یک مسئول در دانشگاه علوم پزشکی نیشابور

۳.۵ تن شیرینی غیربهداشتی در نیشابور جمع‌آوری شد

مدیر گروه سلامت محیط و کار معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور از جمع‌آوری ۳.۵ تن شیرینی غیربهداشتی و پلمب یک مرکز پخش کیک و شیرینی در این شهرستان خبر داد.

ابوالفضل آهی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به پلمب یک واحد پخش کیک و شیرینی در ادامه تشدید نظارت‌ها در طرح سلامت نوروزی و بازرسی‌های کارشناسان بهداشت محیط در نیشابور بزرگ گفت: با توجه به بازدیدهای انجام شده، واحد مذکور اقدام به توزیع کیک و شیرینی فاقد مشخصات بهداشتی معتبر و نیز نگهداری آنها در شرایط غیربهداشتی می‌کرد که با دقت و جدیت بازرسین بهداشت محیط، این واحد صنفی شناسایی، کشف و از ادامه فعالیت جلوگیری به عمل آمده است.

 وی افزود: با توجه به قرارگیری در روزهای پایانی سال و افزایش تقاضای مردم در خرید اقلام مصرفی خانوار، مواد غذایی خود را تنها از مراکز دارای شرایط بهداشتی و محل‌های مجاز خرید نمایند و در صورت مشاهده هر نوع از تخلفات بهداشتی، مراتب را با شماره ۱۹۰ در میان گذاشته تا در اسرع وقت پیگیری و رسیدگی شود.

مدیر گروه سلامت محیط و کار معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور همچنین از جمع‌آوری ۳.۵ تن شیرینی غیربهداشتی توسط کارشناسان بهداشت محیط خبر داد.

آهی گفت: در جریان بازدیدهای انجام شده به منظور تشدید نظارت‌ها توسط کارشناسان بهداشت محیط بر مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی، میزان ۳۵۰۰ کیلوگرم شیرینی فاقد مشخصات بهداشتی و شرایط مناسب نگهداری، کشف و جمع‌آوری شد.

 وی اذعان کرد: با توجه به اهمیت سلامت جامعه، ضروری است شهروندان گرامی شیرینی شب عید را از مراکز مجاز اعم از قنادی‌ها و شیرینی فروشی‌ها تهیه نمایند.

آهی در ادامه به نکاتی در خرید آجیل و خشکبار شب عید اشاره کرد و افزود: شهروندان در خرید آجیل شب عید تلاش نمایند تا از خرید آجیل کهنه و دارای نمک زیاد و خرید آجیل از مراکزی که آنها را در شرایط نامناسب نگهداری می‌کنند و دست‌فروشان دوره گرد خودداری نمایند.

وی اذعان کرد: آجیل‌های کهنه به دلیل ماندگاری طولانی مدت به‌ویژه در شرایط نگهداری نامناسب موجب رشد برخی قارچ‌ها و عوامل میکروبی مضر می‌شوند که این قارچ‌ها با ترشح مواد مضر در مصرف زیاد یا طولانی مدت می‌توانند اثرات مضری بر سلامتی مصرف کنندگان به همراه داشته باشند.

مدیر گروه سلامت محیط و کار معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور گفت: گاهی شهروندان آجیل را برای دوری از گرما در یخچال‌های غیراستاندارد یا در محل نامناسب یخچال نگهداری می‌نمایند که میزان رطوبت آنجا بالا بوده و نهایتاً رطوبت به رشد قارچ کمک می‌کند، بنابراین به مصرف‌کنندگان توصیه می‌شود که از مصرف آجیل‌های کهنه خودداری نموده و سعی شود از آجیل تازه به‌ویژه در ایام عید که مصرف آجیل‌ها شدیداً افزایش می‌یابد استفاده نمایند و از مراکزی که آجیل خود را در محل خنک و خشک نگهداری می‌نمایند خرید نمایند.

 آهی در پایان تصریح کرد: در هنگام خرید آجیل شهروندان ظاهر آجیل را به دقت بررسی کرده و به رنگ‌های مصنوعی آجیل دقت کنند، همچنین ضمن بررسی عطر و بوی آجیل بررسی طعم و مزه آجیل را فراموش نکنند.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ / ۱۰:۲۰
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402122920257
  • خبرنگار : 30147