به گزارش ایسنا، رسانه آمریکایی روز چهارشنبه نوشت «زمانی حمایتها از کارزار حامیان فلسطین در جهت یک تحریم جهانی علیه اسرائیل محدود بود اما در ماههای بعد از شروع جنگ غزه سطح حمایت از منزویسازی اسرائیل افزایش و گسترش یافته است.»
روزنامه والاستریتژورنال با اشاره به اینکه جهش در گسترش این جنبش پتانسیل ضربه زدن به اصناف، حرفهها و اقتصاد در سرزمینهای اشغالی را بیش از پیش پیدا کرده تاکید میکند که با تداوم موج تظاهرات حامیان فلسطین در دانشگاههای کشورهای غربی و نقاط دیگر جهان حالا بخش دانشگاهی و علمی در این رژیم نیز دارد درد ناشی از تحریمها را احساس میکند.
روزنامه آمریکایی نوشته است: «زمانی که یک کمیته اخلاق در دانشگاه گنت بلژیک توصیه به پایان دادن به همه همکاریهای پژوهشی با نهادهای اسرائیلی در اواخر ماه مه کرد اران سگال، بیولوژیست اسرائیلی هنوز نمیدانست که چه وضعیتی پیش خواهد آمد. بخش دانشگاهی هنوز تاثیر چندانی از جنبش های جهانی حامی تحریم حتی با وجود گذشت چند ماه از جنگ غزه نپذیرفته بود و کار سگال ظاهرا هیچ ارتباطی با برنامههای نظامی اسرائیل نداشت. اما کمیته دانشگاه گنت متذکر شد که همکاریهای پژوهشی آکادمیک شامل پژوهش در حوزه اوتیسم، بیماری آلزایمر، تصفیه آب و کشاورزی پایدار میشود. این کمیته در بیانیه خود نوشت که نهادهای آکادمیک (اسرائیل) تکنولوژی مربوط به سرویسهای امنیتی که بعدا برای نقض حقوق بشر و یا دادن آموزش به سربازان و سرویسهای امنیتی عامل نقض حقوق بشر استفاده میشوند را توسعه میدهند.»
اران سگال در لابراتواری در «موسسه علوم ویزمان» در جنوب تلآویو کار میکند که یک شراکت پژوهشی با دانشگاه گنت بر سر فاکتورهای تشدید کننده چاقی داشته و حالا نمیداند که با این تحریمها آیا این پروژه به پایان خواهد رسید یا خیر. او بیانیه کمیته دانشگاه گنت را «بسیار آزار دهنده و بسیار هشدار دهنده» خوانده است. این کمیته همچنین خواستار آن شده که مشارکت اسرائیل در برنامههای آموزشی و پژوهشی در سطح اروپا که اغلب به بودجه اتحادیه اروپا وابستگی پیدا میکنند معلق شوند.
سگال هشدار داد: «اگر شرکای اروپایی این درخواست را اجابت کنند یک ضربه عظیم به قابلیت ما برای انجام پژوهش های علمی آکادمیک وارد خواهد شد.»
ابعاد ابتکارعملهای حقوقی و سیاسی جدید علیه اسرائیل بیسابقه هستند
به نوشته وال استریت ژورنال «اران شامیر بورر» رئیس سابق واحد حقوق بینالملل در ارتش رژیم صهیونیستی بیان کرد: «ابعاد ابتکارعملهای حقوقی و سیاسی جدید علیه اسرائیل بیسابقه هستند. اینها شامل اقداماتی علیه اسرائیل و رهبرانش در دادگاههای ارشد سازمان ملل از جمله دادگاه بینالمللی کیفری میشوند.»
«شامیر بورر» که اکنون عضو «موسسه دموکراسی اسرائیل» است، گفت: «من فکر میکنم قطعا نگرانی اسرائیل موجه است. این که اسرائیل حتی اگر به صورت غیررسمی مطرود واقع شود به این معنی خواهد بود که شرکتها کمتر به سراغ سرمایهگذاری در اسرائیل خواهند رفت و دانشگاههای کمتری خواهند خواست با نهادهای اسرائیلی همکاری داشته باشند. وقتی یک چنین وضعیت نمادینی پیش بیاید این دست اتفاقات خواهند افتاد.»
به نوشته این روزنامه آمریکایی اسرائیلیها حالا میبینند که دیگر خیلی از دانشگاههای اروپایی از آنها استقبال نمیکنند و از جمله دیگر نمیتوانند در پروژههای همکاری علمی مشارکت داشته باشند. این وضعیت دارد مشارکت آنها در نهادهای فرهنگی و نمایشگاههای تجارت دفاعی را هر چه بیشتر به یک تابو تبدیل میکند.
