به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری راشا تودی، نعمان کورتولموش، رئیس پارلمان ترکیه امروز (دوشنبه) گفت: سوئد اقدامات تحریکآمیز انجام میدهد و همزمان میخواهد عضو ناتو شود. ببخشید، اما ترکیه کشوری است که پای حرفش ایستاده و وعدههایش را عملی خواهد کرد، اما خوب است که دیگران هم چنین باشند. برای سوئدی که به وعدههایش عمل نمیکند، عضویت در ناتو رویای (ناشی از ) نشئگی است.
او همچنین آتش زدن قرآن توسط فردی در مقابل بزرگترین مسجد استکهلم در سوئد را اقدامی بسیار تحریکآمیز، اسلامستیزانه و ضدانسانی دانست که به هیچوجه قابل دفاع نیست.
مقامات سوئد در گذشته هتک حرمت قرآن را محکوم کردند، اما میگویند اقداماتی از این قبیل بر اساس آنچه «قوانین لیبرال» این کشور نوردیک میخوانند، «مجاز» محسوب میشود.
سوئد مدعی است که آزادی بیان زیادی دارد و به عقاید مختلف احترام میگذارد، اما به گفته رئیس پارلمان ترکیه، این ادعایی دروغین است.
کورتولموش گفت که موافقت آنکارا با عضویت فنلاند در ناتو بدین معنا نیست که سوئد هم چنین پاسخی دریافت خواهد کرد.
به دنبال حمله روسیه به اوکراین، فنلاند و سوئد درخواست عضویت در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) را ارائه کردند که به تایید تمامی اعضای آن بستگی دارد. ترکیه اما شروطی داشت؛ از جمله اینکه این دو کشور منطقه نوردیک از فعالان کُرد و حامیان پکک حمایت نکرده و افراد مظنون را به ترکیه بازگردانند.
با این حال، مذاکرات چندجانبه با پستی بلندیهای زیادی مواجه شده است. در ۳۱ مارس ۲۰۲۳ درخواست فنلاند به تایید تمام اعضای این اتحاد نظامی رسید؛ اما سوئد هنوز منتظر موافقت مجارستان و ترکیه است و اهانتهای اخیر چهرههای افراطی در این کشور به قرآن کریم، کار استکهلم را در جلب رضایت آنکارا دشوارتر کرده است.
نعمان کورتولموش از اساس با عضویت سوئد در ناتو ابراز مخالفت نکرد، اما گفت که استکهلم باید «مشقهایش را بنویسد و از اقدامات تحریکآمیز اجتناب کند.»
سوئد در حالی خواستار موافقت ترکیه با عضویتش در ناتو شده که ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو اخیرا در واکنش به قرآنسوزی در استکهلم گفت: «متوجه احساسات و عواطف عمیقی که این اقدام برانگیخته، میشوم. آتش زدن قرآن توهینآمیز و ناشایست است؛ اما لزوماً غیرقانونی نیست!»
انتهای پیام
نظرات