بسته اخبار انتخاباتی ایسنا؛ ۳ روز تا انتخابات

اوج فعالیت‌های انتخاباتی در استان‌ها/آمادگی لیست‌ها برای رقابت

سه روز تا انتخابات مرحله دوم دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی باقی مانده است و این روزها در رسانه‌ها از جمله ایسنا، شاهد انتشار اخبار مرتبط با این رویداد هستیم. در این گزارش می توانید اخبار انتخاباتی امروز-سه شنبه- هجدهم اردیبهشت ۱۴۰۳ را مرور کنید.

به گزارش ایسنا، فعالیت ستاد انتخابات وزارت کشور برای برگزاری مرحله دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در روز ۲۱ اردیبهشت ماه به صورت منسجم و هماهنگ با ۱۵ استان کشور به صورت فعال‌ دنبال می شود و احزاب، تشکل‌ها و شخصیت‌های سیاسی نیز به ارائه تحلیل‌ها و انجام فعالیت‌های‌ انتخاباتی خود شدت داده‌اند. 

رای‌گیری در هشت حوزه انتخابیه مرحله دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی به صورت تمام الکترونیک برگزار می شود که  در این کلیپ چگونگی آن با تفکیک تهران و سایر حوزه ها را می توانید ببینید.

سخنگوی شورای نگهبان  با بیان توضیحاتی درباره مرحله دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی که روز جمعه ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ برگزار خواهد شد، گفت: براساس ماده ۶۸ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی این امکان برای نامزدها وجود دارد که نمایندگان خود را برای حضور در شعب اخذ رای معرفی کنند. نمایندگان نامزدها می‌توانند علاوه بر مجریان و ناظران از ابتدای رای‌گیری تا انتهای فرآیند شمارش آراء در شعب حضور داشته باشند.

هادی طحان‌نظیف  با بیان اینکه این امکان از طریق سامانه داوطلب فراهم شده است، خاطرنشان کرد: ثبت‌نام از نمایندگان نامزدها چند روزی است که آغاز و از طریق پیامک به نامزدها اطلاع‌رسانی شده است. آخرین مهلت ثبت‌نام نمایندگان نامزدها تا ساعت ۱۴ روز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت است که نامزدها از طریق مراجعه به این سامانه می‌توانند نمایندگان خود را معرفی کنند.

احزاب و تشکل‌ها چه کرده‌اند؟

امروز همچنین جبهه صبح ایران ۱۳ داوطلب مورد حمایت خود برای دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه تهران را معرفی کرد.

شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی هم با انتشار بیانیه‌ای درباره فهرست کاندیداهای انتخابات دور دوم مجلس شورای اسلامی توضیحاتی ارائه کرد و توضیح داده است: شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی  فهرستی از شانزده نفر نامزد مورد تأیید خود را به مردم معرفی کرده است که سیزده نفر از آنها در مرحله اول نیز در فهرست شورای ائتلاف حضور داشته و سه نفر دیگر نیز با توافق با جبهه پایداری به فهرست افزوده شده‌اند.

در پی شایعات اخیر،‌ حاج منصور ارضی و حاج حسین الله‌کرم مجددا حمایت خود از لیست امناء را اعلام  و تاکید کردند: هرگونه بیانیه، اعلام مواضع رسمی و اظهارنظر رزما فقط با سربرگ، مهر و امضای اینجانب به عنوان دبیرکل قابل قبول است. شایعات اخیر بداخلاقی و دور از تقوای بعضی از جریانات پدرخوانده شکست خورده می باشد. خود و همگان را به رعایت تقوا در رقابت های سیاسی تذکر می دهم.

نشست خبریسیدنظام الدین موسوی دبیر ائتلاف امنا امروز در خبرگزای ایسنا برگزار شد.

