به گزارش ایسنا، علی خضریان با اشاره به تایید نهایی طرح ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجارهبها توسط شورای نگهبان گفت: اجرای صحیح این قانون میتواند به ایجاد ثبات در بخش مسکن و رفع بخشی از مشکلات در این بخش کمک شایانی کند.
خضریان یادآور شد: بیش از ۲ سال است که به عنوان طراح این طرح با همکاری کمیسیون عمران مجلس، وزارت راه و شهرسازی، مرکز پژوهشهای مجلس و دیگر کارشناسان حوزه مسکن برای به سرانجام رساندن این قانون تلاش شده است. این قانون ابزارها و اختیارات مناسبی را جهت تنظیمگری بخش مسکن در اختیار دولت قرار داده و به تبع آن بخش عمدهای از مشکلات حوزه مسکن، زمین و اجاره را برطرف میکند.
وی با تشریح بخشی از کارکردهای این طرح گفت: ایجاد سازوکارهای لازم برای تکمیل سامانه ملی املاک و اسکان کشور جهت شناسایی خانههای خالی و ایجاد زمینههای لازم برای برنامهریزی در این بخش با استفاده از اطلاعات این سامانه یکی از کارکردهای این قانون است. همچنین در این قانون سازوکار لازم جهت کمک به شناسایی خانههای خالی توسط شهرداریها و هزینهکرد بخشی از منابع اخذ شده از محل مالیات بر خانههای خالی برای احیای بافتهای فرسوده شهری و ساخت مسکن ارزان قیمت برای خانوادههای کمدرآمد، پیش بینی شده است.
به گفته خضریان، پیش بینی ضمانتها و مشوقهای لازم جهت ثبت تمامی قراردادها اعم از اجاره و خرید و فروش در سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات و اخذ کد رهگیری برای رصد بهتر بازار مسکن و اجاره از دیگر مواردی است که در این قانون به آن توجه جدی شده است.
عضو هیات رییسه کمیسیون اصل نود بیان کرد: در این قانون ضمن پیش بینی حمایتهای لازم از موجران در صورت افزایش طول دوره قرارداد اجاره یا اجاره واحدهای مسکونی به مستأجران کم درآمد دارای بیش از سه فرزند، پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن و افزایش آن در سالهای آتی با لحاظ تورم عمومی نیز برای حمایت از مستأجران لحاظ شده است.
خضریان ساماندهی مشاورین املاک و سکوهای ثبت اگهی را از دیگر ویژگیهای این قانون دانست و گفت: با اجرای قانون ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجارهبها، امید می رود زمینه بروز مشکلات ایجاد شده در بازار مسکن و اجاره از ناحیه برخی از مشاورین املاک و سکوهای ثبت آگهی املاک رفع شود.
نماینده تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی افزود: تسهیل در فرآیند خرید و فروش و کاهش هزینههای مبادله در بازار مسکن، ساماندهی اراضی بایر در محدوده شهرها از طریق اخذ مالیات از این اراضی، منع فروش واحدهای حمایتی نهضت ملی مسکن و مسکن مهر تا قبل از تکمیل و ساماندهی معاملات این واحدها در سامانه وزارت راه و شهرسازی از دیگر ویژگیهای این طرح است.
این نماینده مجلس شورای اسلامی در پایان گفت: انتظار میرود با توجه به ظرفیتهای ایجاد شده از طریق قانون ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره برای وزارت راه و شهرسازی به عنوان سیاستگذار و متولی بخش مسکن و سایر ارکان دولت و دستگاههای اجرایی، با اجرای این طرح زمینههای بروز التهابات در بخش مسکن کاهش پیدا کرده و بخش مسکن از ثبات بهتری برخوردار شود.
انتهای پیام