به گزارش ایسنا، اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس گفت: مبنای پاسخ ما به این پیشنهاد اولویت دادن به توقف تجاوزات وحشیانه و خروج کامل نیروهای اشغالگر از نوار غزه است.
براساس گزارش الجزیره، وی با بیان اولویتهای جنبش حماس تصریح کرد: حماس پذیرای هر ایدهای است که منجر به پایان دادن به تجاوز به غزه و ایجاد سرپناه برای آوارگان شود.
هنیه افزود: حماس از بررسی هرگونه ابتکار یا ایده جدی و عملی به شرطی که منجر به توقف همه جانبه تجاوز، تامین امنیت آوارگان و روند بازسازی، رفع محاصره و تکمیل فرآیند جدی تبادل اسرا شود، استقبال میکند.
رئیس دفتر سیاسی حماس گفت که دعوتی برای دیدار از قاهره دریافت کردهاست تا در مورد توافقنامه چارچوب صادر شده در نشست پاریس و الزامات اجرای آن به نحوی که منافع مردم فلسطین تامین شود، گفتوگو کند.
هنیه از نقش قطر و مصر در دستیابی به توافق آتشبس پایدار در غزه در مسیر پایان دادن به تجاوزات و نیز از موضع آفریقای جنوبی در طرح شکایت علیه اسرائیل در دیوان بینالمللی دادگستری تقدیر کرد.
وی همچنین موضع آمریکا و برخی کشورهای غربی در قبال آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) و تعلیق کمک مالیشان به جای افزایش آن را محکوم کرد.
هنیه گفت: جهان باید برای توقف این کشتارها و جنایات جنگی در غزه و اعدامها، بازداشتها و یورشهای روزانه به شهرها و اردوگاهها در کرانه باختری، به اشغالگران فشار بیاورد. این اقدامات عزم و اراده ملت ما برای دستیابی به آزادی و استقلال را در هم نخواهد شکست.
در این راستا پیشتر «محمد نزال» از رهبران جنبش حماس در گفتوگو با «الجزیره مباشر» اظهار کرد: پاریس یکشنبه میزبان نشستی برای پایان دادن به موضوع جنگ و اسرا بود و طرفهای حاضر در پایتخت فرانسه به یک چشمانداز مشترک دست یافتند که ظرف چند ساعت به دست ما خواهد رسید تا درباره آن تصمیمگیری کنیم.
به گزارش خبرگزاری سما، نزال با بیان اینکه موضع حماس انعطاف پذیر و باز است و میخواهد تجاوز به ملت فلسطین را متوقف کند، خاطرنشان کرد که روند تبادل اسرا بخشی جدایی ناپذیر از مذاکرات است.
رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس همچنین اظهار کرد: ما حملات به برادرانمان در لبنان، یمن، سوریه و عراق و ادامه تهدیدها علیه ایران را محکوم میکنیم.
انتهای پیام
نظرات