«لیدور مادمونی» رئیس اجرایی یک به اصطلاح شرکت استارتاپی نظامی کوچک اسرائیلی، از چند ماه پیش خودش را برای شرکت در نمایشگاه بینالمللی تسلیحات در پاریس آماده کرده بود. شرکت در این نمایشگاه تحت عنوان «یوروساتوری» یک فرصت نادر را برای پرسنل کم شرکت او ایجاد میکرد تا تجارتشان را گسترش دهند اما بعدا در یک ایمیل به او اعلام شد طبق دستور یک دادگاه فرانسوی حضور شرکت او در این نمایشگاه ممنوع شده است.
اقدامی که جامعه شرکتهای تکنولوژی نظامی اسرائیل را شوکه کرد
سازماندهندگان این نمایشگاه گفتند دستور این دادگاه بعد از ممنوعیتی که وزارت دفاع فرانسه در پاسخ به عملیاتهای نظامی اسرائیل در رفح صادر کرد مطرح شده است. آنها در متن نامه خود که در آن زمان فرستادند نوشتند: «ما ملزم هستیم جلوی دسترسی شما به نمایشگاه که از فردا شروع میشود را بگیریم.»
«نوئمی آلیل» مدیر یک شرکت اسرائیلی مشاوره بدهنده برای توسعه و سرمایهگذاری در استارتاپهای نظامی و هوا-فضا به نام شرکت هوا-فضاتی «استاربرست» است. او تاکید کرد که تصمیمات فرانسویها علیه شرکت اسرائیلیها در نمایشگاه «کل جامعه شرکتهای تکنولوژی نظامی اسرائیل را شوکه کرد».
هر چند بعد از برگزاری نمایشگاه یک دادگاه در فرانسه در پاسخ به یک درخواست تجدیدنظر، ممنوعیت شرکت اسرائیلیها در نمایشگاه را لغو کرد اما به گفته مادمونی، این تصمیم خیلی دیر اتخاذ شده و تا آن زمان خیلی از شرکتهای اسرائیلی درخواستشان را پس گرفته بودند.
۲۰ دانشگاه اروپا و کانادا، اسرائیل را تحریم کردهاند
جنبش تحریم رژیم صهیونیستی در سال ۲۰۰۵ توسط سازمانهای فلسطینی فعال در حوزه جامعه مدنی تشکیل شد و سالها در راستای اعمال فشار های بینالمللی بر رژیم در راستای تحقق اهدافی شامل تشکیل کشور فلسطین و دادن حق زندگی در سرزمینهای اشغالی به آوارگان فلسطینی و نوادگان آنها فعالیت کرده است.
به نوشته وال استریت ژورنال، از هتم اکتبر و آغاز حملات رژیم صهیونیستی به غزه عرصه برای جنبش حامیان تحریم این رژیم دستخوش یک تغییر بزرگ شد.
این روزنامه آمریکایی تصریح میکند در نتیجه این عملیات و جنگ غزه که متعاقب آن به راه افتاد برخی از اهداف بلندمدت جنبش تحریم اسرائیل و سازمانهای حامی فلسطین محقق شدهاند.
«نتا باراک کورن» یک استاد حقوق دانشگاه عبری در شهر قدس که یک نیروی ضربت را برای مقابله با موج تحریم اسرائیل در جریان جنگ غزه تشکیل داد گفت زمانی که جنگ غزه شروع شد تحریمهای آکادمیک جدیدی کم کم علیه رژیم صهیونیستی عمدتا در حوزههای علوم انسانی و علومی اجتماعی اعمال شدند.
او گفت: حدود ۲ ماه قبل دامنه این تحریمها گسترش یافته و شامل علوم سخت و جنبشهای سطح دانشگاهی و قطع تمامی روابط آکادمیک و دانشگاهی با اسرائیل شدهاند.
او اظهار کرد: «حالا بیش از ۲۰ دانشگاه در اروپا و کانادا یک چنین ممنوعیتهایی را تصویب کردهاند.»
یک دانشجوی اسرائیلی که خودش را برای درس خواندن در دانشگاه هلسینکی آماده کرده بود گفت دانشگاه به یکباره به او در ماه مه اعلام کرد توافقات همکاری خود با دانشگاههای اسرائیلی را معلق کرده است.
انتهای پیام