فرزاد دادخواه، امروز (دوشنبه، ۱۰ اردیبهشتماه) در نشست خبری به مناسبت روز ایمنی حملونقل، اظهار کرد: شدت خرابی راههای استان اصفهان در چند سال گذشته به حدود ۱۲۰۰ کیلومتر رسیده بوده که ۳۰۰ کیلومتر آن در سال ۱۴۰۱ اجرا و بهسازی شد.
وی ادامه داد: استان اصفهان، استانی صنعتی و محل تردد مرکزی کشور است و صنایع بزرگی مانند فولاد، سیمان و شهرکهای صنعتی بزرگ در آن وجود دارند که به همین دلیل تردد کامیون و اضافه تناژ بار آنها از عوامل خرابی مسیرها محسوب میشود.
دادخواه با بیان اینکه در سال گذشته دوهزار و ۵۰۰ میلیارد تومان قرارداد روکش آسفالت در استان منعقد شده است، افزود: هر کیلومتر آسفالت جاده، سه میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان هزینه دارد و بیش از ۳۰ درصد از عملیات روکش آسفالت اجرا شده و باقی مانده راهها نیز در سال جاری اجرا خواهد شد.
وی از ساخت و آسفالت هر کیلومتر راه با نیاز سه و نیم میلیارد خبر داد و گفت: عملیات راهسازی در محورهای مختلف از جمله اصفهان به طبس، فولاد شهر به نجفآباد و چندین محور دیگر در حال انجام است.
دادخواه همچنین از شش خطه شدن اتوبان فرودگاه و آزادراه معلم خبر داد و گفت: پیمانکار اجرای این دو پروژه تا اوایل خرداد ماه مشخص خواهد شد تا عملیات اجرایی هر دو طرح پس از آن آغاز شود.
وی یادآورشد: در یک سال گذشته ۴۰۰ میلیارد تومان به منظور رفع نقاط حادثه خیز و خطرساز هزینه شده که عمده اعتبارات این بخش ملی بوده است و ما در استان اصفهان نیازمند ۱۰ برابر این اعتبار هستیم تا بتوانیم همه کارهای باقی مانده در این بخش را انجام دهیم.
مدیرکل راهداری و حملونقل جادهای استان اصفهان خاطرنشان کرد: تنها در یک نمونه سال گذشته ۴۰ میلیارد تومان به منظور خط کشی راههای استان اصفهان هزینه شده که همین فعالیت تاثیر و نقش زیادی در ایمنی راهها و کاهش خطرات دارد.
اولین پارامتر به عنوان سنجش سرعت در جادهها است
در ادامه نشست خبری معید ذهبیون، رئیس اداره ایمنی و ترافیک اداره کل راهداری حمل و تقل جادهای استان اصفهان اظهارکرد: اگر بخواهیم موضوع ایمنی را در یک چارچوبی داشته باشیم، شش قسمتی خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه ما در استان اصفهان اولین پارامتری که به عنوان سنجش میتوانیم در بحث ایمنی نگاه کنیم مسئله سرعت در جاده ها است، افزود: به صورت سالانه متاسفانه متوسط سرعت وسایل نقیله استان در حال افزایش است و ۵ کیلومتر بر ساعت که نسبت به سال گذشته بیشتر شده که در ایام نوروز با ۱۰ کیلومتر بر ساعت را شاهد بودیم.
ذهبیون ادامه داد: به صورت میانگین در سال ۵ کیلومتر بر ساعت افزایش پیدا کرده که این مقدار فقط باعث شدت وقوع تصادفات خواهد شد. با تلاشهای دسته جمعی و آگاهی رسانی به مردم باعث جلوگیری میشود.
رئیس اداره ایمنی و ترافیک اداره کل راهداری حمل و تقل جادهای استان اصفهان با بیان اینکه ۱۲ هزار کیلومتر مسیر داریم که نیمی از آنها شریانی هستند، تصریح کرد: ما در مسیرهای اصلی و شریانی سرعتی را مشخص کردیم. باید رانندگان و کاربران از سرعت مجاز در این مسیر استفاده کرده و با در نظر گرفتن شرایط خود وسیله نقلیه مطمئن را برای خود انتخاب کنند.
وی استفاده از کمربند ایمنی و کلاه ایمنی را مهم دانست و تاکید کرد: اگر افراد از کمربند ایمنی استفاده نکنند باعث میشود در وقوع حادثه از خودرو خود خارج شوند این حادثه برای افرادی که کلاه ایمنی استفاده نمیکنند، نیز صدق میشود.
رئیس اداره ایمنی و ترافیک اداره کل راهداری حمل و تقل جادهای استان اصفهان گفت: درسطح برون شهری، ۱۰۰ نفر در سال بر اثرتصادفات جان خود را از دست میدهند. ما در هفت سال گذشته مبدا، مقصد و محورهای محل فوتی را شناسایی و طرحی را با عنوان چهره به چهره را برپا کردیم. انجام نصب بنر برخودرویی با عنوان طرح کلاه ایمنی رایگان اهدا نمایش داده و علاوه بر اهدا به افراد آموزشی داده میشود. سپس آن شخص را به کمپین سبا (مخفف کلمه سوگند برای ایمنی) دعوت میکنیم.
وی با اشاره به اینکه ۵۰ درصد فوتیهاخودروهای برون شهری موتورسیکلتها هستند و طبق آمار در هفت سال ۹۰ درصد تصادفات فوتی استفاده نکردن از کمربند ایمنی بوده است که ۹۵ درصد موتورسواران فوتی هم فاقد کلاه ایمنی بودهاند، خاطرنشان کرد: مسیرهای برون شهری روستاهای شرق استان مانند زیار، اشکاوند و شهرستان فلاورجان، نجف آباد و شاهین شهر که ۶۰ درصد تصادفات موتورسیکلت را رغم زده است.
۴۸ دستگاه در سوانح رانندگی مسئول هستند
در ادامه ایننشست محمدعلی صلواتی، معاون حمل و نقل اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای استان اصفهان گفت: ۴۸ دستگاه در امر سوانح رانندگی مسئول هستند. رسانهها از جمله موثرترین نهادهای مسئول در این رابطه هستند که میتوانند در کاهش تلفات جادهای، آموزش، فرهنگسازی و اطلاعرسانی موثر باشند.
انتهای پیام