به گزارش ایسنا، جلسه علنی مجلس به ریاست نایب رئیس مجلس شورای اسلامی برگزار شد و با توجه به اینکه تعدادی از نمایندگان در جلسه قبلی مجلس و جلسه امروز پیشنهاد به لایحه دولت درباره کاهش ساتعت کاری را مطرح کردند، عبدالرضا مصری در واکنش به نمایندگان خبرداد: دولت با کاهش ساعت کاری کارمندان دولت به ۴۰ ساعت در هفته موافقت کرده است.
نایب رئیس مجلس همچنین در پاسخ به تذکر و ابهامی که یکی از نمایندگان مطرح کرد، گفت: تمام کارکنان دستگاههای اجرایی که از طریق دستگاهها به کار گرفته شدند مشمول طرح کاهش ساعت کاری در هفته خواهند شد.
در جریان بررسی های مربوط به این طرح، سیدمحمدرضا میرتاجالدینی پیشنهاد کاهش ساعت کارکنان زن دستگاههای اجرایی به ۲۰ ساعت در هفته را با ذکر شروطی مطرح کرد که پس از اعلام نظر مخالفت دولت و کمیسیون اجتماعی با این پیشنهاد، نمایندگان مجلس با تصویب آن مخالفت کردند.
بررسی گزارش کمیسیون اجتماعی در خصوص طرح کاهش ساعات کاری کارکنان دولت در هفته امروز نیز به مصوبهای ختم نشد و طرح همچنان در دستور کار صحن مجلس شورای اسلامی قرار دارد و نمایندگان در جلسات آتی به ادامه بررسی پیشنهادات در این طرح خواهند پرداخت.
ناطقین مجلس
امیرآبادی: دولت بدون توجه به تخریبها در حال خدمت به مردم است
شیخی: نتیجه خروج از ریل قانون آسیب و صدمه است
رضوانی: مردم پیروز مطلق انتخابات هستند
دلخوش: توجه به بیمه تکمیلی فرهنگیان و بازنشستگان الزامی است
فاضلی: طرح تفکیک استان سیستانوبلوچستان خیرخواهانه نیست
***
در ادامه این جلسه نمایندگان گزارش کمیسیون انرژی در خصوص اجرای ناقص تکالیف قانونی مربوط به جمعآوری گازهای همراه تولید نفت و مشعل را بررسی کرده و در نهایت براساس ماده ۲۳۴ آئیننامه داخلی مجلس با ارجاع این گزارش به قوه قضاییه جهت رسیدگی به تخلفات موافقت کردند.
در ادامه سخنگوی کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی و محیط زیست در جلسه علنی امروز مجلس، گزارش این کمیسیون در مورد استنکاف از اجرای قانون هوای پاک توسط سازمان حفاظت محیط زیست درباره جلوگیری از استفاده سوخت مازوت توسط نیروگاههای کشور را در اجرای ماده ۲۳۴ آیین نامه داخلی قرائت کرد ودر توضیح بخشی از این گزارش گفت: به منظور کاهش آلودگی های شدید هوا مصوبه شورای عالی انرژی کشور لغو شده و از مازوت سوزی در کشور جلوگیری شود.
بعد از قرائت این گزارش، نمایندگان با ۱۷۲ رای موافق، ۵ رای مخالف و ۴ رای ممتنع از مجموع ۲۱۷ نماینده حاضر در مجلس تصویب کردند که این گزارش برای بررسی تخلفات به قوه قضائیه ارجاع شود.
همچنین در جریان بررسی طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت، نمایندگان بر مصوبه قبلی خود درباره قرارداد نیروهای شرکتی اصرار کردند.
در همین ارتباط عبدالرضا مصری که ریاست جلسه را بر عهده داشت در جریان بررسی این طرح در سخنانی کوتاه اظهار کرد: امیدواریم کارکنان شرکتی از این نگرانی خارج شوند.
در جلسه علنی امروز، گزارش کمیسیون قضایی و حقوقی درباره طرح اصلاح ماده ۱۰۴ قانون مجازات اسلامی هم بررسی شد و به منظور تامین نطر شورای نگهبان با اصلاحات صورت گرفته در این طرح موافقت شد.
پس از قرائت و رسیدگی به گزارش کمیسیون اقتصادی در مورد تحقیق و تفحص از شرکت سرمایهگذاری تامین اجتماعی (شستا) و شرکتهای زیرمجموعه آن از سالهای ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۹، نمایندگان با ارسال این گزارش به قوه قضائیه موافقت کردند.
رئیس هیئت تحقیق و تفحص مجلس شورای اسلامی از شستا هم جزئیاتی از گزارش تحقیق و تفحص از شستا را ارائه کرد که این تفحص مربوط به دولتهای یازدهم و دوازدهم است.
در ادامه جلسه علنی امروز، سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس، گزارش نهایی این کمیسیون درباره تحقیق و تفحص از عملکرد شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران در اجرای ماده ۲۱۲ آییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی را قرائت کرد.
این گزارش با ۱۶۱ رای موافق، ۶ رای ممتنع و ۴ رای ممتنع از مجموع ۲۱۷ نماینده مجلس برای رسیدگی به قوه قضاییه ارجاع شد.
اخطارها و تذکرات نمایندگان مجلس
نوروزی: کشاورزان از مجلس و دولت انتظار حمایت دارند
میرتاجالدینی: کمیسیون برنامه گزارش تفحص از حقوقهای نجومی را به صحن علنی ارائه کند
نخعی: سهمیه سوخت کامیونداران شهری شارژ نمیشود
تذکر نماینده چابهار درباره تقسیم استان سیستان و بلوچستان
پورابراهیمی: بازار سرمایه تقویت شود
یوسفی: افزایش قیمت خودرو بیعدالتی است
مصری: نگرانی کشاورزان برای فروش محصول «جو» را رفع کنید
گودرزی: برنامه ریزی کوتاه مدت برای بازار مسکن صورت گیرد
ذاکر: دنبال قاچاقچیانی باشیم که بدون پروانه طلا وارد میکنند
***
در بخش دیگری از جلسه امروز، در پی انتقاد یکی از نمایندگان پیرامون مقاومت در برابر تحقیق و تفحص از بانک مرکزی، نایب رئیس مجلس خواستار پیگیری این موضوع از سوی کمیسیون اصل ۹۰ شد.
مصری گفت: از آقای پژمانفر و کمسیون اصل ۹۰ تقاضا دارم تا از ابزار قانونی خود استفاده کنند؛ چرا که تحقیق و تفحص حق نماینده است. این تحقیق و تفحص باید انجام شود.
لایحه اصلاح قانون بکارگیری سلاح توسط مأمورین نیروهای مسلح در موارد ضروری هم توسط هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی اعلام وصول شد.
انتهای پیام