چرا رژیم صهیونیستی می‌خواهد عشایر مسؤولیت اداره غزه را بر عهده بگیرند؟

طی روزهای گذشته رژیم صهیونیستی از طریق طرف‌ها و نهادهای بین‌المللی به دنبال ایجاد جایگزینی برای دولت حماس در نوار غزه از طریق ایجاد اداره‌های مدنی از عشایر بود اما این تلاش‌ها با مخالفت شدید خانواده‌های سرشناس فلسطینی روبه‌رو شد.

به گزارش ایسنا، به گفته مسؤولان فلسطینی، حقوقدانان و منابع محلی نهادهای بین‌المللی اخیرا به دستور رژیم صهیونیستی با خانواده‌های فلسطینی در شهر غزه برای بر عهده گرفتن اداره نوار غزه جلساتی را برگزار کردند. رژیم صهیونیستی علاوه بر تلاش برای از بین بردن حکمرانی حماس در غزه از طریق این اقدام برای بازگرداندن نفوذ خانواده‌ها در نوار غزه و ایجاد ناامنی و درگیری‌های خانوادگی که احتمالا منجر به آشوب و درگیری در داخل جامعه فلسطین می‌شود، تلاش می‌کند.

قبل از کنترل حماس بر نوار غزه در سال ۲۰۰۷ برخی از این خانواده‌ها نفوذ زیاد و سلاح‌های شخصی مختلفی داشتند و همین مساله موجب اختلافات و نوعی ناامنی در غزه شده بود اما جنبش حماس توانست آن را از بین ببرد.

این خانواده‌ها طی سال‌های گذشته این وضعیت و کمیته‌ها و تجمعات خود را برای پایان دادن به هرگونه اختلافات یا مشکلاتی در جامعه با هماهنگی با دولت حفظ کردند.

صبح روز یکشنبه مجمع ملی قبایل، عشایر و خانواده‌های فلسطینی در غزه در بیانیه‌ای اعلام کردند: قبایل جایگزینی برای هرگونه نظام سیاسی فلسطینی نیست بلکه بخشی از جامعه فلسطین در غزه و حامی مقاومت و جبهه داخلی در مقابله با اسرائیل هستند.

این مجمع بر لزوم تقویت مشارکت ملی در تصمیم‌گیری‌ها از طریق نهادهای مردمی و برگزاری انتخابات ریاستی، قانونگذاری و شورای میهنی تأکید کرد.

مجمع یاد شده تأکید کرد همکاری با دشمن صهیونیستی در بازگرداندن ساختار بد آوازه انجمن روستایی و ایجاد تشکل‌های بیداری عشایری در خدمت رژیم اشغالگر غاصب ممنوع بوده و هر کسی که در این موارد مشارکت کند، با آن همانند رژیم اشغالگر برخورد می‌شود.

انجمن روستاها تشکلات اداری است که رژیم صهیونیستی در سال ۱۹۷۸ تأسیس کرد و از طریق آن برای ایجاد یک رهبری فلسطینی جایگزین سازمان آزادی بخش فلسطین (ساف) تلاش کرد تا بتواند در مذاکرات حکومت خودگردان و اجرای طرح اداره مدنی رژیم صهیونیستی شرکت کند اما تل‌آویو در آن زمان نتوانست طرح خود را اجرا کند.

اسماعیل الثوابته، مدیرکل دفتر اطلاع رسانی دولتی در نوار غزه پیش از این اعلام کرد: طرف‌های بین‌المللی با دستور رژیم صهیونیستی ۱۲ نشست را با عشایر در نوار غزه در راستای تلاش برای اداره نوار غزه بعد از جنگ برگزار کردند. تمام خانواده‌ها با این پیشنهاد و هرگونه طرح اشغالگران برای ضربه به جبهه داخلی فلسطین مخالفت کردند.

رامی عبده، حقوقدان فلسطینی گفت: طرف‌های بین‌المللی این نشست‌ها را با عشایر و خانواده‌های سرشناس غزه برگزار کردند که آخرین آن در دفتر خانواده شحیبر در محله الصبره بود اما حتی یک خانواده نیز با این طرح موافقت نکرد.

