آغاز رزمایش ناتو در نزدیکی مرزهای روسیه

رزمایش ناتو امروز (دوشنبه) با هدف دفاع از «قلمروی گسترش یافته نوردیک» و با حضور بیش از ۲۰ هزار سرباز از ۱۳ کشور به مدت ۲ هفته در مناطق شمالی فنلاند، نروژ و سوئد برگزار می‌شود.

به گزارش ایسنا، بیش از ۴۰۰۰ سرباز فنلاندی در این رزمایش با عنوان «واکنش نوردیک ۲۰۲۴» به رهبری نروژ حضور دارند که بیانگر حضور گسترده کشورهای تازه پیوسته به ناتو در یک مانور نظامی خارجی است.

این رزمایش بخشی از بزرگترین رزمایش ناتو از زمان جنگ سرد است که «مدافع استوار ۲۰۲۴» نام دارد.

به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، نیروهای دفاعی فنلاند در بیانیه‌ای اعلام کردند: «برای نخستین بار، فنلاند به عنوان یکی از اعضای ناتو در رزمایش دفاع جمعی کشورهای عضو ائتلاف شرکت می‌کند».

فنلاند با ۱۳۴۰ کیلومتر مرز با روسیه در آوریل ۲۰۲۳ و در یک حرکت تاریخی در پی چندین دهه بی‌طرفی نظامی به ناتو ملحق شد. درخواست عضویت سوئد نیز اکنون مورد تایید تمامی کشورهای عضو این ائتلاف قرار گرفته و این کشور سی و دومین عضو ناتو می‌شود.

برای چندین سال، رزمایش‌های ۲سالانه ناتو که در شمالگان انجام می‌شد، «واکنش سرد» نام داشت.

نیروهای مسلح نروژ در وبسایت خود اعلام کرد: «با توجه به گسترش ناتو و پیوستن سوئد و فنلاند، ما اکنون آن را واکنش نوردیک می‌نامیم. رزمایش امسال با حضور نروژ، فنلاند و سوئد است».

دیگر کشورهای شرکت کننده در این رزمایش که تا ۱۵ مارس ادامه دارد، بلژیک، انگلیس، کانادا، دانمارک، فنلاند، فرانسه، آلمان، ایتالیا، هلند، نروژ، اسپانیا، سوئد و آمریکا هستند.

تقریبا نیمی از سربازان، در رزمایش زمینی حضور دارند. مابقی هم در دریا هستند و بیش از ۵۰ زیردریایی، ناوچه، ناوشکن، ناوهواپیمابر و سایر وسایل آبی-خاکی در این رزمایش حضور دارند. همچنین بیش از ۱۰۰ جنگنده، هواپیمای ترابری، هواپیمای تجسس دریایی و هلیکوپتر نیز در این رزمایش حضور دارند.

مقام‌های نظامی نروژ اعلام کردند، این رزمایش بر روی دفاع و حفاظت از منطقه نوردیک متمرکز است.

یکی از افسران نیروی هوایی سلطنتی نروژ گفت: «ما باید بتوانیم از خودمان دفاع کنیم و هر کسی را که می‌خواهد مرزهای ما، ارزش‌ها و دموکراسی ما را زیر پا بگذارد و به چالش بکشد، متوقف کنیم».

او همچنین گفت: «حضور گسترده نیروهای کشورهای نوردیک بیانگر این منطقه مهم و استراتژیک برای ناتو است و این رزمایش، آمادگی و ظرفیت‌های کشورهای منطقه را برای انجام عملیات مشترک در مقیاس بزرگ در شرایط جوی و آب و هوایی مختلف تقویت می‌کند».

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۴ اسفند ۱۴۰۲ / ۱۰:۴۸
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1402121409796
  • خبرنگار : 71129