معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اردبیل مطرح کرد

خطر سرطان زایی نمک دریایی تصفیه نشده به اثبات رسیده است

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اردبیل گفت: سرطان زایی نمک دریای تصفیه نشده به دلیل وجود انواع ناخالصی‌ها از جمله فلزات سنگین به اثبات رسیده است.

رامین نسیمی دوست ۸ بهمن در گفتگو با خبرنگاران در محل دانشگاه علوم پزشکی اردبیل با بیان این مطلب افزود: پویش تغذیه سالم با شعار "انتخاب همه: نمک کم و تصفیه شده یددار" و "از کودکی تا پیری، لبنیات دوست سلامتی" از یکم تا پانزدهم بهمن ماه امسال برگزار می‌شود.

وی با اشاره به این که طبق تحقیقات، مصرف نمک در کشور ۲ برابر حد استاندارد است، اظهار کرد: نمک طعام و نمک پنهان در مواد غذایی، نقش عمده‌ای را در تأمین نمک روزمره مردم دارند و استفاده از نمک طعام در غذا و استفاده از نمک سر سفره غذا بایستی کاهش یابد و همان مقدار مصرف هم از نمک یُددار و تصفیه شده باشد.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اردبیل با اشاره به این که خاک کشور ما یُد کمی دارد، گفت: استفاده از نمک یددار تصفیه شده تنها راه رساندن ید به بدن برای انجام اعمال حیاتی وابسته به این ریزمغذی است.

نسیمی دوست افزود: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی طی سالهای گذشته برای کاهش شیوع گواتر و اختلالات ناشی از کمبود ید، سیاست افزودن ید به نمک‌های خوراکی را در پیش گرفته است و هم اکنون تمامی کارخانه‌های تولید کننده موظفند ید را به میزان توصیه شده وزارت بهداشت به نمک‌های خوراکی اضافه کنند.

وی ادامه داد: نرسیدن ید کافی به بدن با عوارض بیشماری از جمله گواتر، ناهنجاری‌های مادرزادی، افزایش موارد سقط و مرده زایی، هیپوتیروئیدی مادرزادی، کر و لالی مادرزادی، کاهش بهره هوشی همراه است.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اردبیل بیان کرد: نمک‌های تصفیه شده یددار مشمول دریافت پروانه بهداشتی از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است و این گونه نمک‌ها فاقد فلزات سنگین شامل سرب، ارسنیک (عوامل ایجادکننده سرطان) و ناخالصی‌های محلول مانند گچ است که به دلیل سفید بودن غیرقابل جداسازی است.

نسیمی دوست افزود: نمک دریای تصفیه نشده و دارای انواع ناخالصی‌ها از جمله فلزات سنگین است که خطر سرطان‌زایی آنها به اثبات رسیده است و علاوه بر این، نمک دریا دارای میزان کم ید و یا حتی فاقد ید است که نیاز روزانه به ید را تأمین نمی‌کند.

این مقام علوم پزشکی اردبیل تصریح کرد: این که " نمک دریا می‌تواند املاح دیگری مانند منیزیم و کلسیم را تأمین کند " درست نیست، زیرا در مقداری که نمک باید مصرف شود (کمتر از پنج گرم در روز)، مقدار کلسیم و منیزیمی که به بدن می‌رساند آنقدر ناچیز است که کاملا قابل چشم پوشی است، ضمن این که این املاح را از سایر منابع غذایی می‌توان دریافت کرد و با مصرف نمک یددار تصفیه شده البته به مقدار کم، هدف این است که ید کافی به مردم کشور رسانده شود.

وی گفت: تبلیغاتی که به طور گسترده در زمینه نمک دریا در فضای مجازی یا توسط برخی از افراد به نام طب سنتی می‌شود، برخلاف سیاست‌های وزارت بهداشت که متولی سلامت مردم کشور است، بوده و به طور طبع افراد سودجویی که سعی در ترویج مصرف نمک دریا دارند نه تنها سلامت مردم کشور را به خطر انداخته است بلکه موجب برگشت مشکل گواتر، تولد نوزادان با ناهنجاری‌های مادرزادی و بسیاری از پیامدهای زیان بار بهداشتی خواهد بود.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اردبیل عنوان کرد: واحد تغذیه بالینی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، مأمور شده است تا با تشکیل جلسات آموزشی مرتبط برای مسئولین فنی تغذیه بیمارستان ها و نیز پایش ید نمک های مصرفی بیمارستان ها بر لزوم پیگیری اهداف این برنامه کشوری جدیت بیشتری داشته باشند.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۸ بهمن ۱۴۰۲ / ۱۱:۵۳
  • دسته‌بندی: اردبیل
  • کد خبر: 1402110805447
  • خبرنگار :