یک مقام مسئول در وزارت علوم:

دانشگاه‌ها بهترین محل تمدن‌سازی و پرورش نگاه و اندیشه سیدجمال هستند

قائم مقام معاون فرهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: اندیشه‌های سیدجمال‌الدین اسدآبادی بیش از هر زمان دیگر باید تقویت شود و در این رابطه دانشگاه‌ها بهترین محل تمدن‌سازی و پرورش نگاه و اندیشه سیدجمال هستند.

رشید جعفرپور عصر پنجشنبه ۱۷ اسفند در دومین روز از همایش سیدجمال‌الدین اسدآبادی به نام همایش ملی بیداری و احیای تمدن اسلامی بر مبنای اندیشه‌های سیدجمال در اسدآباد، اظهار کرد: سیدجمال‌الدین اسدآبادی  چندین ویژگی دارد که وی را از شخصیت‌های دیگر متمایز کرده و شخصیتش را منحصربفرد می‌کند، وی نگاه فراملی و بین‌المللی داشته و به فکر اسلام و جهان اسلام بوده و به یک منطقه و مذهب منحصر نبوده است.

وی با بیان اینکه سیدجمال‌الدین اسدآبادی نگاه شاگردپرورانه از شخصیت‌های مختلف داشته است و سعی کرده شاگردان متعددی را تربیت کند، تصریح کرد: سیدجمال یک مصلح کنشگر بوده و علاوه بر فعالیت در حوزه اندیشه، کنشگر اجتماعی نیز به شمار می‌رود که در این رابطه با طبقات مختلف اجتماع ارتباط داشته است.

جعفرپور زمان‌شناسی را یکی از خصوصیات مهم سیدجمال‌الدین اسدآبادی برشمرد و گفت: سیدجمال‌الدین اسدآبادی به مشکلات جهان اسلام زمان خود آگاه و با علم و مسائل روز آشنا بود.

وی با اشاره به شخصیت نمونه سیدجمال‌الدین اسدآبادی خاطرنشان کرد: امروز جهان اسلام بیش از هر زمان دیگری به نگاه وحدت‌بخش سیدجمال نیاز دارد، در زمانی‌که در غزه هزاران نفر کشته می‌شود و هنوز چنگال استعمار گلوی  جهان را گرفته باید افرادی چون سیدجمال‌الدین اسدآبادی‌ها باشند تا مردم با وجود آنها به ظلم استعمارگران آگاه شوند.

جعفرپور همچنین با تأکید بر ضرورت ایجاد پژوهشکده  سیدجمال در دانشگاه سیدجمال‌الدین اسدآبادی اظهار کرد: لازم است علاوه بر رشته‌های مختلف که در این دانشگاه تدریس می ‌شود، مسئولان و استاندار همدان کمک کنند که  در حوزه اندیشه سیدجمال نیز در این دانشگاه ورود کنیم و این اندیشه سیدجمال جان بگیرد و شاهد اثرات اجتماعی آن  باشیم چراکه دانشگاه‌ها مسئولیت اجتماعی دارند که اندیشه‌ها را به سمت جامعه ببرند و این‌ مسئولیت اجتماعی ایجاب می‌کند در این رابطه ورود پیدا کنیم.

رئیس دانشگاه سیدجمال‌الدین اسدآباد نیز با اشاره به استقبال بی‌سابقه پژوهشگران از چهارمین همایش ملی بیداری و احیای تمدن اسلامی بر مبنای اندیشه‌های سیدجمال‌الدین اسدآبادی اظهار کرد: این همایش به عنوان چهارمین همایش با دریافت بیش از ۱۳۰ مقاله کامل، از لحاظ استقبال علمی نویسندگان و پژوهشگران در رتبه نخست قرار دارد.

دکتر صادق خزل‌پور افزود: از ۱۳۰ مقاله ارسال شده به دبیرخانه این همایش، ۱۰۴ مقاله از دانشگاه‌های بزرگ، معتبر و متنوع کشور اعم از دانشگاه‌های تهران، تربیت مدرس، شهید بهشتی، شیراز، مشهد، سمنان، دانشگاه بین‌المللی تقریب مذاهب، بوعلی‌سینا، ایلام، رازی، قزوین و در مجموع شامل ۱۲۰۰ صفحه توسط داوران علمی تأیید شده است.

وی با اشاره به افزایش ۱۰۰ درصدی مقالات در چهارمین همایش ملی بیداری و احیای تمدن اسلامی بر مبنای اندیشه‌های سیدجمال‌الدین اسدآبادی به نسبت نخستین همایش خاطرنشان کرد: پس از پایان همایش این مقالات به صورت کتابچه تدوین خواهد شد.

خزل‌پور تصریح کرد: چهارمین همایش ملی بیداری و احیای تمدن اسلامی بر مبنای اندیشه‌های سیدجمال‌الدین اسدآبادی در پایگاه استنادی جهان اسلام ثبت شده و مجوز ISC را کسب کرده است.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۱۷ اسفند ۱۴۰۲ / ۲۱:۳۷
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1402121712645
  • خبرنگار : 50037