به گزارش ایسنا، یک شرکت نیروی دولتی چین، ۸۰ میلیارد یوان (۱۱ میلیارد دلار) در یک پروژه انرژی یکپارچه صرف خواهد کرد که برق را از منابع خورشیدی، بادی و زغالسنگ تولید خواهد کرد. گروه تجدیدپذیر «تری گورجس» که زیرمجموعه بزرگترین شرکت برق آبی چین است، قصد دارد نیروگاهی با ظرفیت ۱۶ گیگاوات و یک تاسیسات ذخیره سازی نیرو به ظرفیت پنج گیگاوات بسازد.
این تاسیسات، بخشی از برنامه چین برای ساخت پروژههای انرژی تجدیدپذیر به ارزش ۴۵۵ گیگاوات در صحرا تا سال ۲۰۳۰ است. این نیروگاه در مغولستان داخلی در دست ساخت است که ۱۳۵ گیگاوات از کل تولید برنامه ریزی شده را دریافت خواهد کرد.
شرکت «تری گورجس» چین، به دنبال متنوع کردن منابع انرژی خود است زیرا ساخت سدهای آبی، کمتر امکان پذیر نیست. طبق اعلام «تری گورجس»، تولید نیروی بادی و خورشیدی از این تاسیسات، به دسترسی پذیری شبکه بستگی خواهد داشت. نیروگاه زغال سوز هم تا سه سال آینده، فعالیتش را آغاز خواهد کرد.
بر اساس گزارش انگجت، این موضوع که تاسیسات جدید شامل تولید نیروی زغال سوز است، مایوس کننده است اما با توجه به شیوه تعهدات چین در مذاکرات اقلیمی با کشورهای دیگر، خیلی هم تعجبآور نیست. چین در زمانی که نیروی تولید منابعی مانند خورشیدی و بادی در دسترس نیست، از زغال سنگ استفاده میکند.
چین زودتر از موعد، به هدف خود برای داشتن بیش از نیمی از ظرفیت برق نصب شده غیرفسیلی دست یافت و اکنون ۵۰.۹ درصد از ظرفیت نیروی این کشور از منابع سوخت غیرفسیلی تامین میشود. مقامات چینی در سال ۲۰۲۱ اعلام کردند میخواهند سهم تجدیدپذیرها در ظرفیت برق نصب شده، تا سال ۲۰۲۵ از ظرفیت برق نصب شده سوختهای غیرفسیلی، فراتر رود.
چین از نظر هزینه روی انرژی تجدیدپذیر در سطح جهانی، بیمانند است و روی افزایش ظرفیت نیروی خورشیدی و بادی سرمایهگذاری کرده است. تولید نیروی بادی و خورشیدی چین در سالهای اخیر، افزایش پیدا کرده است و تقریبا با مصرف برق خانگی برابر شد اما سهم نسبتا کوچک تقاضای خانگی در مجموع مصرف، به معنای آن است که چین همچنان به میزان زیادی از سوختهای فسیلی نیاز دارد.
انتهای پیام