هم‌دستی آمریکا و اسرائیل در حمله به رفح

رسانه آمریکایی نوشت رژیم صهیونیستی برای جلوگیری از برانگیختن خشم کاخ سفید و قطع حمایت‌های تسلیحاتی آمریکا، جزئیات و شدت حمله خود به رفح را با دقت با مقامات آمریکایی هماهنگ کرد و از شدت حملات کاست.

به گزارش ایسنا، رژیم صهیونیستی حملات اخیر خود به رفح را با دقت با مقامات آمریکایی هماهنگ کرد تا خط‌قرمزهای ایالات متحده را رد نکرده و با جدی‌ترین متحد خود درگیر بحران نشود.

به گزارش وال‌استریت ژورنال، رژیم صهیونیستی قصد داشت ۲ لشکر از نظامیان خود را به غزه فرستاده و یک عملیات زمینی تمام‌عیار ترتیب دهد، اما برای جلوگیری از تشدید تنش‌ها میان تل‌آویو و واشنگتن، رژیم اشغالگر عملیات محدودتری اجرا کرد که بر بستن گذرگاه مرزی رفح و یورش‌های پراکنده به این شهر جنوبی متمرکز است.

در این گزارش آمده است که رژیم صهیونیستی با بازنگری در شیوه‌های جنگی خود در حمله به رفح سعی داشت از برانگیختن واکنش کاخ سفید و کاهش حمایت‌های تسلیحاتی آمریکا جلوگیری کند.

رفح شهری است که رژیم اشغالگر مدعی است رهبران حماس در آن مخفی شده‌اند و راهی به جز حمله به این شهر ندارد. ایالات متحده اعلام کرده است که از حمله تمام‌عیار رژیم صهیونیستی به رفح حمایت نخواهد کرد و روزنامه آمریکایی هم در گزارش خود به هماهنگی تنگاتنگ صهیونیست‌ها با آمریکایی‌ها در حملات اخیر این رژیم به رفح نوشته است.

بااین‌حال، در حملات هوایی اخیر رژیم صهیونیستی به اردوگاه پناهندگان در رفح دست‌کم ۴۵ فلسطینی بر اثر اصابت ترکش‌های بمب‌های صهیونیستی یا آتش گسترده‌ای که در نتیجه آن در گرفت، به شهادت رسیدند.

در حمله هوایی رژیم صهیونیستی به غزه در روز یکشنبه، دست‌کم ۴۵ غیرنظامی فلسطینی به شهادت رسیدند و تصاویر این حمله و آتشی که در میان چادرهای آوارگان فلسطینی به راه افتاد به‌سرعت در فضای مجازی دست‌به‌دست شد. بااین‌حال، رژیم اشغالگر که در پی این حمله به‌شدت مورد انتقاد قرار گرفت، در روز سه‌شنبه حمله‌ای مجدد به اردوگاه آوارگان رفح ترتیب داد که در آن هم ده‌ها فلسطینی شهید شدند.

حمله به چادرهای آوارگان در رفح

وال‌استریت ژورنال گزارش داده است که محدودشدن شدت حملات رژیم صهیونیستی به رفح احتمالاً موجب طولانی‌شدن این جنگ خواهد شد و شماری از مقامات صهیونیست می‌گویند جنگ غزه ممکن است تا هفت ماه دیگر طول بکشد.

این در حالی است که «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا جمعه از طرحی پیشنهادی رونمایی کرد که خواستار آزادسازی بیش از ۱۰۰ اسیر صهیونیست و برقراری آتش‌بس دائمی در غزه است، طرحی سه‌مرحله‌ای که بایدن از صهیونیست‌ها خواست از آن حمایت کنند.

بایدن با بیان اینکه از سران رژیم صهیونیستی خواسته با این طرح پیشنهادی موافقت کنند، گفت: «می‌دانم افرادی در اسرائیل هستند که با این طرح موافق نبوده و می‌خواهند جنگ تا ابد ادامه داشته باشد. بعضی از آن‌ها حتی در ائتلاف حاکم اسرائیل حضور دارند و با صراحت گفته‌اند که خواستار اشغال غزه هستند. من از رهبران اسرائیل خواسته‌ام فارغ از تمام این فشارها، از این توافقنامه حمایت کنند.»

«بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در ساعات نخست پس از اعلام طرح آتش‌بس جدید از سوی بایدن، واکنش مثبتی نسبت به آن نشان داد و دولت آمریکا نیز این را نشانه‌ای از نزدیک‌تر شدن به حصول توافق دیده است؛ اما واشنگتن هنوز نگران مخالفت برخی چهره‌های افراطی‌تر در کابینه نتانیاهو است، از جمله «بتسلئیل اسموتریچ» و «ایتامار بن گویر».

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۱۳ خرداد ۱۴۰۳ / ۱۸:۱۶
  • دسته‌بندی: گزارش و تحلیل
  • کد خبر: 1403031309198
  • خبرنگار : 71661