به گزارش ایسنا به نقل از ستاد نانو، دکتر عماد احمدوند از صدور گواهی نانومقیاس برای تقریبا ۴۰۰ محصول جدید در سال ۱۴۰۲ خبر داد و گفت: یکی از موفقیتهای سال ۱۴۰۲ پیادهسازی فناوری نانوحباب در تصفیهخانه شهر ساوه بود که تاییدیههای لازم را نیز دریافت کرد.
وی با بیان اینکه فناورینانو در بیش از ۱۵ صنعت به کار گرفته شده است، اظهار کرد: در حال حاضر در حدود ۳۶۰ شرکت در داخل کشور محصول نانویی دارند. در حوزه سلامت نیز اثرات فناورینانو به خوبی در آن قابل مشاهده است، به گونهای که نتایج یک مطالعه نشان میدهد استفاده از داروهای نانویی ایرانی موجب شده تا شرکتهای بیمه هزینه کمتری بپردازند، به طوری که صرفهجویی شرکت بیمه در اثر استفاده از داروهای نانویی ایرانی از فروش خود داروها بیشتر بوده است.
احمدوند با اشاره به کاربرد نانو در حوزه انرژی، ادامه داد: برای احیای چاههای نفت از تجهیزات نانویی ساخت داخل کشور و از افزودنیهای نانویی برای برداشت بهتر از چاههای نفت استفاده میشود. در حوزه عمران و ساختمان، حجم بازار محصولات نانویی بیشتر از سایر حوزهها است، به طوری که ۵۰ درصد از فروش محصولات نانویی مربوط به این بخش است.
دبیر ستاد توسعه فناوری نانو و میکرو با اشاره به برنامههای این ستاد در سال جدید، گفت: برای سال ۱۴۰۳ تصمیم داریم که بر حوزه تشخیصی تمرکز بیشتری داشته باشیم، تلاش داریم این حوزه گسترش بیشتری پیدا کند. یکی از دغدغههای حوزه سلامت تشخیص سریع و ارزان است که در سال ۱۴۰۳ به دنبال پرداختن به این موضوع هستیم.
وی افزود: در بخش میکرو، روی ابزارهای تشخیص بر بالین تمرکز داریم که از نظر فناوری از فناورینانو فاصله داشته و در مقیاس میکرو قرار دارد. با همکاری ستادهایی نظیر ستاد زیستفناوری و بنیاد علم ایران، تمرکز روی توسعه کیتهای تشخیصی خواهیم داشت تا این ابزارها در داخل کشور توسعه بهتری پیدا کنند. ادوات خودتوان که بینیاز از باتری باشند، یکی دیگر از محورهای ما در سال ۱۴۰۳ خواهد بود که با کمک بنیاد ملی علم روی این موضوع کار خواهیم کرد.
انتهای پیام