مذاکرات پاریس، موجب تنش در کابینه نتانیاهو شده است

رسانه‌های عبری گزارش دادند، مذاکرات پاریس درباره تبادل اسرا میان رژیم صهیونیستی و حماس و برقراری آتش‌بس در غزه، موجب تنش در کابینه رژیم صهیونیستی شده و وزیر امنیت داخلی این رژیم تاکید کرده که توقف جنگ به معنای انحلال کابینه است.

به گزارش ایسنا، اظهارات ایتامار بن گویر، وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی درباره اینکه توقف جنگ غزه به معنای انحلال کابینه راستگرای این رژیم است، در راستای تهدیداتی است که بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی از احزاب دست راستی در کابینه خود دریافت کرده است.

هدف از این تهدیدات، ممانعت از موافقت نتانیاهو با معامله‌ای است که رسانه‌های غربی و عبری درباره آن صحبت می‌کنند. وزرای حزب لیکود نیز به این مسئله اعتراض کرده‌اند. ‏یوآو کیش، وزیر آموزش رژیم صهیونیستی نیز پذیرفتن این معامله را تسلیم شدن در برابر حماس دانست.

شبکه ان‌بی‌سی نیوز آمریکا به نقل از یک منبع آگاه از مذاکرات کنونی در پاریس، درباره معامله تبادل اسرا میان رژیم صهیونیستی و مقاومت فلسطین اعلام کرد: مذاکره‌کنندگان اسرائیل، آمریکا، مصر و قطر با چارچوبی برای معامله جدید موافقت کردند. این توافق شامل آزادی اسرای آمریکایی و اسرائیلی باقیمانده در غزه در چند مرحله است و همزمان با آن روند جنگ به صورت تدریجی متوقف شده و کمک‌ها وارد نوار غزه می‌شود. همچنین تعدادی از اسرای فلسطینی در زندان‌های رژیم صهیونیستی آزاد می‌شوند.

محمد بن عبدالرحمان آل ثانی، نخست‌وزیر و وزیر خارجه قطر تأکید کرد: مرحله کنونی مذاکرات احتمالا منجر به توقف دائم جنگ در آینده در غزه شود. ما به پیشرفتی درباره موضوع اسرا دست یافتیم و مذاکرات در مقایسه با هفته‌های گذشته روند بهتری دارد.

به گزارش خبرگزاری سما، از سوی دیگر بتسلئیل اسموتریچ، وزیر دارایی و رئیس حزب صهیونیسم دینی تأکید کرد حزب وی هرگز با توقف جنگ در غزه به مدت دو ماه موافقت نخواهد کرد.

وی خواهان ایجاد حکومت نظامی توسط رژیم صهیونیستی در نوار غزه شد.

اسموتریچ در نشست حزب صهیونیسم دینی در کنست (پارلمان رژیم صهیونیستی) گفت: توقف جنگ در غزه به مدت دو ماه به معنای از دست دادن تمام دستاوردهایی است که با خون نیروهایمان آن را محقق کرده‌ایم. این مسئله به حماس اجازه خواهد داد تا کنترل این منطقه را در دست بگیرد. آزادی تعداد زیادی از فلسطینی‌ها تمام یهودیان جهان و اسرائیل را هدف عملیات ربایش قرار می‌دهد، برای همین هرگز با چنین معامله‌ای موافقت نمی‌کنیم.

اظهارات اسموتریچ به دنبال گزارشات رسانه‌های عبری درباره معامله قریب‌الوقوع میان حماس و رژیم صهیونیستی برای برقراری آتش‌بس دو ماهه و آزادی تعداد زیادی از اسرای فلسطینی در زندان‌های رژیم صهیونیستی در ازای آزادی اسرای صهیونیست است.

اسموتریچ گفت: تنها راه برای تضمین کنترل ما بر این منطقه در دراز مدت تشکیل حکومت نظامی در غزه است که نظارت بر توزیع کمک‌های بشردوستانه را بر عهده داشته باشد و به نیروهای حماس اجازه مجدد کنترل در آنجا را ندهد. حکومت نظامی اسرائیل در غزه باید کارمندان آژانس امداد و کار آوارگان فلسطینی (آنروا) را اخراج کند. همه می‌دانند که کارمندان آنروا بخشی از حمله هفتم اکتبر هستند.

اسموتریچ همچنین خواهان اخراج آنروا از کرانه باختری به ویژه شهر قدس شد و گفت: این موضوع را در جلسه آتی کابینه مطرح می‌کنم.

به دنبال ادعاهای رژیم صهیونیستی درباره مشارکت ۱۲ تن از کارمندان آنروا در حمله هفتم اکتبر حماس به شهرک‌های غلاف غزه، ۱۲ کشور حمایت مالی خود را از این آژانس به حالت تعلیق درآوردند. این کشورها عبارتند از: آمریکا، کانادا، استرالیا، ایتالیا، انگلیس، فنلاند، آلمان، هلند، فرانسه، سوئیس، ژاپن و اتریش.

آنروا جمعه اعلام کرد تحقیقاتی را درباره این ادعاها آغاز کرده است.

اسموتریچ گفت: همچنین یک راه‌حل هدفمند برای آینده غزه از طریق مهاجرت صدها هزار تن از فلسطینی‌ها به اماکن دیگر در جهان وجود دارد. علاوه بر کنترل امنیتی، اسرائیل باید شهرک‌سازی را در نوار غزه از سر بگیرد چرا که بدون شهرک‌سازی امنیتی وجود ندارد.

وزرای احزاب ائتلاف دولتی رژیم صهیونیستی شامگاه یکشنبه در کنفرانسی در قدس غربی درباره کنترل نوار غزه و ایجاد شهرک‌سازی در آن و تشویق ساکنان به مهاجرت شرکت کردند. این کنفرانس با طرح حزب قدرت یهود به رهبری ایتامار بن گویر برگزار شد.

از سوی دیگر طاهر النونو، مشاور اطلاع‌رسانی رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس گفت: توقف جنگ غزه مقدمه اصلی برای هر گامی در آینده است. موضع ما درباره لزوم توقف کامل درگیری و تبادل اسرا و بازسازی ثابت است.

جنگ ارتش رژیم صهیونیستی در غزه که از هفتم اکتبر آغاز شده به شهادت ۲۶ هزار و ۶۳۷ نفر و ۶۵ هزار و ۳۸۷ مجروح منجر شده که بیشتر آنها زنان و کودکان هستند.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۰ بهمن ۱۴۰۲ / ۰۹:۴۶
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1402111007053
  • خبرنگار : 71516

برچسب‌ها