منتظران ماه رمضان از نگاه آیت‌الله جوادی آملی

آیت‌الله جوادی آملی در مورد ماه رمضان و اینکه برخی تنها به فکر گرسنگی و تشنگی در این ماه هستند، می‌گوید: الآن ماه مبارک رمضان آغاز شده است. بعضی‌ها می‌گویند چگونه ما ساعت‌ها غذا نخوریم؟ آن‌ها که «بدنی» فکر می‌کنند آنها را غصه‌ می‌گیرد که من به هر حال آب می‌خواهم, نان می‌خواهم و همیشه ساعت را نگاه می‌کنند که چه وقت اذان می‌شود، اما آنهایی که الهی فکر می‌کنند اصلاً منتظرند. روزشمارند که ماه مبارک رمضان بیابد.

به گزارش ایسنا، آیت‌الله جوادی آملی - مرجع تقلید و استاد اخلاق- در یکی از درس‌های اخلاق خود در مورد اهمیت ماه رمضان می‌گوید:

در بین حکمای بزرگ مثل مرحوم بوعلی و امثال آن که از بزرگان و مفاخر اسلامی هستند این‌ها آمدند به شما گفتند اگر کسی با یک غذای کمی دارد زندگی می‌کند شما این را باور کنید، برای اینکه اولا طب و دوما معارف برتر از طب این را تجویز می‌کند.

مرحوم بوعلی مثالی ذکر می‌کند و می‌گوید «انسان روحی دارد و بدنی. نه بدن اصل است، نه همتای هم‌اند، برای اینکه بدن را روح دارد اداره می‌کند. این بدن غذا می‌خواهد ولی در حال نشاط و اندوه, ما می‌آزماییم که این بدن چیزی نمی‌خواهد».

اگر کسی ـ ان‌شاءالله ـ برای فرزندش جشنی در پیش داشته باشد این از صبح تا نیمه شب مرتب در حرکت است به استقبال و بدرقه مهمان‌ها می‌پردازد، از صبح که شروع کرده چیزی نخورده تا نیمه شب و وقتی نیمه شب هم که شد به او شام تعارف می‌کنند می‌گوید من میل ندارم از بس خوشحال است، در نشاط و خوشحالی. روح به بدن توجه ندارد، به آن هدف والای خودش متوجه است، چون به بدن توجه ندارد، بنابراین غذا نمی‌خواهد و سالم هم هست؛ ولی می‌گوید میل به غذا ندارم ـ خدای ناکرده ـ در اندوه و غم اگر کسی عزیزی را از دست داد از صبح تا غروب مرتب حمل جنازه و تشییع کردن و دفن کردن و تلقین کردن و بدرقه کردن, نیمه شب کارش تمام می‌شود؛ اما هیچ اشتها به غذا ندارد, چرا؟ چون روحش جای دیگر است؛ بدن، اصل نیست.

شما می‌بینید دو برادر از یک خانواده یکی گرفتار شکم است و مرتب ساعت نگاه می‌کند و می‌گوید روز طولانی است؛ اما یکی دیگر که اهل معناست، اصلاً نمازش را هم اوّل وقت می‌خواند، چون خیلی فضیلت دارد نماز مغرب و عشا را انسان به حالت روزه بخواند، قبل از افطار گرچه وقتی اوّلِ اذان شد شخص صائم نیست، دیگر روزه ندارد، ولی قبل از اینکه چیزی میل کند این نماز مغرب و عشا را بخواند نه تنها فضیلت اوّل وقت است، بلکه فضیلت صلات صائم را دارد، حواسمان جمع باشد.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲۲ اسفند ۱۴۰۲ / ۱۱:۰۹
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 1402122215657
  • خبرنگار : 30189