روایتی از پیمان حاج قاسم با رزمندگان

قاسم سلیمانی خطاب به پاسداران و داوطلبان بسیجی می‌گوید: اگر ما در مهران عملیات نکنیم و مهران را پس نگیریم، دشمن برای عملیات و تصرف شهرهای دیگر ما گستاخ‌تر خواهد شد. وی آنگاه به پیگیری امام در خصوص حوادث مهران، اشاره می‌کند که در این هنگام فریادهای خروشان رزمندگان به آسمان بلند می‌شود: ما اهل کوفه نیستیم، امام تنها بماند.

به گزارش ایسنا، شهر مهران که در عملیات والفجر ۳ آزادشده بود، پس از عملیات والفجر ۸، در اردیبهشت ۱۳۶۵ مورد تعرض ارتش عراق قرار گرفت و اشغال شد.

دو ماه بعد، عملیات کربلای ۱ را سپاه پاسداران طراحی و در پنج مرحله اجرا کرد. در این عملیات تمامی منطقه از جمله شهر مهران، پاسگاه دراجی و قله ۲۲۳ از سلسله ارتفاعات قلاویزان آزاد شد.

این پیروزی گسترده‌تر از پیش‌بینی قبل از عملیات بود. سرعت پیروزی در این نبرد، تأثیر اقدامات قبلی عراق در دوره دفاع متحرک را خنثی کرد، به‌نحوی‌که ازآن‌پس تحرک دیگری از ارتش این کشور (تا روزهای پایانی جنگ) مشاهده نشد و ارتش عراق دوباره در لاک دفاعی فرو رفت.»۱

شور و اشتیاق رزمندگان

اما شور و حال و اشتیاق وصف‌ناشدنی رزمندگان اسلام، قبل از شروع این عملیات، یکی از ویژگی‌های بارز این عملیات بوده که به یک نمونه از آن اشاره می‌شود:

در لشکر ۴۱ ثارالله، رزمندگان به‌محض دیدن قاسم سلیمانی؛ فرمانده لشکر، او را چون نگین به جمع خود می‌کشند و ضمن ابراز احساسات محبت‌آمیز، فریاد می‌کشند: فرمانده، فرمانده حمایتت می‌کنیم. فرمانده، فرمانده اطاعتت می‌کنیم. ما اهل کوفه نیستیم، امام تنها بماند.

آنگاه قاسم سلیمانی خطاب به پاسداران و داوطلبان بسیجی با تحلیل اهداف عراق در حمله به مهران و تصرف آن می‌گوید: اگر ما در مهران عملیات نکنیم و مهران را پس نگیریم و جواب دندان‌شکن به عراقی‌ها ندهیم، دشمن برای عملیات و تصرف شهرهای دیگر ما گستاخ‌تر خواهد شد که در این صورت، تبعات بدتری را به دنبال دارد.

وی آنگاه به پیگیری امام در خصوص حوادث مهران، اشاره می‌کند که در این هنگام فریادهای خروشان رزمندگان به آسمان بلند می‌شود: ما اهل کوفه نیستیم، امام تنها بماند.

متعاقب آن، قاسم سلیمانی اعلام می‌کند: ما همه با هم پیمان می‌بندیم که تا آخرین نفر و آخرین قطره خون تا آزادسازی کامل مهران و پدافند محکم در منطقه، به عقب برنگردیم.

منابع:

ا- اطلس جنگ ایران و عراق (فشرده نبردهای زمینی)، تهران، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی: مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، چاپ چهارم، ۱۳۹۹، صفحه ۶۱

۲-حاجی خداوردی خان، مهدی،روزشمار جنگ ایران و عراق: آزادسازی مهران؛ شکست استراتژی دفاع متحرک عراق( کتاب چهل و دوم-جلد دوم)، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی: مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، تهران،۱۳۹۷، ص ۵۰۹

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۱۰ تیر ۱۴۰۳ / ۰۹:۰۴
  • دسته‌بندی: فرهنگ حماسه
  • کد خبر: 1403041006242
  • خبرنگار : 71062

برچسب‌ها