به گزارش ایسنا، برای چندین دهه، اتحادیه اروپا که ریشه در شکست آلمان نازی و ایتالیای فاشیست دارد، راست افراطی ناسیونالیست را به حاشیههای سیاسی محدود کرده بود. اکنون نیروهای راست افراطی با حضور قدرتمند در انتخابات روز یکشنبه میتوانند سیاستهای مشترک اتحادیه اروپا در زمینه مهاجرت، امنیت و تغییرات آب و هوایی را تحت تأثیر قرار دهند یا مانع آن شوند.
مقامات ارشد احزاب اتحادیه اروپا روز دوشنبه برای بررسی نوع گروهها و ائتلافهایی که ممکن است برای پنج سال آینده در پارلمان تشکیل شود، ملاقات کردند. روسای احزاب نیز امروز (سهشنبه) اولین گفتوگوهای رسمی خود را برگزار خواهند کرد.
روسای جمهور و نخستوزیران اتحادیه اروپا در ۱۷ ژوئن نشستی را برای بررسی نتایج انتخابات برگزار خواهند کرد. آنها همچنین در مورد بازگرداندن اورزولا فون در لاین به سکان رهبری کمیسیون اروپا بحث خواهند کرد.
بنا بر گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، اولین جلسه پارلمان جدید در اواسط ژوئیه در استراسبورگ فرانسه برگزار میشود. انتظار میرود که احزاب محافظهکار طرفدار اتحادیه اروپا بیشترین گروه را داشته باشند. نیروهای پوپولیست یا راست افراطی بیش از هر زمان دیگری کرسی دارند، اما دیدگاههای آنها در مورد بسیاری از مسائل متفاوت است.
اما یک چیز واضح است؛ این نتایج، تصمیمگیری و تصویب قوانین مربوط به موضوعاتی از تغییرات آب و هوایی گرفته تا یارانههای کشاورزی را کند میکند.
این خبرگزاری با طرح این پرسش که چرا این موضوع اهمیت دارد، افزود: دو جنگ جهانی از اروپا شروع شد و اتحادیه اروپا برای جلوگیری از وقوع دوباره چنین وحشتی ایجاد شد. دشمنان دیرینه توافق کردند که تجارت و مرزها را باز کنند، حتی پول خود را به اشتراک بگذارند و برخی از حاکمیتها را قربانی کردند تا ثبات را پس از قرنها درگیری تضمین کنند.
بازار واحد اتحادیه اروپا به حفظ رقابت این قاره در اقتصاد جهانی کمک کرده است. وزن اقتصادی جمعی اتحادیه اروپا به این معنی است که تاثیر تحریمهای آن را میتواند به خطر بیندازد، یکی از دلایلی که ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه از اختلافات درون بلوک سود میبرد.
محدودیتهای اتحادیه اروپا در مورد انتشار کربن یک نمونه جهانی ایجاد کرده است، همانطور که حفاظت از حریم خصوصی دادهها و مقررات Big Tech نیز چنین کرده است. همه این اقدامات مستلزم اجماع ۲۷ کشور مختلف و تصویب پارلمان اروپا بود.
در همین حال، نهادها و ارزشهای دموکراتیک در چندین کشور اتحادیه اروپا با تهدیدات فزایندهای مواجه شدهاند، از خشونت سیاسی در آلمان، اسلواکی و دانمارک، تا محدودیت مجارستان بر رسانههای آزاد و بدرفتاری با مهاجران در سراسر اتحادیه.
آسوشیتدپرس در ادامه درباره تاثیر این تحولات بر جنگ اوکراین گزارش داد: اتحادیه اروپا از زمان آغاز جنگ روسیه و اوکراین در سال ۲۰۲۲ به کییف کمک کرده است و بسیاری در اروپا این جنگ را یک تهدید وجودی میدانند. پنج کشور اتحادیه اروپا با روسیه همسایه هستند.
اتحادیه اروپا تاکنون میلیاردها یورو به عنوان کمک مالی و نظامی به اوکراین ارائه کرده و آن را در مسیر عضویت در اتحادیه اروپا قرار داده است، در حالی که دور بعد تحریمها را علیه مقامات و شرکتهای روسیه و بخش انرژی آن اعمال میکند.
اگرچه هیچ تهدیدی در آینده نزدیک برای حمایت اروپا از اوکراین وجود ندارد، نتایج انتخابات میتواند بحثها درباره اوکراین را پیچیده کند.
احزاب ملیگرا در اردوگاه محافظهکاران و اصلاحطلبان اروپایی که شامل جورجیا ملونی، نخستوزیر راست افراطی ایتالیا نیز میشود از اوکراین حمایت میکنند.
اعضای گروه هویت و دموکراسی که شامل مارین لوپن فرانسوی است، بیشتر دوستدار روسیه هستند و ویکتور اوربان، نخستوزیر مجارستان، نزدیکترین متحد پوتین در اتحادیه اروپا باقی مانده است.
آسوشیتدپرس همچنین با ارائه جزئیاتی درباره دستهبندی احزاب و گروهها در اروپا نوشت: این تقسیمبندی بر سر اوکراین، چالشی اساسی را برای نیروهای راست افراطی در اروپا ایجاد میکند زیرا تمرکز آنها بر منافع ملی، کار با یکدیگر را در سطح اروپایی دشوار میکند.
تأثیر آنها بر تصمیمگیری در پارلمان و توانایی آنها برای تأثیرگذاری بر قوانین و نامزدی مقامات ارشد اتحادیه اروپا منوط به این است که آیا آنها میتوانند اختلافات را کنار بگذارند و اینکه چگونه میتوانند با یکدیگر همکاری کنند.
تحلیلگران انتظار دارند که هدف کلی نیروهای راست افراطی عادیسازی بیشتر تفکرات ملیگرایانه و ضد مهاجر خود در پارلمان و فراتر از آن باشد.
این رسانه همچنین در بخش پایانی گزارش خود به تحولات در فرانسه پرداخت و نوشت: غافلگیری بزرگ در پاریس رخ داد، جایی که امانوئل ماکرون، رئیسجمهور فرانسه پس از اینکه میانهروهای طرفدار اقدامات او در رایگیری اتحادیه اروپا متحمل شکست سختی از حزب راست افراطی لوپن شدند، انتخابات زودهنگام اعلام کرد.
ماکرون گفت که نمیتواند واقعیت سیاسی جدید را نادیده بگیرد.
او امیدوار است که رایدهندگان با هم متحد شوند تا راست افراطی را در انتخابات ملی به شیوهای که در انتخابات اروپایی انجام ندادند، مهار کنند.
اما تصمیم روز یکشنبه او برای انحلال پارلمان و فرستادن رایدهندگانی که نارضایتی خود را از سیاست ماکرون ابراز کردهاند به پای صندوقهای رای، پر خطر بود که میتواند منجر به رهبری راست افراطی فرانسه در این کشور برای اولین بار پس از جنگ جهانی دوم شود.
ماکرون که سه سال از دومین و آخرین دوره ریاست جمهوریاش باقی مانده است، پس از این باید راهی برای همکاری با نخستوزیری از حزبی بیابد که عمیقاً با اکثر سیاستهای او مخالف است.
انتخابات فرانسه طی دو دور ۳۰ ژوئن و ۷ ژوئیه برگزار خواهد شد.
انتهای پیام