مدیرکل میراث فرهنگی فارس خبر داد:

ثبت ملی دو پرونده میراث ناملموس ماه رمضان در فارس

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی فارس از ثبت ملی دو پرونده از میراث ناملموس این استان با موضوع آیین ماه مبارک رمضان خبر داد.

محمد ثابت اقلیدی امروز، ۲۲ اسفندماه با بیان اینکه آیین رمضونی و الغوثی از رسوم مردم فارس در ماه مبارک رمضان است، گفت: تاکنون پیش از ۱۳۵ پرونده میراث ناملموس فارس در فهرست ملی به ثبت رسیده است که تنها در اسفندماه جاری ۲۰ پرونده در شورای ثبت آثار ملی جای گرفت.

وی با تصریح اینکه هریک از این پرونده‌ها به آداب و رسوم و آیین سنتی خاصی در شهرستان‌های فارس می‌پردازد، افزود: دو پرونده مراسم الغوثی شهرستان گرش و رسم رمضونی شهر لطیفی در شهرستان لار جزء پرونده‌هایی است که امسال در فهرست ملی به ثبت رسیده است.

به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی میراث فرهنگی فارس، رسم رمضونی علاوه بر شهر لطیفی در شهرستان‌های دیگر نیز با تغییراتی انجام می‌شود به‌طوری‌که اول ماه رمضان از خانه داماد که تازه عقد کرده تعدادی ظروف از جنس چوب درخت خرما که به زبان محلی به آن سپ می‌گویند خوراک‌های متعددی شامل حلواهای محلی، میوه. مسقطی لاری انواع ژله، برنج، مرغ، نان رگاگ، نان شول شولی و همچنین انواع لباس و جواهرات تدارک دیده می‌شود و به خانه عروس می‌برند البته این رسم در شیراز به اسم والون شناخته می‌شود.

رسم الغوثی در گراش در شب‌های احیا در ماه رمضان برگزار می‌شود. در هنگام خواندن دعای جوشن کبیر تسبیح را در ظرف آب می‌گردانند و هم‌زمان الغوث الغوث می‌گویند البته این رسم توسط یکی از معتمدین و سالخوردگان انجام می‌شود. آب متبرک بعد از اتمام دعا برای نوشیدن به افراد حاضر در مراسم دعا داده می‌شود مردم برای دعا خواندن به صورت حلقه‌ای دور هم می‌نشینند و هر کدام از اهالی دعا را قرائت می‌کنند.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲۲ اسفند ۱۴۰۲ / ۱۵:۰۱
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1402122215976
  • خبرنگار : 50649