فتح الله بیات در گفتوگو با ایسنا، درباره تحصیل دانشجویان در رشتههای متناسب با نیاز بازار کار اظهار کرد: آنچه که شایسته است باید رشتههایی را در دانشگاهها تعریف کنیم که بازار کار خود را داشته باشند و زیرساختهای آن را فراهم کنیم. اگر بدون ایجاد زیرساختهای لازم، در رشتههای دانشگاهی دانشجو جذب کنیم، در آن صورت با خیل عظیمی از دانشجویان بیکار مواجه میشویم که بازار نیازی به رشته تحصیلی آنها ندارد.
وی ادامه داد: این دسته از دانشجویان که به آنها عنوان تحصیلکردگان بیکار اطلاق میشود، سالها در دانشگاه علم آموزی میکنند، به امید آنکه بتوانند پس از فارغ التحصیلی در رشته تحصیلی خود مشغول کار شوند ولی پس از فراغت از تحصیل بازار کار مناسب خود را پیدا نمیکنند.
بیات تصریح کرد: باید حق بدهیم به جوانان که پس از سالها تحصیل در دانشگاه توقع داشته باشند، در جایی مشغول کار شوند بنابراین وظیفه دستگاههای متولی است که با نیازسنجی بازار کار رشتههایی را در دفترچهها بگنجانند که افراد پس از تحصیل در آنها بتواند جذب بازار کار شوند و یک درآمد حداقلی داشته باشند.
این فعال حوزه کار یادآور شد: اگر قرار باشد تحصیلکرده فوق لیسانس بیکار به جامعه عرضه شود، چه نیازی به صرف هزینه و وقت و رفتن به دانشگاه بود؟ به همین دلیل معتقدم باید به شکلی عمل کنیم که رشتههایی که کاربردی ندارند یا فاقد بازار کار هستند، حذف شود و در آنها دانشجو جذب نشود تا در آینده بازار کار این رشتهها به مشکل نخورد.
وی در عین حال با تاکید بر ارائه دروس عملی در کنار دروس نظری و تئوری گفت: معتقدم دانشجویان در کنار دروس تئوری و نظری باید کار عملی و کارگاهی را هم فرا بگیرند و در کنار رشتههای دانشگاهی، حتماً کارگاههای آموزشی فعال شود.
به گفته رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی اگر کارگران و نیروهای کار در کارگاهها دورههای مهارتی را بگذرانند و در کنار آموزش تئوری، کار تجربی هم داشته باشند، سریعتر جذب بازار کار میشوند و در بازار کار نقش آفرینی می کنند.
انتهای پیام