موسوی در بخشی از این نشست با اشاره به اینکه در مدتی که از زمان برگزاری مرحله اول گذشت متمرکز بر طراحی برنامه برای مجلس آینده بودیم، افزود: جلسات متعددی با اقشار مختلف داشتیم تا بتوانیم یک نظام مسایلی را از زبان مردم دریافت کنیم و در دور دوم مطرح کنیم و فضای انتخابات به گونه ای باشد که بلافاصله در صورت اخذ رای مردم وارد طراحی اقداماتی برای عمل فعال در مجلس شویم. واقعیت این است که در حوزه اقتصادی در ائتلاف امنا برای رفع مشکلات اقتصادی مردم که حول ایده هایی نظیر دلارزدایی مطرح می شود ما پیگیری می کردیم.

وی در بخش دیگری از این نشست با بیان اینکه در آستانه انتخابات به واسطه تاثیری که گفتمان امنا داشته شاهد تخریب‌های متعددی هستیم، تصریح کرد: عملیات تخریبی سنگینی علیه امنا به صورت کلی و جزیی صورت گرفته است. پول پاشی‌های سنگینی در فضای مجازی صورت می گیرد. اختلاف افکنی ها درون امنا که گاهی ما به آن می‌خندیم که اصلا وجهی از واقعیت ندارد. بیان می‌کنند فلان گروه از امنا جدا شد. چه چیزی را می خواهند بیان کنند؟ گفتمان امنا در بدنه ملت طرفدارانی دارد؛ حتی اگر این اشخاص حاضر در امنا نباشند این نوع نگاه و این تفکر برای خود نهادسازی و ساختارسازی سیاسی خواهد کرد. این تخریب ها و هتاکی ها بیش از اینکه نشانی از واقعیت داشته باشد ناشی از ترس است. در آستانه انتخابات برخی جریان ها سیاسی بداخلاقی می کنند.

همچنین تعدادی از اعضای لیست ائتلاف مردمی نیروهای انقلاب اسلامی «امنا» برای مرحله دوم انتخابات مجلس با حضور در یکی از مساجد شهرری به بیان نظرات، دیدگاه‌ها و برنامه‌های خود برای مجلس دوازدهم پرداختند.

شخصیت‌ها چه می‌گویند؟

محسن رضایی در جمع اعضای شورای وحدت اصولگرایان، بر لزوم ارتقای کارآمدی و عقلانیت جمعی در «جبهه انقلاب» برای عبور از مشکلات تاکید کرد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه انسجام علاوه‌بر برادری نیازمند عقلانیت جمعی است، تأکید کرد: مردم در این انتخابات با عبور از جناح‌ها و گروه‌های سیاسی نشان دادند سیاسیون و دولتمردان و گروه‌های سیاسی باید به عقلانیت جمعی اهمیت داده و در تقویت آن بکوشند.

همچنین اسدالله بادامچیان در اعلام مواضع هفتگی حزب موتلفه اسلامی با بیان اینکه نقش ۴۵ نفر نماینده در مجلس بسیار مهم و سرنوشت ساز است، تصریح کرد: با توجه به نظر مبارک ولی امر، مردم برای مشارکت در این انتخابات همت بیشتری داشته باشند و از بین نامزدها، به افراد اصلح و ارجح رای بدهند.

حسین جلالی نماینده رفسنجان در مجلس هم ابراز امیدواری کرد: همانطور که مردم در دور اول انتخابات نشان دادند که تحت تاثیر لیست‌های احزاب و جریانات سیاسی قرار نمی‌گیرند بلکه خودشان انتخاب می‌کنند، ان‌شاءالله در مرحله دوم انتخابات نیز انتخابی آگاهانه خواهند داشت.

علی حدادی از اعضای کمیسیون امورداخلی کشور و شوراها نیز در اظهاراتی خاطرنشان کرد که ایران قوی قطعا نیازمند یک مجلس قوی است، تشکیل مجلس قوی نیز نیازمند مشارکت مردم در انتخابات است. در مرحله اول انتخابات با مشارکتی که مردم فهیم ایران داشتند تکلیف بخشی از کرسی های مجلس مشخص شد اما انتخاب ۴۵ نماینده همچنان باقی مانده است.

