به گزارش ایسنا، برای عدهای از ما نیز ممکن است این سوال پیش آمده باشد که چرا چنین توصیهای مطرح میشود و یا ریشه آن به کجا بر میگردد؟ به عنوان مثال چرا به جای گوسفند توصیه به شمارش دیگر حیوانات مانند اسب، گاو و خرگوش صورت نمیگیرد؟
گفته میشود ریشه این توصیه به چوپانهای قرون وسطی بر میگردد که برای چند هفته متوالی با انسانهای دیگر تماسی نداشتند. آنها شبها برای به خواب رفتن دست به شمارش گوسفندها میزدند تا خوابشان ببرد. با این حال صحت این روایت تائید نشده است.
در عین حال به قاطعیت میتوان گفت که این ایده بسیار قدیمی است زیرا در کتابی از داستانهای کوتاه که از قرن سیزدهم میلادی به جای مانده به آن اشاره شده است.
بررسیهای دانشمندان نشان میدهد که تخیل و تلاش برای پرت کردن حواس میتواند به مقابله با بیخوابی کمک کند. شمارش گوسفند را هم میتوان نوعی تخیل و تلاش برای حواس پرت کردن دانست. با این حال پژوهشی علمی در مورد تاثیر مستقیم آن بر مقابله با بیخوابی انجام نشده است.
کارشناسان به افرادی که از بیخوابی رنج میبرند توصیه میکنند که روشهای مختلف ریلکسیشن و رسیدن به آرامش را امتحان کنند. فکر کردن به آنچه فرد را خوشحال میکند و بابت آن خرسند است نیز به رسیدن به آرامش و مقابله با بیخوابی کمک میکند.
یکی دیگر از راههای مقابله با بیخوابی اختصاص زمان مشخصی پیش از خواب به بررسی مشکلات و مسائل روزمره و پیدا کردن راهحل برای آنها است.
به گزارش یورونیوز، از سوی دیگر به افرادی که مدتی طولانی در تختخواب از بیخوابی رنج میبرند، توصیه میشود تا مدتی از تختخواب خود خارج شوند به کار دیگری مشغول شوند و سپس دوباره به تختخواب خود بازگردند. این کار به مغز کمک میکند تا محیط رختخواب و وضعیت افقی را با خواب و آرامش مرتبط بداند و به این ترتیب از بیخوابی جلوگیری شود.
انتهای پیام