داشتن اضطراب و استرس در کنکور به میزان زیادی عملکرد داوطلبان را تحت تأثیر قرار داده و موفقیت آنها را کاهش میدهد. هر چقدر فرزندان به زمان کنکور نزدیکتر میشوند میزان اضطراب آنها افزایش پیدا میکند. افراد و عوامل زیادی در افزایش یا کاهش استرس کنکور اثرگذار هستند که از این میان نقش والدین و خانواده پررنگتر و مهمتر است.
استرس نوعی ترس آزاردهنده است که میتواند علاوه بر اثرات روحی و روانی روی جسم فرد نیز تأثیرات نامطلوبی بگذارد و عملکرد او را دچار اختلال کند. برای مثال استرس میتواند موجب بالا رفتن تپش قلب، عرق کردن، لرزش دست و پا شده و تمرکز، تفکر، ادراک و یادگیری فرد را کاهش میدهد، در این حالت فرد نمیتواند فعالیت خود را بهدرستی انجام داده و دچار خطا و اشتباه میشود.
استرس سر جلسه کنکور باعث میشود فرد وقتی سؤالات امتحان را میخواند احساس گیجی کند و منظور سؤال را متوجه نشده و فکر کند همه آن چیزهایی را که خوانده بود فراموش کرده است، در نهایت بعد از اینکه فشار زیادی را به ذهن خود میآورد یا سؤال را بدون پاسخ رها میکند و یا پاسخ نادرست و بیربطی مینویسد.
باید بدانید داشتن کمی استرس عملکرد افراد را بهتر میکند. اضطراب به ما کمک میکند خطر را تشخیص دهیم و از آن اجتناب کنیم. اضطراب با افزودن هوشیاری و انرژی، کیفیت عملکرد ما را بالا میبرد، اما وقتی شدت استرس خیلی زیاد و ماندگار باشد، کیفیت عملکرد را کم کرده و فرد را ناتوان میکند.
عباس مظفری روانشناس و رئیس اداره مراقبت در برابر آسیبهای اجتماعی آموزش و پرورش گلستان در خصوص رفتار والدین در کاهش اضطراب دانشآموزان در روزهای باقیمانده تا برگزاری آزمون سراسری کنکور به ایسنا گفت: والدین دانشآموزان باید به این مسأله توجه کنند که تا امروز تمام تلاش خود را به کار بسته و هرآنچه لازم بوده در اختیار فرزندان خود قرار دادهاند.
والدین در روزهای منتهی به کنکور در مورد این آزمون حرفی نزنند
وی ادامه داد: مهمترین کاری که والدین در روزهای باقیمانده به کنکور باید انجام دهند این است که به هیچ عنوان در مورد موضوع کنکور حرف نزده و تذکر و یادآوری نداشته باشند و تنها محیط خانه را آرام نگه دارند.
رئیس اداره مراقبت در برابر آسیبهای اجتماعی آموزش و پرورش گلستان ادامه داد: والدین تغذیه فرزندان خود را مهیا کرده و سلامت روان خانه خود را فراهم کنند، به این معنا که در این روزها از دعوا و مشاجرات به شدت پرهیز کرده تا آرامش فرزندان حفظ شود.
این روانشناس گلستانی ادامه داد: دانشآموزان در روزهای مانده به آزمون سراسری کنکور فشار و استرس زیادی را تحمل میکنند بنابراین والدین باید با رعایت سکوت و آرامش در خانه و آماده کردن به موقع صحانه، نهار و شام فرزندان خود شرایط مطلوبی را در خانه فراهم کنند تا به استرس فرزندان دامن زده نشود.
مظفری تصریح کرد: دانشآموزان در شب پیش از آزمون از خوردن غذای چرب و سنگین به شدت پرهیز کرده و شب زودتر آماده خواب شوند تا صبح، سرحال و پرانرژی از خواب برخیزند.
دانش آموزان در شب کنکور از یادگیری مطالب جدید خودداری کنند
وی با بیان ایکه برخی معتقدند که دانشآموز باید در شب امتحان از درس خواندن پرهیز کند اما به عقیده من دانشآموزان میتوانند تا ساعت ۹ شب مطالعه داشته باشند، گفت: دانشآموزان اگر میخواهد در شب امتحان مطالعه کنند تنها به مرور مطالبی که قبلاً فرا گرفتهاند، بپردازند و از یادگیری مطلب جدید پرهیز کنند.
رئیس اداره مراقبت در برابر آسیبهای اجتماعی آموزش و پرورش گلستان تصریح کرد: دانشآموزان وسایل مورد نیاز کنکور از قبیل مداد، خودکار، کارت شناسایی را از شب قبل آماده کرده و از بیدار ماندن تا دیروقت اجتناب کنند.
مظفری ادامه داد: داوطلبان کنکور پیش از ورود به جلسه صبحانه کامل شامل کربوهیدرات و مواد شیرین مثل عسل و مربا استفاده کند تا گلوکز مورد نیاز بدن آنها تأمین شود و دقت کنند مواد غذایی تازه و سالم باشد تا دچار مشکل نشوند.
وی با تأکید اینکه خانوادهها در شب کنکور از غذای بیرون استفاده نکنند، افزود: برخی خانوادهها در شب کنکور با این هدف که شب آخر درس خواندن فرزندان است به رستوران رفته و از غذای بیرون استفاده میکنند و بارها شاهد بودیم که دانشآموز نیمههای شب به دلیل استفاده از غذای ناسالم بیمار و راهی بیمارستان شده و این مسأله تمرکز و آرامش دانشآموز را بهم زده است.
انتهای پیام