مهدیهسادات کیا درباره تلفیق درس املا با ساعت ورزش براساس تجربه خود با عنوان املای قوی با بازی و ورزش به خبرنگار ایسنا توضیح داد و گفت: این طرح در راستای پویش استانی «معلمانه»، فرهنگیان و عوامل آموزشی و تربیتی که به ثبت تجربههای شیرین و خلاق و کاربردی خود میپردازند، ثبت شده است.
وی با بیان اینکه سالهای زیادی است که در دوره ابتدایی بهعنوان آموزگار تربیت بدنی فعالیت میکنم، درباره چگونگی ثبت این طرح اظهار کرد: یک روز در دفتر مدرسه با آموزگاران نشسته بودیم که متوجه شدم دانشآموزان در درس املا خیلی مشکل دارند و روشهای مختلفی هم برای بهبود عملکرد آنها اجرا شده و راه حلهای بسیاری هم مانند املای سفرهای، املای طنز، املای کتابخانهای و ... در پیش گرفته شده است، اما خروجی و نتیجه مثبتی حاصل نشده بود.
این معلم با بیان اینکه چند بار پیش آمده بود که برای کمک به همکاران، بازیهایی را با هدف افزایش دقت و تمرکز یا تقویت سرعت دست بچهها طرح کرده بودم، افزود: به ذهنم رسید بازیهای تقویت املا را به دوستانم پیشنهاد دهم و در صورت رضایت و موافقت، این طرح را اجرا کنیم.
معلم آموزشگاه ولایت استان سمنان اظهار کرد: ابتدا به وضعیت موجود پرداختیم و نتیجه گرفتیم که درس املا، تنوع لازم را برای دانشآموزان ناآرام و بیشفعال ندارد و دانشآموزانی که هوش بالایی دارند بهدلیل تکراری بودن روشهای املا، نتیجه خوبی در این درس نگرفتهاند و دانشآموزان هنگام نوشتن املا دچار اضطراب و استرس شدیدی میشوند و باعث میشود تلاش آنها به درستی به ثمر ننشیند. همچنین دانشآموزانی که سرعت لازم را برای نوشتن نداشتند، کندی حرکاتشان باعث رنجش آموزگار و همکلاسیها و البته خجالت خود دانشآموزان میشد.
وی ادامه داد: بنا بر این شواهد، دانشآموزان را به دو گروه مساوی تقسیم کردم و از درس مورد نظر کلمات دارای ارزش املایی را با کمک آموزگاران انتخاب کردم. بعد با کمک دو قوطی یا کیسه، کلمات هر گروه را که کاملاً مشابه و به شکل درست و بدون اشتباه در برگهای جدا نوشته شده بود، داخل قوطی قرار دادم و برای شروع بازی یک مسیر طراحی کردم که در آن ایستگاهی برای هر گروه در نظر گرفته شده بود. در ایستگاه هر گروه، یک صندلی قرار دادم و روی هر صندلی یک برگ کاغذ و خودکار یا مداد برای نوشتن کلمات گذاشتم.
وی با بیان اینکه دانشآموزان بهصورت صف یک نفره پشت خط قرار گرفتند، اظهار کرد: شیوه انجام بازی را برای دانش آموزان توضیح دادم و توپی را به نفر اول هر گروه دادم و از او خواستم کلمه اول داخل قوطی را با شروع سوت بازی نگاه کند و به یاد بسپارد و همزمان با شروع سوت داور در مسیر مشخصشده حرکت کند و بعد از پرش از موانع و پشت سرگذاشتن آنها وقتی به صندلی رسید، توپ را زیر صندلی قرار دهد و سپس کلمهای را که دیده به درستی روی برگه روی صندلی بنویسد و بدون اینکه توپ را بردارد به حالت لیلی به صف گروه خود برگردد و در انتهای صف جا بگیرد و نفر دوم به محض رسیدن نفر اول و گذشتن او از خط، کلمه بعدی را از داخل قوطی ببیند و به ذهن بسپارد و از موانع بگذرد و کلمه را روی برگه بالای صندلی بنویسد و توپ را که نفر اول زیر صندلی قرار داده بود بردارد و به سمت گروهش برگردد و در انتهای صف جا بگیرد و همینطور نفرات بعدی، کلمهها را انتخاب کنند و به مسیر خود ادامه دهند.
این معلم مدارس استان سمنان بیان کرد: در این بازی هر بازیکن ممکن است با توجه به نوبت خود با توپ یا بدون توپ حرکت کند؛ ولی تمام بازیکنان، کلمهای را انتخاب میکنند و روی برگه بالای صندلی مینویسند. وقتی کلمات درون قوطیها تمام میشود، بازیکنی که نوبت او است، حرکت ایستگاه را انجام میدهد و اینبار با برگه روی صندلی به جمع همگروهیهای خود میپیوندد. هر گروه باید برگه را بررسی و با کمک تیم خود اشتباههای املایی را تصحیح کند. تیمی که برگه تصحیحشده را زودتر به داور تحویل دهد برنده بازی میشود.
وی به اهمیت درس ورزش اشاره و اضافه کرد: از تلفیق تربیت بدنی با هر درس میتوان آن درس را در محیطی متفاوت با قالبی شادتر آموزش داد. چه بسا بسیاری از دانشآموزان دارای مشکلات یادگیری با انگیزه بازی بهتر بیاموزند.
انتهای پیام