حجتالاسلام والمسلمین محمدمهدی تسخیری استاد حوزه و دانشگاه در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: یکی از ویژگیهای مهم واقعه عاشورا، حضور پررنگ و موثر زنان شایسته از بدو حرکت یعنی از مدینه تا پایان اسارتهای ظالمانه است.
تسخیری بیان کرد: حضور زنان در صحنه کربلا برای دفاع از اسلام منحصر به جنگ فیزیکی و سلاح نبود زیرا در منظومه تعالیم اسلامی وظیفهی خطیری که کمتر مردی میتواند آن را انجام دهد، به عهدهی زنان گذاشته شده بود؛ زنان کربلا پرورش دهنده فرزندان مجاهد و با بصیرت بودند، زنانی که نیازهای زمانهی خود را خوب درک کرده و آینده نگر بودند.
وی افزود: زنان حاضر در صحنه کربلا همسرانی بودند که نه تنها پشتیبان برای مشکلات بودند، بلکه جاهایی در مسیر انحراف همسران خود ایستادگی کرده و آنان را به راه راست هدایت میکردند، زنانی که علاوه بر دمیدن روح ایمان و حماسه در وجود فرزندان و همراهان، پرچمدار جنبش رسانهای زمان خود شدند و از هر فرصتی برای تبیین مظلومیت امام حسین(ع) و رساندن پیام عاشورا به جهان دریغ نمیکردند به طوری که این رسانه در کاخهای طاغوتیها هم اثر خود را گذاشته بود.
این استاد حوزه و دانشگاه گفت: مگر میتوان جنبش آزادی خواه و ظلم ستیز امام حسین روایت کرد و سخنی از حضرت زینب(س) به زبان نیاورد، نقش حضرت زینب(س) در رنسانس حسینی، تبیین حقیقت، ابعاد و اهداف انقلاب حسینی است.
وی ادامه داد: خطبههای حضرت زینب(س) در کوفه و شام مدال افتخار زنان عالم است، حضرت در جاهای مختلف در مورد اصحاب امام حسین(ع) فریاد بر میآورد، اینها مردمی هستند که خداوند کشته شدنشان را مقدر کرده پس به سوی مقر ابدی خود شتافتند، حضرت در موقعیتهای مختلف با سپاس از خداوند خطبهها را آغاز و حقایق را تبیین میکرد.
این استاد حوزه و دانشگاه اظهار کرد: یزید و مزدورانش سعی بر این داشتند که واقعه کربلا را پنهان کنند و حضرت زینب(س) این حقایق را آشکار کرد، حضرت با خطبههای خود روحیه انقلابی گری را در مردم به وجود آورد و به دیکتاتور زمان خود با قدرت برخورد کرد.
وی ادامه داد: حضرت زینب(س) خطاب به دیکتاتور زمان خود گفت: نمیتوانی یاد ما را محو کنی و وحی ما را از بین ببری و خطاب به یزید فرمود: آیا این انصاف است؟ زنان و دختران را به اسارت گرفتی و نقابشان را برداشتی، بدان که دیدگاه و فرمانت از بین خواهد رفت و جماعت تو متلاشی خواهد شد.
تسخیری بیان کرد: حضرت زینب(س) جان امام سجاد(ع) را چندین بار نجات داد و در همه جا تلاش داشت ندای عاشورا را مخصوصا در میان قدرتهای حاکم آن زمان برساند البته شخصیت علمی حضرت زینب(س) در میان اهل بیت(ع) بر هیچ کسی پوشیده نیست.
وی افزود: شیخ صدوق میگوید، حضرت زینب(س) از امام حسین(ع) وکالت خاصی داشت و مردم درمورد حلال و حرام به ایشان مراجعه میکردند، همچنین فرمایش معروف امام سجاد(ع) درباره حضرت زینب(س) این گونه است که ایشان دانشمند بدون آموزگار و فهمیدهی بدون تفهیم توسط دیگران است.
این استاد حوزه و دانشگاه گفت: شخصیتهای مختلفی اعم از دختران، همسران و خواهران در نهضت عاشورا حضور داشتند و هرکدام مکمل این حرکت بودند، به عنوان مثال همسر حبیب ابن مظاهر وقتی که همسرش نسبت به دعوت نماینده امام حسین ساکت ماند، به او گفت اگر تو جرئت دفاع از اهل بیت را نداری، من لباس رزم تو را به تن میکنم و در زیر پرچم ولایت او خواهم مرد یا بانوی دیگری معروف به کوفیه که به سفیر امام حسین کمک کرد و یا دلهم بنت عمرو همسر زهیر توانست با دوراندیشی و زیرکی، همسر خود را از راه غلط به راه حق هدایت کند.
تسخیری در پایان بیان کرد: بدون شک نمیتوان در این کلام ویژگیهای زنانی را که بشریت را انگشت به دهان گذاشتند، به تفسیر گفت، زنانی که الگوی زنان ایرانی شدند؛ اگر این الگوهای خداباور زنان عاشورایی نبودند نامی از اسلام، عدالت و حق طلبی برای مسلمانان باقی نمانده بود البته امید ما این است که دختران و زنان ما از این الگوها سرمشق بگیرند و بتوانند زندگی با عزت و سربلندی برای خود و فرزندان خود رقم بزنند.
انتهای پیام