دکتر فاطمه ترکماناسدی با اعلام خبر فوق اظها کرد: متأسفانه سال گذشته هشت مادر باردار را از دست دادیم که در این راستا باید شاخصهای مراقبت حین بارداری افزایش کمی وکیفی داشته باشد و امید است هیچ مادر بارداری به علت مسائل مرتبط با بارداری از دست نرود.
وی که امروز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت در آیین گرامیداشت روز ماما در همدان، سخن میگفت با اشاره به فعالیت ۳۴۲ ماما در حوزه بهداشت اظهار کرد: در تناسب جمعیتی دانشگاه، حضور مؤثر بانوان ماما باعث تقویت عملکرد حوزه سلامت شده است.
وی با بیان اینکه برای افق پیشرو برنامههای متعددی پیشبینی شده است که با حضور همه ارکان سلامت به ویژه جامعه مامایی به آنها دست خواهیم یافت، افزود: در حال حاضر ۶۰ درصد مادران باردار، حین بارداری به مراکز بهداشت مراجعه کرده و از مراقبتهای مامایی بهرهمند میشوند که امید است افراد بیشتری قبل از بارداری به مراکز ما مراجعه و مراقبتهای بارداری را مبتنی بر مشاورههای لازم قبل و حین بارداری دریافت کنند.
وی ادامه داد: بارداری در گروه سنی ویژه، مستلزم مراقبت ویژه و بیشتر است حتی باید به صورت تیمی در بخش خصوصی و دولتی از این مراقبتها بهرهمند شوند بنابراین از ماماهای بخش خصوصی درخواست داریم در تقویت مراقبتهای گروه ویژه، همکاری بینبخشی بیشتری با ما داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: از جمله پرچمداران ابربحران جمعیت و سالخوردگی ماماها هستند که لازم است در کنار مدیران عرصه سیاستگذاری و برنامهریز حضور و فعالیت مؤثری داشته باشند تا در کنار هم کشور را از این بحران برهانیم.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی همدان نیز با اشاره به اینکه حدود پنج درصد از جمعیت کارکنان حوزه درمان دانشگاه را معادل ۷۱۵ نفر(به جز بخش خصوصی) ماماها تشکیل میدهند، اظهار کرد: یکی از معضلات اساسی جامعه امروز، جوانی جمعیت و کرامت مادری است که ماما در رفع این معضل نقش اساسی دارد.
دکتر رسول سلیمی بیان کرد: ماما در کیفیت بارداری و زایمان مادر و نوزاد نقش برجستهای دارد که با حفاظت و حراست از جایگاه مامایی میتواند به تقویت کیفیت این پروسه کمک کرد.
انتهای پیام