محمد منان رئیسی،‌ جوان‌ترین منتخب مردم قم است؛ شهری که به انتخاب‌های سیاسی در مجلس شهرت دارد و در دوره‌های قبلی انتخابات مجلس شخصیت‌هایی نظیر صادق خلخالی و علی لاریجانی را راهی مجلس کرد، اما برای دوازدهمین دوره، در کنار مجتبی ذوالنوری و قاسم روانبخش دو چهره شناخته شده سیاسی، به چهره‌ای رای دادند که پیش‌تر کمتر کسی او را می‌شناخت و بعد از آنکه بیش از ۱۰۵ هزار رای آورد، به او لقب «پدیده انتخابات» دادند.

وی با حضور در خبرگزاری ایسنا با بیان اینکه  معتقد به «گفتمان تمدنی» هستم، افزود: من به هیچ وجه شخصیت سیاسی نیستم و معتقدم که اساس گفتمان تمدنی، گفتمان سیاسی نیست.نه اصلاح طلب و نه اصول‌گرا نمی‌توانند گفتمان تمدنی را برای خود مصادره کنند.من واژه اصول‌گرایی را قبول ندارم؛ اصول‌گرایی اقتضائاتی دارد که من آن را در لیست قم برای انتخابات مجلس دوازدهم ندیدم؛ معتقدم که اصول گرایی به اسم نیست، بلکه به رسم است.

امروز از انتخابات در استان ها چه خبر؟

استاندار زنجان با اشاره به آمادگی حوزه‌های انتخابیه استان برای برگزاری انتخابات، گفت: بیش از ۶۰۰ هزار نفر در استان در دو حوزه انتخابیه زنجان و طارم و همچنین خدابنده واجد حضور در پای صندوق‌های رای هستند.

همچنین مدیر مخابرات منطقه لرستان از آمادگی زیرساخت‌های مخابراتی برای برگزاری دور دوم انتخابات در شهرستان خرم‌آباد خبر داد و بیان کرد: با تلاش کارکنان مخابرات استان و تمهیدات و برنامه‌ریزی‌های فنی صورت گرفته در ایجاد شبکه‌های ارتباطی و مخابراتی مناسب، زیرساخت‌های لازم برای برقراری ارتباطی امن و پایدار در روز انتخابات ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ در شهرستان خرم آباد به نحو مطلوب فراهم می‌شود.

مناظره دانشجویی در خصوص انتخابات دور دوم مجلس دوازدهم در دانشگاه شیراز برگزار شد که در این مناظره، ۳ تن از ۴ کاندیدای راه‌یافته از حوزه شیراز و زرقان به دور دوم حضور داشتند.

کاندیدای شیراز در مرحله دوم انتخابات مجلس در اینکه به عنوان وکلای مردم باید در همه چیز شفاف باشند، اشتراک نظر داشته و گفتند در صورت ورود به مجلس، وامدار هیچ شخص و گروهی نخواهند بود.

همچنین رئیس دفتر نظارت شورای نگهبان در خراسان رضوی با بیان اینکه در مرحله دوم به دلیل اینکه تنها دو نامزد داریم، شمارش آرا راحت‌تر است و در زمان کمتری انجام می‌شود، گفت: تبلیغات این دوره دشوار نبود، چراکه ما امکانات دولتی از جمله صداوسیما و ظرفیت ادارات دولتی را در اختیار داوطلبین قرار دادیم. این امکانات تبلیغاتی در ذیل کمیسیون تبلیغات به صورت عادلانه توزیع شد و کمک کرد که نامزدها به سمت تخلف پیش نروند. یکی از معضلات انتخاب‌های سال‌های گذشته، پرهزینه و پرتخلف بودن آن‌ها بود، به طوریکه ستاد پیشگیری از تخلفات انتخاباتی تشکیل دادیم و عمده موضوعات مورد بررسی در این ستاد، همین تخلفات تبلیغاتی بود.

جمعی از دانشجویان کارشناسی آموزش ابتدایی پردیس زینبیه دانشگاه فرهنگیان و دانشگاه علمی کاربردی شهرستان پیشوا هم  مردم را به حضور در پایگاه‌های رأی‌گیری در روز ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ دعوت کردند تا تحولی بزرگ رقم زده شود.

