیهای آنلاین نیز امسال ۲۰ عنوان بازی از جمله ماشین اسپرت۳، آوردگاه، آمیرزا، کوییز، بزن بهادر، عملیات انهدام، جنگ، یکهتاز فوتبال، فوتبال استارت و... .قرار است در جام باشند.
وی با اشاره به اینکه قرار است در نهمین دوره جام قهرمانان بازیهای ویدیویی نگاه ویژهای به موضوع محتوا وجود داشته باشد، اظهار کرد: بازیهایی که برای این دوره انتخاب کردیم، بازیهای با کیفیت ایرانی هستند. علاوه بر آن پررنگ کردن نقش آموزشی و فرهنگی بازیهای موبایلی ایرانی در بین خانوادهها هم یکی از مهمترین رویکردهای ما بوده است. از طرفی بحث حمایت از بازیسازان ایرانی از طریق جذب کاربر را هم دنبال کرده و میخواهیم ظرفیت بازیهای ویدیویی را در این جام به مردم و به شکل ویژهتر به مسئولین نشان دهیم. امیدواریم با تعداد نفرات بالایی که در این بازیها شرکت میکنند، تلنگر لازم به این افراد زده شود.
دبیر نهمین جام قهرمانان بازیهای ویدیویی ایران، گفت: امسال شعار فرهنگی «نشاط خانوادگی با بازی ایرانی» را برای نهمین جام قهرمانان بازیهای ویدیویی ایران در نظر گرفته و سعی داریم در مسابقات حضوری اتفاقات خوبی را رقم بزنیم که خانواده در محیطی شاد با یکدیگر به رقابت بپردازند.
وی درباره زمان برگزاری مسابقات بیان کرد: زمان ثبتنام مسابقه از ۱۹ خردادم ماه آغاز شده است و تا سوم مرداد ماه ادامه دارد. با تولیدکنندگان بازیهای ایرانی که قرار است، مسابقه با آنها برگزار شود هم به نوعی صحبت کردیم که برای سه ماه تابستان مسابقات آنلاین بازیهای موبایلی را داشته باشیم. مسابقات حضوری استانی از ۱۴ تا ۲۸ مرداد در تمامی استانها برگزار میشود. درواقع هر استان سه روز از این بازه زمانی را به ما اعلام میکند و در پایان این سه روز، اختتامیه برگزار میکند و ما به نفرات برتر در هر دو بخش جایزه اهدا میکنیم. در هر استان ۴ جایزه اهدا میشود؛ به این صورت که ۳ جایزه به نفرات برتر بازی «فیفا ۲۴» و یک جایزه به نفر برتر بازی «کوییز» که یعنی در کل ۱۳۲ جایزه در استانها اهدا میشود.
احمدی ادامه داد: بین تاریخ ۱۷ تا ۲۱ شهریور ماه نیز مسابقات حضوری استان تهران و اختتامیه نهمین جام قهرمانان بازیهای ویدیویی ایران را خواهیم داشت که نفرات برتر تمامی استانها به تهران میآیند و قهرمان ایران در دو بازی «فیفا ۲۴» و «کوییز» مشخص میشوند.
سرپرست مدیریت بهبود کسب و کار بنیاد ملی بازیهای رایانهای، اظهار کرد: پلتفرمی به نام baazico.ir در بنیاد ملی بازیهای رایانهای توسعه دادهایم که ثبتنام در مسابقات نهمین جام قهرمانان بازیهای ویدیویی ایران هم از طریق این فضا انجام میشود. در این پلتفرم رتبهبندی بازیکنان را انجام میدهیم که میتوانند رتبه خود را مشاهده کنند.
وی در خاتمه یادآور شد: سعی ما بر این است که در مسابقات استانی با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استانها، کانون فرهنگی مساجد، آموزش و پرورش و ... کارگاههای «سواد بازی در بازیهای رایانهای» را هم برای افراد برگزار کنیم. یکی از مشکلاتی که خانوادهها به آنها اشاره میکنند این است که نمیدانند در مواجه با این بازیها چه کار کنند و میگویند فرزندشان مدام در حال بازی با این بازیها هستند یا نمیدانند بازی مناسب سن فرزندشان را چگونه پیدا کنند؛ ما قصد داریم در کارگاه سواد بازی به این موضوعات بپردازیم.
انتهای پیام