عکس جیمز وب از تولد کیهان، عکاسی ماهواره پاکستان از خورشید و ماه و دیگر خبرهای مهم امروز

امروز جهان نجوم شاهد یکی از استثنایی‌ترین روزهای خود بود، چرا که تلسکوپ فضایی جیمز وب موفق شد از لحظه تولد کیهان و شکل‌گیری نخستین کهکشان‌ها تصویربرداری کند. همچنین در ایران شاهد اخبار گوناگونی در حوزه علم و فناوری بودیم.

به گزارش ایسنا، امروز شنبه پنجم خرداد ۱۴۰۳ هجری خورشیدی دنیای علم و فناوری شاهد اخبار متنوع و جذابی بود که در این بسته خبری به مرور مختصری از آنها می‌پردازیم.

از کنترل عضلات با نور گرفته تا تصویر نخستین کهکشان‌های جهان و ممکن شدن شارژ دستگاه‌های الکترونیکی تنها ظرف ۶۰ ثانیه، باهم به استقبال جذاب‌ترین اخبار امروز می‌رویم.

گفتنی است که شما مخاطبان ارجمند با لمس هر یک از تیترها که به رنگ آبی درآمده‌اند، به طور مستقیم به خبر مورد نظر خود هدایت می‌شوید.

جیمز وب از «تولد جهان» عکس گرفت!

ستاره‌شناسان اکنون به کمک توانایی خارق‌العاده تلسکوپ فضایی جیمز وب شاهد تولد اولین کهکشان‌های جهان هستی هستند. این کشف تاریخی توسط جیمز وب، شکل‌گیری برخی از اولین کهکشان‌های کیهان را نشان می‌دهد و سرنخ‌های جدیدی درباره منشأ کیهانی ما ارائه می‌دهد.

عکس‌های ماهواره پاکستان از خورشید و ماه

ماهواره کوچک «ICUBE-Q»، عکس‌هایی را ثبت کرده است که خورشید و ماه را از منظر مدار ماه به نمایش می‌گذارد.

شارژ وسایل الکترونیکی تنها در ۶۰ ثانیه!

دنیایی را تصور کنید که در آن می‌توانید باتری خالی شده لپ‌تاپ خود را تنها در یک دقیقه شارژ کنید. به شارژ کامل یک وسیله نقلیه الکتریکی برای یک سفر جاده‌ای طولانی در مدت زمانی که برای خوردن یک میان وعده نیاز است، فکر کنید. ممکن است برای واقعی بودن زیادی خوب به نظر برسد، اما تحقیقات پیشرفته در دانشگاه کلرادو بولدر می‌تواند به تحقق شارژ آنی خودروهای الکترونیکی و الکتریکی کمک کند.

دلیل ژنتیکی یک اختلال ایمنی دوره کودکی کشف شد

گروهی از پژوهشگران انگلیسی، مبنای ژنتیکی برخی از نقص‌های ایمنی شدید دوره کودکی را شناسایی کرده‌اند که راه را برای غربالگری بهتر و ارائه درمان‌های نوظهور هموار می‌کند.

ناسا تصویر «اینسایت مرده» را شکار کرد

یکی از فضاپیماهای ناسا که به دور سیاره سرخ می‌گردد، کاوشگر اینسایت را در حالی که در گوشه‌ای از این سیاره از کار افتاده، شکار کرده است.

کنترل عضلات با نور ممکن شد

محققان روش جدیدی را با استفاده از اپتوژنتیک (Optogenetics) توسعه داده‌اند که راه را برای ساخت پروتزهای پیشرفته و ربات‌های بیوهیبرید (زیست‌ترکیب) هموار می‌کند.

کشف سرنخ‌هایی از شکل‌گیری منظومه شمسی در اجرام فرانپتونی

پژوهش «دانشگاه مرکزی فلوریدا»، یخ‌های دی‌اکسید کربن و مونوکسید کربن باستانی را به صورت گسترده در اجرام فرانپتونی یافته که نشان می‌دهد احتمالا دی‌اکسید کربن در زمان شکل‌گیری منظومه شمسی ما وجود داشته است.