منابع فلسطینی در نوار غزه نیز تأکید کردند: برخی طرف‌های وابسته به رژیم صهیونیستی با عنوان سازمان‌های بین‌المللی با برخی چهره‌های سرشناس و نمایندگان خانواده‌های غزه برای تشکیل هیئت‌هایی جهت اداره محله‌ها و مناطق مشخص دیدار کردند اما این خانواده‌ها به شدت با این پیشنهاد و نشست با هرگونه طرف صهیونیستی مخالفت کردند.

یک منبع امنیتی در حماس نیز اعلام کرد: اگر عشایر و خانواده‌های بانفوذ غزه بخواهند با رژیم اشغالگر تعامل داشته باشند این یک خیانت ملی است که هرگز اجازه آن را نخواهیم داد. تلاش اشغالگران برای ایجاد اداره‌های مدنی برای اداره امور غزه یک توطئه شکست خورده است که هرگز محقق نخواهد شد. ما با مشت آهنین تمام کسانی را که بخواهند به جبهه داخلی غزه لطمه بزنند، هدف قرار می‌دهیم. ما هرگز اجازه تحمیل قواعد جدید را نخواهیم داد و به دشمن اجازه نمی‌دهیم که از طریق بازی‌های سیاسی در غزه شکست‌های خود در میدان را جبران کند.

این منبع امنیتی گفت: مقاومت تنها ضامن برای ما به عنوان یک ملت است و تمام تلاش‌ها برای برهم زدن امنیت و ثبات ما در نوار غزه محکوم به شکست است. ما هرگز اجازه آن را نمی‌دهیم.

اکرم عطا الله، نویسنده و تحلیلگر سیاسی گفت: رژیم اشغالگر از طریق متوسل شدن به عشایر فلسطینی تلاش می‌کند تا جایگزین‌هایی را برای حماس، تشکیلات خودگردان فلسطین و جنبش فتح برای اداره امور نوار غزه پیدا کند و ما هرگز این مساله را قبول نخواهیم کرد.

وی در گفت‌وگو با خبرگزاری آناتولی گفت: بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل به دنبال ایجاد تنش و برهم زدن وضعیت فلسطین است. نوار غزه یک منطقه عشایری نیست و بیشتر ساکنان عضو عشایر نیستند. در نتیجه چنین گزینه‌ای هرگز در نوار غزه موفقیت آمیز نخواهد بود. رژیم اشغالگر می‌خواهد مجددا انجمن‌های روستاها را که در سال ۱۹۷۸ شکست خورد، بازسازی کند. متوسل شدن اسرائیل به این گزینه نشان دهنده بحران و عدم تمایل آن به حکومت حماس و تشکیلات خودگردان فلسطین است. اسرائیل در تحقق اهداف خود درباره سرنگونی حماس شکست خورده است.

ابراهیم المدهون، تحلیلگر و نویسنده سیاسی فلسطینی گفت: هدف اسرائیل برای کنار زدن هرگونه نهاد رسمی فلسطینی از جمله حماس و تشکیلات خودگردان فلسطین ایجاد آشوب و خلأ است.

وی به خبرگزاری آناتولی گفت: رژیم اشغالگر به تقویت یک نهاد فلسطینی که غزه و کرانه باختری را به هم وصل کند، تمایلی ندارد. برای همین با تشکیلات خودگردان فلسطین و حماس مخالف است و نگران تکرار عملیات طوفان الاقصی است.

وی افزود: رژیم اشغالگر در به کارگیری خانواده‌ها و عشایر فلسطینی موفق نخواهد شد چرا که آنها با این مساله مخالف هستند و آن را خیانت به طرح ملی فلسطین می‌دانند.

بنیامین نتانیاهو درباره جدیدترین مواضعش در خصوص روز بعد از جنگ، با اداره نوار غزه توسط تشکیلات خودگردان فلسطین مخالفت کرد و گفت: این آخرین کاری است که باید انجام دهد.

از سوی دیگر اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس یکشنبه هشدار داد: رژیم اشغالگر جنگ روانی را علیه ملت ما به راه انداخته است و برای ایجاد آشوب و تنش تلاش می‌کند اما همه این اقدامات شکست خواهد خورد و موفق نخواهد شد.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۲۱ اسفند ۱۴۰۲ / ۱۰:۳۷
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1402122114854
  • خبرنگار : 71516