محمود شبان در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه با فرا رسیدن فصل بهار، برداشت برگ انگور از تاکستانهای خلیلآباد آغاز شد، اظهار کرد: هرساله از ابتدای اردیبهشتماه برگهای انگور چیده شده و بعد از بستهبندی به سایر استانها به خصوص تهران برای تهیه دلمه و سایر صنایع مانند کنسرو برگ و استفاده دارویی ارسال میشود.
وی با بیان اینکه همزمان با فرا رسیدن فصل بهار، برداشت برگ انگور از تاکستانهای خلیلآباد آغاز میشود، تصریح کرد: به دلیل ارزش دارویی، غذایی برگ مو و افزایش متقاضی آن در بازارهای داخلی هر سال میزان برداشت آن بیشتر میشود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خلیلآباد خاطرنشان کرد: در این راستا چندین مرکز جمعآوری دایر شده است که همه روزه ۲۰ کامیون به میزان ۲۰ تن از شهرستان بارگیری میشود که این امر منجر به ایجاد اشتغال در روستاها به مدت ۵۰ روز و در هر روز ۸۰۰ نفر شده است.
وی ادامه داد: چیدن برگ درخت انگور باعث توزیع صحیح و منظم مواد غذایی در اندامهای بوته مو و به منظور تهویه بیشتر و جلوگیری از فعالیت سفیدک و پوسیدگی خوشه میشود.
وی در ادامه با بیان اینکه ۸۵ درصد مردم شهرستان خلیلآباد، کشاورز هستند، اظهار کرد: خلیلآباد دارای ۵۷۲۷ هکتار تاکستانهای انگور است و ۸۵ درصد باغات خلیلآباد زیر کشت انگور قرار دارد.
مدیر جهاد کشاورزی خلیلآباد از این شهرستان به عنوان مهمترین قطب تولید انگور نام برد و گفت: ۸۰ درصد انگور تولید شده شهرستان به کشمش تبدیل شده و باقی برای تازه خوری به کشورهای همسایه و سایر استانهای کشور صادر میشود.
وی افزود: باغات انگور این منطقه دارای شرایط ویژهای از نظر کمی و کیفی هستند به نحوی که انگور تولید شده دارای لطافت خاصی بوده و درآمد اصلی مردم از تولید انگور و کشمش است.
شبان افزود: برداشت انگور شهرستان از دهم تیرماه از سطح باغات شروع میشود، در خلیلآباد بیش از ۳۰ رقم انگور شناسایی شده است که مهمترین ارقام آن شامل پیکامی و عسکری معمولی است.
مدیر جهاد کشاورزی خلیلآباد از ترکمن ۴، لعل، ریش بابا، صاحبی، رزقی، یاقوتی، فخری، مسکه، طرقی، خلیلی و ارقام تجاری جدید که برای تازه خوری و تهیه مویز و تیفی استفاده میشود نام برد و گفت: سطح زیر کشت انگور در خراسان رضوی نزدیک به ۲۲ هزار هکتار با میانگین تولید ۲۱ تن در هکتار بوده که بیشتر سطح زیر کشت آن مربوط به خلیلآباد است.
انتهای پیام