از استان خوزستان هم  فرماندار آبادان با بیان اینکه هیچگونه مشکل و مولفه خاصی در آبادان برای برگزاری دور دوم انتخابات وجود ندارد، گفت: با تمهیدات اندیشیده‌شده، انتخابات سالم و با امنیت بالا در آبادان برگزار می‌شود.

فرماندار رامهرمز نیز از در نظر گرفتن ۱۱۱ شعبه اخذ رای در دور دوم انتخابات در این شهرستان خبر داد.

از شمال شرق کشور هم مدیر فناوری اطلاعات، امنیت فضای مجازی و شبکه دولت استانداری آذربایجان شرقی و رئیس کمیته فناوری اطلاعات ستاد انتخابات استان از آمادگی کامل استان برای برگزاری تمام الکترونیک مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه تبریز، آذرشهر و اسکو خبر داد.

همچنین دادیار معاونت پیشگیری از جرم دادسرای مشهد با اشاره به اینکه هیچ پرونده تخلفی برای منتخبین خراسان رضوی در انتخابات مجلس تشکیل نشده است، گفت: در انتخابات اسفندماه تعداد دو، سه پرونده تخلف انتخاباتی تشکیل شد که در حال رسیدگی هستند؛ این پرونده‌ها ارتباطی با هیچ کدام از ۱۷ منتخب خراسان رضوی ندارند.

در روزنامه ها از انتخابات چه خبر بود؟

آرمان امروز با تیتر «فرجام دوئل داغ اصولگرایان»، دنیای اقتصاد با تیتر «افول امنا صعود شانا» و اعتماد در گفتو گویی با حجت الاسلام محمد شاهی عرب لو نماینده ادوار مجلس با تیتر «لیست امید مردم به دنبال تحول در نظام اداری و بهبود قانون گذاری است» در صفحه اول خود به موضوع انتخابات پرداختند.

جزییاتی از مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی

مرحله دوم انتخابات مجلس بیست و یکم اردیبهشت ۱۴۰۳، در ۲۲ حوزه، ۱۵ استان، ۴۷ فرمانداری و ۸۱ بخشداری برگزار می شود و ۹۰ نامزد برای ۴۵ کرسی باقی مانده مجلس با یکدیگر رقابت می‌کنند. این انتخابات در ۸ حوزه به صورت الکترونیکی خواهد بود.

در انتخابات تمام الکترونیکی، علاوه بر احراز هویت رأی دهندگان، ثبت رأی و شمارش آن هم الکترونیکی است. در این روش، به رأی‌دهندگان به جای تعرفه کاغذی، «کارت تعرفه» داده می‌شود. کارت‌های تعرفه روی محلی مشخص از صندوق‌های الکترونیکی گذاشته می‌شود و رأی دهندگان شماره (کد) نامزدها را ثبت می‌کنند.

کسانی که در مرحله اول رای نداده باشند، می توانند در هر حوزه ای رای دهند. کسانی که در مرحله اول در یک حوزه انتخابیه رای داده باشند، فقط در همان حوزه می توانند در مرحله دوم رای بدهند. متولدین ۲۱ اردیبهشت ۱۳۸۵ به قبل می توانند در این انتخابات شرکت کنند.

بازه سنی برای شرکت در انتخابات ۱۸ سال است؛ بنابراین افراد متولد پیش ۱۳۸۵/۲/۲۱می‌توانند در انتخابات روز جمعه ۲۱ اردیبهشت ماه شرکت نمایند. تشخیص اینکه افراد در مرحله اول در چه حوزه ای رای داده اند از طریق دستگاه احراز هویت و سیستم های موجود در شعب اخذ رای انجام می گیرد.

ستاد انتخابات کشور اعلام کرده است که مردم می‌توانند با مراجعه به سامانه «انتخاب ایران»، از سوابق نامزد مورد نظرشان جویا شوند.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ۱۶:۵۸
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 1403021813135
  • خبرنگار : 71381