آتشپاد دوم حسن نجمی در گفتوگو با ایسنا، در خصوص میزان آتشسوزیهای با منشاء برق طی دو ماهه نخست سال جاری اظهار کرد: طی دو ماهه نخست امسال ۲۸۶ آتشسوزی با منشاء برق داشتیم که ۲۸ درصد از کل آتشسوزیهای این بازه زمانی را شامل میشود.
وی افزود: از این تعداد ۲۵۵ آتشسوزی ناشی از گرمای اجزای شبکه توزیع برق(سیم، کابل، سیمپیچ، باتری کلید پریز و...)، پنج مورد ناشی از لوازم روشنایی یا گرمایشی برقی (انواع لامپ، المنت، پتوی برقی و...) و ۲۶ مورد به علت سایر لوازم برقی(اتو، سشوار، فن، لوازم صوت و تصویر، رایانه و...) است.
معاون عملیات سازمان آتشنشانی مشهد با اشاره به رشد ۸ درصدی میزان آتشسوزیهای با منشاء برق در دو ماهه ابتدای امسال نسبت به سال گذشته، تصریح کرد: میزان آتشسوزیها با منشاء برق در دو ماهه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۸ درصد افزایش داشته است. طی دو ماهه نخست سال گذشته، ۲۷۲ آتشسوزی با منشاء برق داشتیم که ۲۰ درصد از کل آتشسوزیها در این بازه زمانی را شامل میشد.
نجمی ادامه داد: از تعداد آتشسوزیهای با منشاء برق در دو ماهه نخست سال گذشته ۲۳۱ مورد به دلیل گرمای اجزای شبکه توزیع برق(سیم، کابل، سیمپیچ، باتری، کلید پریز)، ۱۱ مورد به دلیل لوازم روشنایی برقی (انواع لامپ، المنت، پتوی برقی و...) و ۳۰ مورد به علت سایر لوازم برقی مثل اتو، سشوار، فن، رایانه، لوازم صوت و تصویر و… بوده است.
وی در خصوص مهمترین علل بروز آتشسوزیهای با منشاء برق، گفت: عدم استفاده از وسایل استاندارد، استفاده از وسایل مستهلک برقی، رعایت نکردن نکات ایمنی در کار با تجهیزات برقی و تعمیراتی که افراد غیرمتخصص بر این تجهیزات انجام میدهند از مهمترین علل اصلی در بروز حوادث با منشاء برق است.
معاون عملیات سازمان آتشنشانی مشهد بیان کرد: همچنین کشیدن بار اضافه از سیستمهای برق قدیمی خصوصا در منازل قدیمی یا عدم انجام محاسبات مهندسی حتی در ساختمانهای جدید، استفاده کردن از سیمکشی ضعیف و کشیدن بار اضافه به خصوص در تجهیزاتی مثل کولرهای گازی و سایر وسایل مصرفکننده داخل منزل نیز میتواند به راحتی باعث آتش گرفتن سیمکشی منزل شود.
نجمی با بیان اینکه یکی از مهمترین علت آتشسوزیها در منازل و مغازهها استفاده کردن از سهراهیهای سیار است، عنوان کرد: سهراهی سیار برای یک مجموعه برقی مثل کامپیوتر که دارای ابزارهای برقی مربوطه مثل مانیتور، کیس و اسپیکر است، استفاده میشود اما گاهی این سهراهیها برای چندین وسیله پرمصرف مورد استقاده قرار میگیرند. به عنوان مثال مشاهده شده که در یک منزل مسکونی چندین وسیله پرمصرف مثل ماشین لباسشویی، ماشین ظرفشویی، مایکروفر و یخچال به سهراهی سیار متصل شده که میتواند منجر به آتشسوزی شود.
وی اضافه کرد: باید در نظر داشت افزایش کارکرد و تعداد مصرف در سهراهی و افزایش قطع و وصل کردن دوشاخهها در سهراهی برق سیار باعث گشاد شدن محل قرارگیری دوشاخه در سهراهی و منجر به ایجاد جرقه میشود. باید در نظر داشته باشید که یک جرقه برق در سهراهی میتواند ۴۰۰۰ درجه سانتیگراد دما داشته باشد و به راحتی یک خانه و منزل را به آتش بکشد.
معاون عملیات سازمان آتشنشانی مشهد بیان کرد: موارد دیگر در این خصوص زیاد بوده اما بیشترین مورد آتشسوزیهای با منشاء برق مربوط به سیمکشیهای نامناسب، استفاده کردن از سهراهیهای برق غیر استاندارد و کشیدن بار اضافه از کل مجموعه است.
نجمی گفت: توصیه میشود شهروندان تعمیرات و هرگونه انشعاب در وسایل برقی و سیستم برق منزل خود را حتما به افراد کاردان، مجرب و دارای صلاحیت واگذار کنند. همچنین در انتخاب وسایل برقی مصرفی حتما به میزان برق مصرفی و تناسب آن با سیستم سیمکشی منزل خود توجه داشته باشند.
وی افزود: در سیمکشیهای منازل قدیمی برای کولرهای گازی یک کابل جداگانه از کنتور برق به محل کشیده شود و اگر کوچکترین شکی نسبت به برقدار بودن محیط داشتند، حتماً با فازمتر و بررسی توسط افراد ذیصلاح این مورد را بررسی کنند.
معاون عملیات سازمان آتشنشانی مشهد ادامه داد: در صورت بروز هرگونه حادثه نیز ضمن حفظ خونسردی و تماس با ۱۲۵، سعی کنند انشعابات اصلی برق و گاز منزل خود را قطع و افراد را از منزل خارج کنند و منتظر نیروهای آتشنشانی باشند. همچنین هنگام رسیدن نیروهای آتشنشانی به محل حادثه، حتماً اطلاعات دقیق از افراد داخل محل حادثه، تجهیزات و وسایل موجود در منزل را به همکاران ما اعلام کنند.
انتهای پیام