صالح محمدی امروز، ۳۰ فروردین ماه در گفت وگو با ایسنا، با بیان اینکه کشاورزان در اراضی شالیزاری سراسر استان گیلان در حال آماده سازی زمین، خاک ورزی، شخم اولیه و احداث خزانه هستند، اظهار کرد: تاکنون در ۱۴۵ هزار هکتار از اراضی شالیزاری استان معادل ۶۲ درصد کل شالیزارها، شخم اولیه انجام شده است.
وی همچنین از احداث خزانه در ۹۲ هزار هکتار از شالیزارهای استان خبر داد و عنوان کرد: از ابتدای سال ۱۴۰۲ تاکنون ۷۲ هزار تن انواع کودهای شیمیایی پایه در بین کشاورزان توزیع شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه از ابتدای فصل زراعی جدید(اول مهرماه ۱۴۰۲) تاکنون حدود ۳۶ هزار تن انواع کودهای پایه را توسط کارگزاری های رسمی شرکت خدمات جهاد کشاورزی استان توزیع کردیم، گفت: ۲۱ هزار تن کود اوره، ۹ هزار تن کود پتاسه(کلرور پتاسیم و سولفات پتاسیم) و ۵۹۰۰ تن نیز کود فسفاته(سوپر فسفات تریپل و سوپر فسفات ساده) توزیع شده است.
محمدی با اشاره به روند عادی توزیع کود شیمیایی در استان، یادآور شد: روزانه حجم زیادی از کود وارد استان و به کارگزاری ها انتقال داده می شود تا جهت توزیع در اختیار کارگزاری های بخش تعاونی و خصوصی مجاز کود قرار گیرد.
وی با تاکید بر لزوم مدیریت منابع آبی در سال زراعی جاری، به اهمیت کوددهی در تقویت گیاه اشاره کرد و متذکر شد: در راستای تقویم زراعی، شاهد رهاسازی آب سد سفیدرود از نیمه دوم اردیبهشت ماه خواهیم بود لذا کشاورزان مصرف بهینه کودهای شیمیایی را در دستور کار قرار دهند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به کاهش میزان کودهای فسفاته و پتاسه در اراضی شالیزاری، خاطرنشان کرد: کشاورزان جهت اقتصادی شدن فعالیت برنجکاری، حتماً بین شخم اول و دوم از کودهای فسفاته(تریپل ۴۶ درصد) استفاده کنند؛ استفاده از کود پتاسه نیز به مقاومت گیاه در برابر تنش آبی کمک خواهد کرد.
انتهای پیام