به گزارش ایسنا، دانشجویان دانشگاه پورتلند طی چند روز گذشته با به اهتزاز درآوردن پرچمهای فلسطین و در دست داشتن تابلوهای حامی فلسطین، تظاهراتی را در محوطه این دانشگاه برگزار کردند. آنها فهرستی متشکل از ۱۳ درخواست را مطرح کردند که قطع روابط با بوئینگ یکی از آنها بود.
آن کاد، رئیس دانشگاه پورتلند ضمن تایید این خبر، گفت: «طی چند روز گذشته بارها از سوی دانشجویان و اساتید شنیدهام که خواستار قطع روابط دانشگاه با این شرکت شدهاند. این دانشگاه هیچ سرمایه گذاری در بوئینگ ندارد؛ اما هدایای بشردوستانه را از شرکت می پذیرد و بسیاری از فارغ التحصیلان ما نیز در آنجا کار میکنند». کاد همچنین ضمن دفاع از ارتباط دانشگاه پورتلند با شرکت بوئینگ، اظهار داشت که این ارتباط با اهداف آموزشی مؤسسه هماهنگ است و با هیچیک از سیاستهای دانشگاه مغایرت ندارد.
در همین حال، روزنامه داخلی این دانشگاه اعلام کرد بوئینگ ۱۵۰ هزار دلار برای نامگذاری یکی از مراکز این دانشگاه سرمایهگذاری کرده بود و سالانه نیز حدود ۲۸ هزار دلار برای بورسیه تحصیلی ارائه می کند.
این در حالی است که دانشجویان معترض این دانشگاه، به شدت به این نظرات مخالف هستند. کودی اوربان، یکی از اعضای « جنبش ضد جنگ در ایالات متحده » که در جمع دانشجویان پورتلند سخنرانی میکرد، بر نقش بوئینگ در تأمین بودجه دستگاههای مرزی ایالات متحده، از جمله هواپیماهای بدون سرنشین و هواپیماهای نظارتی تاکید کرد. او در مورد شرایط این روزهای فلسطین نیز گفت: این روزها تمام نگاهها به فلسطین است چرا که هواپیماهای بوئینگ نقش مهمی در نسلکشی فلسطینیها دارد. پیامد این اتفاقات فراتر از فلسطین است و بر افراد مختلف از مکزیک گرفته تا سومالی تاثیر میگذارد.
این در حالی است که بوئینگ به عنوان یکی از بازیگران اصلی صنعت هوافضا، در وبسایت خود رسما اعلام کرده که به همکاری با اسرائیل افتخار میکند. در حال حاضر، نیروهای نظامی اسرائیل ۹ محصول مختلف بوئینگ را اداره میکنند که سودی ۳.۵ میلیارد دلاری به اقتصاد اسرائیل میرساند.
انتهای پیام