یک تولیدکننده عنوان کرد

می‌توانیم تامین‌کننده بازار داخل و صادرکننده خوبی باشیم / الزام بهبود فضای کسب‌وکار

در پی دیدار تولیدکنندگان با رهبر انقلاب دبیر انجمن زنجیره‌های تولیدکنندگان گوشت مرغ ضمن اشاره به تاکید رهبری بر تقویت بخش خصوصی و نظارت دولت به جای دخالت، گفت: اگر این دخالت‌ها در بخش تولید و قیمت‌گذاری نباشد و بر حمایت از تولید تمرکز شود هم توانایی تامین بازار داخل را داریم و هم می‌توانیم عمده بازارهای اطراف را پوشش دهیم.

رضا مبصری در گفت‌وگو با ایسنا،   اظهار کرد: فعالان اقتصادی به دخالت بیش از حد دولت در امورشان معترض هستند و تاکیدات رهبری در خصوص نظارت دولت به جای دخالت از اهمیت زیادی برخوردار است.

وی افزود: فعالان اقتصادی از بخش‌های مختلفی در محضر رهبری صحبت کردند که اشتراکاتی بینشان وجود داشت. فعالان از مشکلات نحوه تامین مالی، مسائل مربوط به صادرات و استمرار صادرات و عده‌ای نیز در خصوص توانمندی‌هایشان صحبت کردند.

دبیر انجمن زنجیره‌های تولیدکنندگان گوشت مرغ ایران در پاسخ به اینکه چه راهکارهایی برای افزایش و استمرار صادرات خصوصا در بخش کشاورزی وجود دارد؟ گفت: یکی از کامل‌ترین زنجیره‌های تولید در کشور گوشت مرغ است که نه تنها این توانایی وجود دارد که کشور را از واردات بی نیاز کنیم، بلکه می‌توان  ۷۰۰ هزار تا یک میلیون تن صادرات نیز در سال داشت.

وی با اشاره به اینکه سیاست‌هایی که گاها برای محدود کردن تولید داخل به دلایل مختلف اعمال می‌شود باعث می‌شود که نگاه دولت بیشتر به تامین بازار داخل و نگاه بیش از اندازه بر قیمت باشد، گفت: این دو عامل یعنی محدود کردن تولید و سرکوب قیمت باعث می شود، شاهد نوسانات زیاد در تولید باشیم.

مبصری در ادامه گفت: اگر دخالت‌ها نباشد و بر حمایت از تولید تمرکز شود هم توانایی تامین بازار داخل را داریم و هم می‌توانیم عمده بازارهای اطراف را پوشش دهیم.

وی با اشاره به اینکه در همه زمینه‌ها در صنعت طیور به دلیل وجود ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی دولت خودش را محق می‌داند که دخالت کند، گفت: مداخله دولت در بازارها و مقاصد تولید هم وجود دارد. بایستی به صورت مداوم تولیدات خود را به میادینی عرضه کنیم که مرکز تجمع دلالان است. دلالان با قیمت پایین و دستوری دولت از ما مرغ خریداری می‌کنند و با قیمت بالاتر در بازار می‌فروشند. این یعنی هم ما متضرر می‌شویم که محصول خود را ارزان می‌فروشیم و هم مصرف کننده متضرر می‌شود که گران خریداری می‌کند و در این بین سود تنها به جیب عده‌ای خاص می‌رود.

دبیر انجمن زنجیره‌های تولیدکنندگان گوشت مرغ ایران عنوان کرد: محدودیت منابع تامین و گشایش اعتبار و تخصیص دیرهنگام ارز نیز برخی از مداخلات دیگر دولت در این بخش است.

وی اضافه کرد: بر زنده بودن و قدرتمند بودن بخش خصوصی تاکید داریم. بخش خصوصی می‌تواند اشتغال ایجاد کند، ایده بدهد، نوآوری کند و اقتصاد را جلو ببرد دولت به تنهایی نمی‌تواند  و بایستی برای حضور پر رنگ بخش خصوصی بستر سازی کند.

مبصری در پایان گفت: رهبر اشاره کردند به فضای کسب و کار و اینکه مسئولان فضای کسب و کار را بهبود ببخشند. متاسفانه در این زمینه همواره شاهد سقوط رتبه کشور در فضای کسب و کار بین‌المللی بودیم و بر اساس آخرین آمار رتبه ۱۲۷ را داشتیم و در شاخص پیشرو هم نیم درصد به عقب برگشته‌ایم. این یعنی مسیری که در پیش گرفتیم اشتباه است و ۱۲۶ نقطه بهتر در دنیا برای سرمایه‌گذاری وجود دارد. عدم توجه به این موضوع باعث فرار سرمایه می‌شود.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۱۱ بهمن ۱۴۰۲ / ۱۲:۲۸
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 1402111108167
  • خبرنگار : 71553