چاپ مستقیم حسگرهای نامرئی روی پوست!

دانشمندان حسگرهای نامرئی و شبیه به تار عنکبوت را به طور مستقیم روی پوست چاپ می‌کنند که الیاف استفاده شده در این حسگرها حداقل ۵۰ برابر نازکتر از موی انسان است.

غول اسپیس‌ایکس بار دیگر به پرواز در می‌آید

اسپیس ایکس روز پنجم ژوئن(۱۶ خرداد) را برای انجام چهارمین پرواز آزمایشی موشک بزرگ استارشیپ هدف قرار داده است. با این حال، این شرکت هنوز نیاز به دریافت تأییدیه نظارتی دارد.

استفاده از ظرفیت‌ کنسرسیوم‌های فناور و دانش‌بنیان در حوزه صنعتی‌سازی مسکن

از توان و ظرفیت‌های کنسرسیوم‌های فناور و شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه صنعتی‌سازی مسکن برای افزایش سرعت، کیفیت و کاهش هزینه تمام شده در اجرای پروژه‌های مشارکتی در استان‌ها استفاده می‌شود.

تولید رادیوایزوتوپ مولیبدن- ۹۹ در مقیاس صنعتی

طرح تولید رادیوایزوتوپ مولیبدن- ۹۹ از شکافت اورانیوم- ۲۳۵ در مقیاس صنعتی برای کاربرد در بخش‌های تشخیصی با اعتبار معاونت علمی ریاست‌جمهوری آغاز شده است.

افراط و تفریط پاسداشت زبان‌فارسی در سایه پیشرفت روزمره علم و فناوری

به اعتقاد فناور بیوشیمی آلی پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری باید معیارهای منطقی و واضحی را برای این اسم‌سازی مجدد به زبان پارسی در نظر داشت تا معادل ساخته شده مهجور نماند و واقعا به توسعه زبان پارسی کمک کند و برای آن لازم است فعالیت‌های ترویجی از صدا و سیما که آینه و بلندگوی جامعه و فرهنگ است، شروع شود.

همکاری فناوران با صنعت برای تامین ۲۰ دستگاه طیف‌سنج ایرانی

با انعقاد قراردادی میان یک شرکت‌ فناور با یکی از گروه‌های صنعتی شیشه سازی، ۲۰ دستگاه طیف سنج‌ ایرانی به منظور سنجش آهن و سیلیس در برخی از فرآیندها به این گروه صنعتی تحویل داده خواهد شد.

ثبت بزرگترین زلزله‌های هفته در استان فارس/همدان ۲ بار لرزید

در هفته‌ گذشته استان فارس زلزله‌هایی به بزرگای ۳.۳، ۳.۶ و ۴.۸ و استان همدان زلزله‌هایی به بزرگای ۳.۷ و ۲.۵ را تجربه کردند.

سازگاری با طبیعت بهترین روش برای مواجهه با نعمت سیل

مدیرکل دفتر بررسی مخاطرات زمین‌شناسی، زیست‌محیطی و مهندسی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی ترکیب، آبخوان‌داری، آبخیزداری و دانش زمین‌شناسی را روشی دانست که می‌تواند مخاطره سیل را به نعمت سیل تبدیل کند و گفت: با توجه به شرایط موجود، پدیده‌هایی مثل سیل طالقان در اسفند ۹۷، سیل ۹۸ در لرستان، خوزستان و گلستان یا سیل اخیر سیستان و بلوچستان از این پس دیگر نباید برای ما عجیب باشد و ما فقط باید خود را با آن سازگار کنیم.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۵ خرداد ۱۴۰۳ / ۱۹:۱۰
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1403030502988
  • خبرنگار : 71589

برچسب‌ها