داوران بخش فیلمهای داستانی کوتاه جشنواره ملی فیلم اقوام ایرانی معرفی شدند.
یک هیئت پنج نفری از سینماگران ۶۵ فیلم را که از نقاط مختلف کشور و از میان فرهنگها و اقوام متنوع انتخاب شدهاند، در جشنواره ملی فیلم اقوام ایرانی داوری میکنند.
به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی جشنواره ملی فیلم اقوام ایرانی، بهمن ارک، آرش رصافی، مونا زندی حقیقی، بهروز شعیبی و نقی نعمتی بهعنوان داوران بخش فیلمهای داستانی کوتاه نخستین دوره این رویداد هنری انتخاب شدند.
۶۵ فیلم داستانی کوتاه از نقاط مختلف کشور و از میان فرهنگها و اقوام متنوع برای رقابت در این بخش انتخاب شدهاند.
آشنایی کوتاه با پیشینه اعضای داوران بخش فیلمهای داستانی کوتاه:
بهمن ارک، کارگردان و برادرش بهرام با فیلم کوتاه «حیوان» به شهرت رسیدند. این فیلم جوایز ملی و بینالمللی زیادی دریافت کرد، ازجمله در جشنواره کن جایزه سینه فونداسیون شد. فیلم بلند سینمایی «پوست» به کارگردانی این دو برادر نیز با استقبال مواجه شد.
آرش رصافی، کارگردان، تدوینگر و تصویربردار و مؤلف کتاب «رباعی سینما» درباره فیلمنامه کوتاه است. او سابقه مدیریت در سطوح مختلف انجمن سینمای جوانان ایران را دارد.
مونا زندی حقیقی کارگردان سینما در سال ۱۳۸۴ پس از ساخت چند مستند و فیلم کوتاه، اولین فیلم سینمایی خود، «عصر جمعه» را ساخت که جوایز متعدد داخلی و خارجی کسب کرد. او همچنین کارگردان فیلم «بنفشه آفریقایی» با بازی فاطمه معتمدآریا است. که این فیلم نیز بسیار تحسین برانگیخت.
بهروز شعیبی، کارگردان و بازیگر و سازنده فیلمهایی چون «دهلیز»، «سیانور»، «دارکوب» و «بدون قرار قبلی» است و در بیش از ۱۰ فیلم ازجمله «طلا و مس»، «مهمان داریم» و «مغز استخوان» بازی کرده است. او برای کارگردانی «دهلیز» برنده سیمرغ بلورین بهترین فیلم بخش «نگاه نو» (مسابقه فیلمهای اول) از جشنواره فجر شد.
نقی نعمتی، کارگردان، تهیهکننده، فیلمنامهنویس و مستندساز و سازنده فیلمهای سینمایی «سه و نیم»، «آن سه» و فیلم کوتاه «تکلیف گمشده» است.
نخستین دوره جشنواره ملی فیلم اقوام ایرانی توسط موسسه فرهنگی هنری فصل هنر و بنیاد ایرانشناسی، به دبیری کمال تبریزی و با شعار «اقوام، ریشه ایرانزمین»، ۲۶ تا ۳۰ اردیبهشت در تهران برگزار میشود.
بخش اصلی شامل فیلمهای داستانی (بلند و کوتاه)، مستند، انیمیشن و نماهنگ منطبق با موضوع جشنواره است که گستره زیستبوم، آیینهای فرهنگی و مذهبی، سبک زندگی، آداب و رسوم و سنن اقوام ایرانی، تاریخ اقوام، میراث فرهنگی ملموس و ناملموس و ظرفیتهای گردشگری را در برمیگیرد.
اسامی داوران دیگر بخشها متعاقباً اعلام میشود.
####
مدیریت نظارت بر چاپ و توزیع محصولات کانون از عرضه محصولات کانون پرورش فکری شامل فیلم و انیمیشن بر روی بستر و سکوی اینترنتی روبیکا خبر داد.
ایجاد شرایط مناسب برای دسترسپذیرتر کردن محصولات کانون از سیاستهای کانون پرورش فکری در حوزه عرضه محصولات است.
یکی از اهداف و سیاستهای اصلی کانون در سال ۱۴۰۳ این است که محصولات کانون مانند کتاب، فیلم انیمیشن و بازی بیشتر از گذشته در دسترس مخاطبان قرار بگیرد.
در همین زمینه، یکی از ابزارها و روشها استفاده از سکوها(پلتفرمها)ی عرضه محصولات است و یکی از اقدامهایی که در این حوزه انجام شده عرضه فیلمهای سینمایی کانون بر بستر این سکوهاست. کانون به تازگی مذاکرههایی با سکوهای مختلف انجام داده و اپلیکیشن روبیکا اولین پلتفرمی است که علاقهمندان میتوانند فیلمهای کانون را از طریق آن مشاهده کنند.
برهمین اساس، صفحهای اختصاصی در روبیکا برای این موضوع ایجاد شده و تعداد زیادی از فیلمهای ماندگار کانون در قالب فیلمهای بلند و انیمیشن در دسترس مخاطبان قرار گرفته است.
انیمیشنهای شاخص موجود در روبیکا عبارتند از: «بهادر، حکایت کلاه غیبی، توکایی در قفس، مرد و دریا و دزد درختها». همچنین فیلمهای بلند «کلید، خمره، آقای مدیر، بچههای آسمان و ضربه فنی» در روبیکا قابل مشاهده است.
اننهای پیام