رئیس گروه توسعه فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی لرستان:

استان‌های صنعتی در مسائل زیست‌محیطی با بحران مواجه شدند

رئیس گروه توسعه فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: استان‌های صنعتی با وجود توسعه صنعتی در حوزه‌های آب و خاک و مسائل زیست‌محیطی با بحران مواجه شدند.

محمد فریدن امروز (۱۴ تیر ماه) در حاشیه جلسه شورای سیاستگذاری خانه فناور محیط زیست جهاد دانشگاهی لرستان در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، بیان کرد: در مجموعه علوم پزشکی گروه فناوری و سلامت که زیرمجموعه مرکز رشد فناوری سلامت است در راستای ارتباط صنعت با جامعه فعالیت دارد.

وی با بیان اینکه رسالت اصلی ما، سلامت است که از بحث‌های زیست‌محیطی جدا نیست، ادامه داد: گروه مهندسی بهداشت محیط و بهداشت حرفه‌ای دانشگاه علوم پزشکی فعالند و می‌توان از ظرفیت آنها و تشکیل گروه‌های نخبگانی به امر سلامت و محیط زیست ورود پیدا کرد و به نتایج خوبی دست یافت.

رئیس گروه توسعه فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی لرستان با بیان اینکه گروه مهندسی بهداشت محیط علوم پزشکی در حوزه‌های تصفیه آب و فاضلاب، پسماندهای صنعتی و پسماندهای بیمارستانی و پزشکی دارای گروه‌های تخصصی است، اظهار کرد: پیگیریم رشته ارشد بهداشت محیط گرایش پسماند را در دانشگاه علوم پزشکی لرستان راه‌اندازی کنیم.

فریدن گفت: در مرکز رشد دانشگاه علوم پزشکی تمرکز بر این است که یک سبدی از محصولات فناورانه را داشته باشیم و صرفاً به مسئله درمان و دارو تجهیزات پزشکی نپردازیم بلکه محصولات حوزه HSE و محصولات محیط زیست را نیز تولید کنیم.

وی با بیان اینکه طرح‌هایی را در دانشگاه علوم پزشکی در دست اقدام داریم که در راستای کنترل پسماند و دستگاه‌های خردکن هستند، افزود: دستگاه‌های خردکن را در بیمارستان‌ها مورد استفاده قرار دادیم.

او بیان کرد: توسعه پایدار در لرستان محیط زیست است و استان‌های صنعتی با وجود توسعه صنعتی در حوزه‌های آب و خاک و مسائل زیست محیطی با بحران مواجه شدند. اگر می‌خواهیم به مسئله فناوری، صنعت و تکنولوژی در استان وارد شویم باید از موضوع آمایش سرزمین غافل نشویم.

فریدن اظهار کرد: در بحث ارزیابی‌های زیست‌محیطی و صنایع و کنترل آلاینده‌های زیست‌محیطی متخصصان خبره داریم و می‌توان از ظرفیت آنها استفاده کرد. در صنایع لرستان به جای استفاده از ظرفیت نیروهای بومی از متخصصان غیربومی استفاده می‌کنیم. در حالی که در حوزه پسماند با به‌کارگیری فناوری‌های نوین می‌توان از متخصصان دانشگاه علوم پزشکی بهره برد و روش‌های علمی ارائه طرح‌ها را بیان کرد.

وی افزود: ضرورت دارد عملکرد فناورها در قالب کمیسیون‌ها و کارگروه‌های مختلف تقسیم‌بندی شود. آمادگی داریم از طرح‌هایی که در حوزه محیط زیستی قابلیت تجاری‌سازی داشته باشند، حمایت کنیم.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۱۴ تیر ۱۴۰۳ / ۱۶:۲۵
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 1403041409649
  • خبرنگار : 50177