چگونه در ماه رمضان ورزش کنیم

کارشناس ورزش همگانی اداره‌کل ورزش و جوانان استان زنجان گفت: اشخاصی که دچار اضافه وزن بوده و تمایل دارند در ماه مبارک رمضان ورزش کنند بهترین زمان برای آن‌ها دو ساعت قبل از افطار است.

سونیا لطف‌الهی در گفت‌وگو با خرنگار ایسنا، درباره انجام صحیح تمرینات ورزشی در ماه مبارک رمضان، اظهار کرد: یکی از اصول ورزش به این صورت است که فرد در حین ورزش کردن نباید اجازه خشکی به لب‌ها را بدهد و قبل از احساس تشنگی باید آب مصرف کند که این در ساعات روزه‌داری ماه رمضان امکان‌پذیر نیست و افراد باید در تنظیم ساعات ورزش خود دقت کنند.

وی با بیان اینکه ورزش در ساعاتی که فرد روزه‌دار است مضر است زیرا بدن آب خود را از دست داده و با ورزش کردن، فشار مضاعف روی بخش‌های مختلف بدن وارد می‌شود، افزود: افرادی که بیماری زمینه‌ای دارند نباید به همراه روزه‌داری ورزش کنند اما افراد سالم می‌توانند با اصول درست در ماه رمضان ورزش کنند.

این مسئول با بیان اینکه افراد می‌توانند ورزش خود را ۲ ساعت بعد از افطار انجام دهند، تصریح کرد: افرادی که ۲ ساعت بعد از افطار ورزش می‌کنند، بهتر است مایعات گلوکزدار برای تامین گلوکز قند خون مصرف کنند و بعد از تامین آب بدن و کمی استراحت، حرکات ورزشی در حد متوسط انجام دهند؛ البته این افراد باید تمام مواد مغذی موردنیاز بدن را قبل از ورزش تامین کنند.

لطف‌الهی با بیان اینکه روزه‌دارانی که ورزش می‌کنند، باید بین ورزش افطار و وعده اصلی غذایی ۲ ساعت فاصله ایجاد کرده و نباید در وعده اصلی خود پرخوری کنند، ادامه داد: افرادی که بعد از افطار نمی‌توانند ورزش کنند، باید قبل از افطار، یک ساعت ورزش سبک انجام دهند؛ این افراد باید در ساعاتی ورزش کنند که بلافاصله بعد از ورزش بتوانند افطار کنند.

وی بیان کرد: پیشنهاد می‌کنم افرادی که قبل از افطار ورزش کرده‌اند، افطار خود را با مایعات ولرم شروع کرده و غذای خود را در حد سیری مصرف کنند. همچنین این افراد قبل از اینکه کامل سیر شوند باید دست از غذا بکشند و به فاصله هر یک و نیم ساعت مواد مغذی تغذیه کنند.

کارشناس ورزش همگانی اداره‌کل ورزش و جوانان استان زنجان با بیان اینکه یک نوع دیگر از ورزش در ماه مبارک رمضان، انجام تمرینات ورزشی، ۳۰ دقیقه بعد از سحر است، عنوان کرد: اشخاصی که دچار اضافه وزن بوده و تمایل دارند در ماه مبارک رمضان ورزش کنند بهترین زمان برای آن‌ها دو ساعت قبل افطار است که می‌توانند به انجام ورزش‌های سبکی همچون پیاده‌روی یا حرکات معمول ورزشی روزانه بپردازند؛ البته این افراد باید افطار خود را با مایعات گرم و قند طبیعی همانند خرما آغاز کنند. همچنین درنظر داشته‌باشند که در افطار از مواد مغذی کم حجم ولی سیرکننده استفاده کنند.

لطف‌الهی با بیان اینکه در روزهای عادی ۲۰ دقیقه اول ورزش، بدن از قند در خون استفاده می‌کند ولی در حالت روزه‌داری قندها تا حدودی به مصرف و بدن به جربی‌سوزی افتاده و یک ساعت تمرین قبل از افطار باعث می‌شود تا چربی‌سوزی بهتری قبل از افطار رخ دهد، خاطرنشان کرد: آرام جویدن غذا باعث هضم آسان آن می‌شود و کمک می‌کند افراد راحت‌تر سبک شده و ورزش انجام دهند، کسی که می‌خواهد ورزش کند باید به هضم غذای خود نیز اهمیت دهد.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۱۲ فروردین ۱۴۰۳ / ۱۱:۳۸
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1403011205171
  • خبرنگار : 50295